Végigfutva a kínálatot, az evés, a beöltözős partik és a szerelem viszik el a mostani hétvégét, de akkor is találsz magadnak programot, ha nincs kivel összebújnod, vagy ha falatozás helyett inkább mozognál.

Csütörtök
Az Animációs Filmhét 2. éve hozza el a világ egyik legfontosabb animációs filmfesztiváljának egy best of válogatását a budapesti közönség számára.

Az AnnecyNemzetközi Filmfesztivál díjnyertes rövid animációi mellett a MOME ANIM hallgatóinak diplomafilmjeit és a legkisebbeknek is szánt animációs nagyjátékfilmeket láthat majd a közönség a Francia Intézetben.

Február 11-én ismét lesz TorkosCsütörtök
, a nap, amikor féláron próbálhatod ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. Kiváló alkalom arra, hogy új törzshelyet találj, vagy visszatérj kedvenc vendéglőid egyikébe, és ott fedezz fel új ízeket.

Visszatér a Papp László Budapest Sportarénába az ország kedvence, a magyar jégkorong-válogatott, hogy az olimpiai indulásért játsszon. A vasárnapig tartó négycsapatos viadalon a mieink a hollandok, a litvánok és a lengyelek ellen harcolnak majd.

Az egyetemisták túlvannak megint egy féléven, úgyhogy most jöjjön, aminek jönnie kell, amit megérdemelnek, ami jár: a tavaszi SemesterOpening megújulva, új helyen, topelőadókkal, a megszokott közönséggel várja őket az Akváriumban!
Péntek

Egyél halat, finom falat: a 4.

Budapesti Halfesztivál
on február 12-től 14-ig kóstolhatsz halas ételeket, méghozzá új helyszínen, a MillenárisParkban. Európa legnagyobb halfesztiválján az idei évben több mint 200 kiállítóval találkozhatunk, akik számos különlegességgel, például szegedi óriásbográccsal és harcsasütéssel készülnek.Ha létezik "kult dokumentumfilm", akkor a 2003-as TheCorporation mindenképpen annak tekinthető. Az immáron több mint 12 éves film semmit sem vesztett aktualitásából, sőt. Pénteken és szombaton a Bem Moziban nézheted meg.Péterfy Bori színész-énekesnő LoveBand nevű zenekarával két sanzon-poprock lemez után 2010-ben, azaz immár öt éve rockegyüttesektől szokatlan vállalkozásba vágott: régebbi dalaik egy részét végletesen kifordították és már-már fájdalmasan lassúra hangszerelték át. Emellett kilenc vadonatúj pszichedelikus popszámot is írtak, s ezekből a dalokból állt össze a 2B címet viselő album.

A zenekar lemezvégigjátszó sorozatának – melyben a teljes életművet lemezenként, a lemezek sorrendjében játsszák el – utolsó állomása a MOM Kulturális Központban tartott koncert.

A Biorobot olyan formáció, amely viszonylag ritka a magyar könnyűzenében. Két frontember, a hiperkarmából érkezett BérczesiRóbert és plutós NemesAndrás egyenrangú partnerként vettek részt a dalszerzésben, megidézve a McCartney-Lennon dalszerzőpáros archetípusát.

A most készülő és tavaszra várható második album első pár dalát ezen a koncerten mutatja be az előadópáros, ahogy lenni szokott, rendes élő zenekar kíséretében.

A Supermarket Gallery látja vendégül a Lovezine csoportos kiállítást és funzine-bemutatóját február 12. és 24. között.

Fotók, grafikák és egy impozáns porcelánfejdísz is láthatóak lesznek majd.

Valentin-nap alkalmából tisztelegj a szerelem és múzsája, Staller Ilona Ciccolina előtt!

Az idei év eddigi legfontosabb eseménye lesz Budapesten az experimental-electronica-technó életben az, hogy február 12-én az SHXCXCHCXSH érkezik a Lärmbe.
Szombat

Ismét futhatunk a lépcsőkön: a Skyrun rajtja a DunaTower előcsarnokában kap helyet szombaton, innen kell a mélygarázsban lefelé és vízszintesen futva megtenni 300 métert az első lépcsőfokig. A lépcsőházban végül 18 emeletet és 402 lépcsőfokot kell leküzdeni.

Az év legindokolatlanabb bulija a 1980s Síparadicsom Party, szóval kihagyhatatlan. Az Anker't-et egy éjszakára beöltöztetik a szervezők, mintha csak 1982-ben lennénk a Csehszlovák Chopok síparadicsomában, és ott ünnepelnék a tél végét!

Február 13-a igazi technóörömünnep lesz a CorvinClubban, ugyanis Írországból, élő produkcióval érkezik a Minus és Plus 8 kiadók egyik meghatározó figurája, Matador!

Az A38-on már többször fellépett elektropopdíva, Emika tavaly jelentette meg új lemezét. A nemrégiben saját kiadóját megalapító Emika éteri, elszállós, ugyanakkor súlyos ütemek zuhogásával tarkított fellépései egyszerre vokális szólóestek és nagyszabású gépészkedések, aminek középpontjában mindig ott van varázslatos személyisége.

Szombaton ismét a hajó színpadára lép.

Február 13-án a KIOSKMaszkabáljában őrült társaság, koktélok, bombazene és különleges hangulat vár – ezt adják a szervezők, a jelmezedet meg rád bízzák. Ha esetleg nem találtad meg a megfelelő viseletet, akkor se aggódj, segítenek!Elvisatya bárkit összead szombaton hajnal 1 és 3 között az Ötkert "Marry Me!" Valentin-napi partiján. Ásó, kapa, nagyharang, komoly buli vár a Bazilika környékén!Vasárnap

A Gozsdu Udvar Gozsdu Love Market néven Valentin-napi romantikázásra hívja a szerelmespárokat. Vasárnap délelőtt válogathatnak a szerelmesek a különböző kézműves, dizájn- és művészportékákból, az esti vacsora után pedig fotófal várja a párokat, akik helyszíni nyomtatással kézhez is kaphatják a róluk készült képeket. A The Strawberry project Budapest különleges édességekkel készül a rendezvényre.

Vasárnap reggel Sanya beveszi a FinomítóKantin konyháját, és délután 3-ig jobbnál jobb reggelikkel vár benneteket. Bundás kenyerek, french toastok, spenótok és különféle tálak jelentik az "ünnepi menüt", és nem csak azoknak, akik plusz egy fővel érkeznek a Varsányi Irén utcába.

Ha minőségi borozásról van szó, Budapestet nehéz lekörözni sokszínűség tekintetében: mindegy, hogy rusztikus hangulatú helyet keresünk a bulinegyed közepén, egy kifinomult Duna-parti borbárt jó kilátással vagy egy elegáns egységet, amely a lankás magyar borvidékek miliőjét idézi, a fővárosi kínálatban sok minden megfér egymás mellett. Az első osztályú italoknak, a profi kiszolgálásnak és a meghitt félhomálynak köszönhetően ezek a helyek randihelyszínnek sem utolsók, úgyhogy ha még nem tudod, hol ünneplitek idén a Valentin-napot, adunk néhány biztos tippet.

Tény, hogy nincs mindenkire ugyanolyan hatással az egykor még Bálint-nap néven emlegetett február 14-e, enni azonban mindannyian szeretünk. Ezért érdemes figyelni a vendéglátóhelyekre, amelyek különleges ajánlatokkal készülnek majd a párban érkezőknek. Ragadjuk meg hát bátran az anyukánkat, egy jó barátot vagy a szerelmünket, és használjuk ki, hogy a Go-Free-ban ajándék szörpöt kapunk a formációért, vagy hogy a Fat Mo's-ban dupla koncert fog szólni a hétvégén.