A hétvégi bulik akkor sem maradnak el, ha egy csatakos szilveszteri parti utánra esnek: szombaton már dübörögnek A gitárok és a masszív basszusok több budapesti helyen, úgyhogy a pénteki regenerálódást követően máris lehet újratölteni!

Péntek
A teremtés többrétegű remekmű: élvezi kicsi és nagy egyaránt, több korosztálynak szól.
Joseph Haydn oratóriuma a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy megelevenednek a madarak, a csúszómászók, ahogy megszületnek a tengerek, hegyek, folyók, ahogy Isten megteremti a Napot, a Holdat, a világosságot, végül pedig az embert. A Matinékoncerten az esti újévi hangversenyen elhangzó mű leglátványosabb részletei hangzanak el kiváló előadók jóvoltából, a haydni nyelvet anyanyelvi szinten ismerő FischerÁdám vezényletével.

Megannyi babona és szokás között egyben valószínűleg egyet érthetünk: fontos a január 1-jén fogyasztott lencse, mert évről évre tőle várjuk a gazdagságot, szerencsét, szépséget, az infláció csökkenését, és úgy egyáltalán: mindent. Vagy csak megszoktuk, hogy lencsét eszünk, mert finom, és a töltött káposzta nirvánája után igazi megváltás. Ahelyett, hogy aznaposan melegítgessétek a konzerv főzeléket, inkább mutatunk 5 helyet, ahová betérhettek egy levesre/főzelékre/lencsés fogásra.

Január elsején, az Instantban fülsimogató akusztikus hangszerelésben hangzanak el a legnagyobb Soerii & Poolek partislágerek: Elton John, Valahol Messze, Maximális Extázis, Baby, Vaddisznó és még egy csomó!

Kurt Cobain-pulcsiban, gyertyafénynél ünnepeld az újévet!Szombat

Hol máshol kezdődne az év, mint a Barba Negra Music Club falai között. Hagyományosan a Rock 'n Roll Swindle összetrombitálja világi cimboráit, hogy egy őrületes újév-köszöntővel csapjon a '16-os évbe.

Boban Marković mindent elért, amit egy zenekarral el lehet érni a világ ezen szegletében: több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik zenélésüket, bárhol is játszanak földrészünkön. Idei budapesti újévi nagykoncertjük apropóján sem ígérhetünk mást, mint önfeledt, szabad örömzenélést, ahol a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és zenekara muzsikájában. Kedvenc országuk továbbra is Magyarország: itt adta Boban élete legszebb koncertjeit, itt muzsikáltak a legtöbbet, és itt a legnagyobb a „felhajtás” a koncertek körül. Mindenkinek induljon jól, örömtelien az új év!A 2009-ben alakult adelaide-i társulat, a Gravity & Other Myths profilja az akrobatika, munkájukkal nagy elismertséget és számos díjat nyertek el Ausztrália-szerte. A csapat számára azonban a fizikai tudás és ügyesség mellett ugyanolyan fontos a színpadi őszinteség. Bohóckodás vagy színészkedés helyett az akrobatikus fizikai színház felé mozdultak el. Szombaton a Trafóban láthatóak.

Hogy a szilveszteri másnaposság utáni kontinuitás biztosított legyen, így már január másodikán ott lehetsz a harmadik kézműves Tesco Disco bulin, a Toldiban.

Mint azt már bizonyára tudjátok, ezeken a bulikon nem a "nagy" Tescókon megszokott zenék pörögnek, hanem a bindzsibb dolgok, és most ezen is csavarnak még egyet: ha már a The Cure Magyarországra látogat 2016-ban, akkor induljon egy rájuk fókuszáló special bulival az év!

A tavalyi nagy sikerű évindító után íme a folytatás! Az év első szombatján az a Dandy aka Peter Makto vendégszerepel a Corvin Clubban, akinek már 4-szer sikerült elhoznia a Soundhead szavazásán az év hazai underground dj-je díjat (2006, 2008, 2009, 2013). Zenei hovatartozását nehéz lenne bekategorizálni, hiszen egy-egy hosszabb szett alkalmával nagyon széles skálán kalandozik, kezdve a könnyedebb deep house-tól egészen a technóig.
Vasárnap

Az ünnepi koncerten a MüPában a magyar zenei élet kiválóságai lépnek fel, akik mindannyian fontosnak tartják az élet méltóságát. Az Óbudai Danubia Zenekar „Szimfonikus Zenevonattal” érkezik: előadásában LGT-dalok hangzanak el szimfonikus hangszerelésben, Karácsony János közreműködésével.
Szekeres Adrien több műfajban is elkápráztatja majd a közönséget, hiszen mindkét zenekarral színpadra lép. Hazánkban 1991-ben, a Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás. Az alapítvány elkötelezett munkatársai huszonöt éve végzik a gyógyíthatatlan daganatos betegek palliatív ápolását és a családtagok lelki támogatását.