Május 5-én 19 órakor egy formabontó fotókiállítás nyílik a Városligetben, a Városligetről. Egész pontosan a kedvelt közpark elmúlt 100 évének egy-egy, amatőrök által megörökített pillanatában lehet majd elmélyülni archív felvételeken, 8mm-es filmekből készített animált GIF-eken és helymeghatározó térképeken keresztül. A kiállítás, melyhez a Fortepan és a Szuper8.hu biztosítja a tartalmat, vándorolni fog a ligeten belül.

Egy egészen újszerű tárlat nyílik május 5-én a városligeti Kós Károly sétányon. A képek helyszíne is maga a Városliget, megelevenednek rockkoncertek, romantikus csónakázások, állatkerti séták és hajmeresztő hullámvasutazások is az installációkon. Ezeken a fotókon nagyon jól látszik, hogy a ma már 200 éves közpark mindig is a kikapcsolódás és az önfeledt szórakozás egyik legfontosabb helyszíne volt.

És amiért még különleges a tárlat az az, hogy teljesen modern formában valósul meg.

Baróthy Anna, a formatervező alkotócsoport vezetője így mutatja be: „A nagyméretű archív fotók különleges kialakítású, multimédiás felületeken kapnak önálló teret: a 8 milliméteres filmekből készített animált GIF-ek, a helymeghatározó térképek és a bemutató modulok 21. századi környezetbe helyezik a sokévtizedes fényképeket. Az installációs boxok egyúttal mobil kiállítási pavilonokként is funkcionálnak majd, hiszen vándorolni fognak a Városligetben.”

A hivatalos megnyitó csütörtökön 19:00-kor lesz, ahol a kiállítás kurátorai, Can Togay János és Szauder Dávid, a berlini BuildingScape kreatív csoport alapítói tartanak tárlatvezetést.

A megnyitón nagyszabású audiovizuális showra, DJ Infragandhi-féle zenére és fröccsre is lehet számítani, a belépés pedig díjtalan.