Bár még csak álmodozunk egy olyan Budapestről, ahol kedvenceinket minden kávézóban és parkban szívesen fogadják, de szerencsére egyre több a kutyabarát megoldás, az olyan apróságok, amelyekkel barátságosabbá, praktikusabbá, könnyebbé teszik a gazdák és a kutyák életét. 2016-ra elértünk arra a szintre, hogy nem kell kilométereket sétálni egy olyan beülős helyig, ahol mosolyogva üdvözölnek minket és négylábú társunkat, s amíg mi limonádézunk, a kutya friss vizet ihat. A vízivás egy ideje a XI. kerületben is remekül működik, illetve még egy hiánypótló kutyás szolgáltatással is bővült a város.

Wash & VauA vicces cím komoly kiaknázatlan lehetőségeket takar. Európában már kedvelt és bevett szokás, de Magyarországon még nem volt példa a szolgáltatásra, melyet már a XIII. kerületben, a Hollán Ernő utcában is igénybe vehetünk. A formula egyszerű és praktikus: ha macerás saját otthonunkban a fürdőkádban, kisebb fürdőszobában végezni kutyánk csutakolását, esetleg akár lakótársainkat zavarná a procedúra, egy külső helyszínen mosdathatjuk meg a kutyát. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy a kisebb testű és a nagyobb kutyusokat is ugyanolyan egyszerűen fürdethetjük le. Optimálisan egy kisebb állattal 6-8 perc alatt végezhetünk, míg egy nagyobb testű eb 12-15 perc alatt válik tisztává és illatossá. A zuhanyrózsákat ugyanis úgy álmodták meg, hogy az állatorvosok által jóváhagyott sampon és balzsam központilag érkezik, magából a mosófejből, vagyis nem kell bajlódni a flakonokkal.

A mosás percalapú, az időtől függ, hogy milyen összeget hagyunk a Wash & Vau-ban. 10 perc például 1800 forintba kerül, mosással, kozmetikumokkal, szárítással együtt. A hely nem csak a gazdák kényelmét szolgálja, jutalomfalat, törölköző is be van készítve az ebeknek, hogy jó emlékként éljen bennük a rendhagyó mosás. Ha teljes generálra vinnénk a kedvencet, kozmetikus vagy az otthoni kellemetlenségek helyett, akkor is szuper megoldás, de ha egy kiadós margitszigeti séta és esetleges koszosabb befejezés után ugranánk be egy gyors öblítésre, az is teljesíthető. Mivel önkiszolgáló szolgáltatásról beszélünk, a hely éjjel-nappal nyitva áll.

Újlipótváros híres élhetőségéről és összefogásáról – kutyások szempontjából most még egy plusz dologgal bővült.

Wash & Vau Facebook
Nyitvatartás: nonstopIvócsap kutyusoknak az Allee-nálAhogy mi is írtunk róla, az Allee kutya-és állatbarát bevásárlóközpont. Nem gond, ha a kedvenccel indulunk el shoppingolni, vagy nem tudjuk hova tenni egy gyors bevásárlás előtt, mert szívesen látják őket. Külön piktogrammal vannak ellátva náluk azok az üzletek/szolgáltatók, ahova nem léphetünk be kedvencünkkel. Pontos leírást az állatokkal való vásárlásról itt találunk. Ötletes és hiánypótló szolgáltatás továbbá az Allee Kőrösi József utcai bejáratánál felállított kutyaitató, ahol friss vizet adhatunk kedvencünknek. Vásárlás után, közben, vagy csak akkor, ha éppen arra járunk. Nekünk nagyon tetszik ez a megoldás, s úgy látjuk, a város több helyén is elférnének ilyen kutyaitatók.