A burgervonat mellett az elkövetkezendő négy napban közlekedő eseményszerelvényre is felültetünk a hétvégére, amely ezúttal is sok programot biztosít csütörtöktől vasárnapig.

Csütörtök
A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon március 30. és április 2. között a legjobb és legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmeket nézhetitek meg, a Daazo - European Short Film Centre szervezésében.

A WWFMagyarország limitált gördeszkasorozattal lepi meg a városi fiatalokat. A Cirus kiváló minőségű deszkáit a Budakeszi Vadaspark barnamedvéi vették kezelésbe. A karmolásaikkal, harapásaikkal “díszített” gördeszkák új kommunikációs felületet jelentenek, melyen keresztül innovatív módon tehető vonzóvá és trendivé a természetvédelem.

A 7 egyeditervezésű gördeszkát egy rendkívüli, egynapos kiállítás keretében mutatják be március 31-én.

Március 31-én az Irodalom Éjszakáján Budapest különlegesebb helyszínein a nemzetközi irodalmat népszerűsítve futhatsz majd bele a Katona József Színház művészeibe, akik külföldi irodalmi művekből olvasnak majd fel. A program által többek között olyan fővárosi helyszínekre juthatsz be, ahova amúgy nehezen.

Várnak sok szeretettel a PONT nyitóhétvégéjén 4 napon keresztül, hogy végre megadhasd a módját a bulizásnak. Italakciók és napi két fellépő lesz az Akácfa utcában.

A Budapest Fingerstyle Night sorozat folytatódik, és ezúttal a házigazda TomLumen két neves, külföldi zenésztársa is fellép. Chris Woods Groove az Egyesült Királyság egyik legkiválóbb szóló akusztikus gitárosa, különleges, dallamokban gazdag gitárjátéka azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A szlovákiai Stanislav Pocaji megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával bűvöli el a közönséget. Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csap a Muzikumban.
Péntek

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ második alkalommal rendezi meg a Nyitva!
Fesztivált.

A fesztiválon kiadatlan budapesti üzlethelyiségek nyílnak meg 1 hónapra, és telnek meg élettel.

régóta parlagon heverő helyiségek felélednek, felfedve a bennük rejlő lehetőségeket – kiadásuk esélyei mérhetően nőnek.

A beköltözők szervezetfejlesztési felkészítést kapnak és a tesztüzem időszakában megtapasztalják egy saját üzlet fenntartásának előnyeit és kihívásait.

Mat McNerney, azaz Kvohst, a tíz éve Finnországba költözött brit énekes legnagyobb sikereit a Beastmilk élén aratta. De a fáradhatatlan zenész emellett számtalan zenekart vezet, ezek egyike a Hexvessel, a folk-rockot sötét északi pszichedeliába oltó együttes. A Budapesten utoljára évekkel ezelőtt járt Hexvessel az új lemezét a Dürer Kertben.

Alle Farben nem először jár Budapesten, úgyhogy aki tavaly tavasszal ott volt, biztosan tudja: aki kihagyja, az egy felejthetetlen, hajnalig tartó bulizásról marad le, amit még sokáig emlegetni fogunk. Pénteken az AkváriumKlubban lehet

Bár született Benjamin Boguet feltehetőleg sosem tervezett kínai bukmékert bérgyilkolni, mégis John Cassavetes hősétől nyúlta saját figurájának jól hangzó, de a karakter sorsa alapján nem sok jóval kecsegtető nevét. A zenész Cosmo Vitelli ugyanis annyiban mindenképpen hasonlatos a filmbélihez, hogy imád kockáztatni és a határokat feszegetni.

LÄRM döngeti a hangfalakat.
Szombat

, szombat-vasárnap ingyenes összművészeti születésnapi fesztivál lesz a VárkertBazárban és az YblMiklós téren.

A koncertek mellett egész napos kísérőprogramokkal várják az ünneplőket.

Itt az ideje újra megtölteni egy teret élettel: szombaton ismét szállni fog a toll, készülnek majd a tollangyalok, hiszen itt a .

Puha párnát vigyél a Hősökterére, és csak párnás embert püfölj.

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli 2016-ban a Magashegyi Underground. A zenekar számos rendhagyó és nagyszabású dologgal készül ennek apropóján, ezek sorát egy nagykoncerttel nyitják Budapesten

Április 2-án az éjszakai élet kellemesen bizarr színházában szenzációs karneválhangulat hódít: hivalkodó showtáncosok, groteszk artisták és káprázatos showműsor vár

a Midnight Music-kal: süppedj bele a babzsákok kényelmébe, és engedd, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar újra elvarázsoljon szombaton.
Vasárnap

Nincs az a bisztró, ami ne ült volna fel a burgervonatra, és az a budapesti fiatal, aki legalább egyszer ne evett volna a kétkezes vagy éppen szigorúan késsel-villával fogyasztható amerikai gyorsételből. Ami az idők során világszerte gurméfogássá vált, és minden büfé, étterem, bisztró, sőt, még akár fine dining étterem is arra törekszik, hogy a szokásos ízvilágon felül egy-egy extra tétellel is előrukkoljon. Nincs ez máshogy nálunk sem, könnyen találunk fekete vagy pink buciban tálalt, ázsiai ízvilágú vagy éppen szokatlan formában érkező burgert.

ha vasárnap hamburgert ebédelnél..

Idén a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor befogadóbbakká válunk, változtatni akarunk, feléledünk teljes energiával téli álmunkból. Egész napos programok várnak az Indiai íz- és egészségfesztiválon vasárnap.