Új év, új remények és új programok – méghozzá nem is akármilyenekkel startol a 2016-os esztendő: Budapestre érkezik például az Imagine Dragons vagy az Ignite, de különleges űrkiállításra is elmehetsz. No meg sok minden másra.

KoncertAki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a Budapest Bár a '20-as, '30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és popslágereihez. A régmúlt és a közelmúlt elegyét lehet majd ezeken a koncertjeiken is hallani – kitűnő színvonalon, merészen és energikusan. Legközelebb január 10-én, a Vígszínházban.

A sikeres jubileumi év után sem pihen meg a Piramis zenekar. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy januárban újra a Barba Negra Music Clubban indítják az évet. A 2015-ös sikeres koncert után eldöntötte a banda, hogy hagyományosan a budai szórakozóhelyen startoltatja az évet.

Az óriási várakozás után februárban megjelent Smoke + Mirrors albumával a slágerlisták legújabb kedvence, az Imagine Dragons európai koncertkörútra indult 2015 végén. Hazánk is szerepel a helyszínek között, az amerikai fenoménok 2016. január 20-án lépnek színpadra a Budapest Arénában!

A modern metál egyik alapvető, kiszámíthatatlan, mindig megújuló zenekara az északír
Therapy?, amely az énekes-frontember AndyCairns vezetésével több mint huszonöt éve ontja a lemezeket. A legfrissebb idén tavasszal jelent meg, és a bevallottan az együttes legsikeresebb albumát, az 1994-es Troublegumot folytató Disquit turnéján a Therapy? ismét Magyarországra látogat – ezúttal azonban nem fesztiválfellépésre, mint eddig, hanem súlyos klubkoncertre az A38 Hajón.

A rockopera szinte egyidős a rockzenével, a sötét, északi, extrémmetál párosítása az operával azonban Christopher Johnsson és a – körülötte folyamatosan cserélődő felállású – Therion számlájára írható. Az áttörést jelentő, '96-os Theli című lemez óta minden Therion-mű megjelenése jelentős hír a metálmédiában, ilyenről utoljára 2012-ben számolhattunk be, ám a mester nem tétlenkedett közben: életre hívta a Luciferian Light Orchestra fedőnevű projektet, amiben a '70-es évek Hammond-szőnyeges hard rockja találkozik a Therion motívumaival. Január 22-én a Barba Negrában lehet elcsípni őket.

Január 23-án újra megtöltik a Millenáris Teátrumot egy kis éji zenével. Ezúttal Corelli, Vivaldi és Hasse, a mai kor zenéjéből pedig Jörg Widmann művei varázsolnak el benneteket. A Budapesti Fesztiválzenekar most is gondoskodik róla, hogy egy percig se bánjátok, hogy nem a pizsamapartit választottátok.Tíz év után új albummal és egy Európa-turnéval tér vissza a kaliforniai hardcore punk rock banda, a TéglásZoli vezette Ignite. A legutóbbi, 2006-os Our Darkest Day című lemez után, 2016. január 8-án napvilágot lát a Century Media kiadásában az A War Against You című album, rajta 17 punk rock felvétellel, köztük a korábban demóváltozatban már a netre kikerült Falu című dallal, amit a rajongók már az „új Place Called Home”-ként tartanak számon. Zoliék a januári Európa-turnét egy dupla budapesti koncerttel zárják, aminek a főváros legnagyobb rockklubja, a Barba Negra Music Club ad helyet.Buli

Anyukád szerint minek venni új síelőcuccot, ha ott lóg '87 óta az övé, meg egyébként is néha random sírva fakadsz, amiért évente két napod van hordani a termo kezeslábast, és nem értesz egyet azzal sem, hogy hülyének néznek a 4–6-oson, ha sícipőben csapatod kedd délután csak úgy? Itt az ideje fakkot mutatni a nyugatnak, irány az NDK. Az Anker't megcsinálja neked az időgépet január 30-án.

A hazánkat már több ízben megjárt, lengyel származású zenei producer, label-tulajdonos BabiczStyle, mastering guru, sound designer és lelkes fotós az első nehézsúlyú, legendás technófigura, aki 2016 januárjában meghódítja Budapestet. A technó, a house és társműfajaik markánsan unikális, néha experimentális megközelítésének és számos minőségi kiadványának köszönhetően Babicz mára az egyik legkomolyabb név a szcénában, amit a közönségen túl a szakmai elismertsége is fémjelez: legendás stúdiójában saját munkái mellett rendre a legnagyobbak zenei anyagain is dolgozik.
Január 15-én érkezik a Corvin Clubba.

A detroiti születésű rapperlány, énekesnő és dalszerző, Angel Haze stílusát szinte lehetetlen kategóriába sorolni. Olyan komoly témákat jár körbe, mint a kihasználtság, a kétségbeesés vagy az öngyilkosság, de dalaiban mindig ott van emellett a remény, a bátorság és a diadal motívuma is. Ez a brutális őszinteség hozta meg számára a világsikert és a sajtó elismerését egyaránt. Január 19-én az Akvárium Klubban lép fel.

Fesztivál

2016. január 7-11. között 11. alkalommal rendezi meg a Fővárosi Nagycirkusz a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjét, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált, amelyre a világ számos pontjáról érkeznek a legsikeresebb produkciók, hogy megmérettessék magukat a szakma kiválóságai előtt.

Ha télen sem álltál le, nem lehet gond már januárban indítani a futószezont, méghozzá egy különleges rendezvényen!

2016-ban egy téli félmaratonnal nyitják meg a futóesztendőt a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál szervezői, a verseny a Hungexpo G pavilonjából indul, és a vásárvárosban, valamint a szomszédos Kincsem park területén kialakított 7 kilométeres útvonalon zajlik majd.

Nem tudsz kávé nélkül élni?

Elolvadsz a csokoládétól?

Egy forró teánál nincs is jobb?

Energiatal-függő vagy?

Több száz esemény vár rád az ébrenlét éjszakáján!Kiállítás

A NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas kiállítás érkezik Brüsszelből Budapestre. 2016. január 15. és március 15. között a Millenárison várja látogatóit a Gateway to Space, a világ legnagyobb “űrgyűjteménye”.

A Ludwig Múzeum január 28-tól átfogó retrospektív tárlaton mutatja be Záborszky Gábor munkásságát a kezdetektől a legfrissebb művekig, Fitz Péter értő válogatásában.

Fúgák. Guida – Riposta – Repercussio. 1976-2015 címet viseli a kiállítás.Színház

Kicsoda Szindbád? Életművész? Időutazó? Netalán űrhajós? Vagy – hivatását tekintve – „szerelmész”, aki magas fokon képzett gasztronómus is? De ugyanúgy lehetne színész vagy író, hisz önmagát írja és játssza! A Nemzeti Színházban januárban háromszor is látható a darab.

Mikor? A második világháború idején. Hol? Laktanyában, bálteremben, távoli orosz rónán. Kik? Főtisztek, tisztek, honvédek és hozzátartozóik, munkaszolgálatosok. Hogyan? Pucciniba oltott slágerekkel, magyar nótákkal és katonaindulókkal.
Pintér Béla Társulata Gyévuska címmel ad elő a Trafóban.