Ha az utolsó karácsony előtti hétvégét nem bevásárlással töltöd, akkor: menj el japán kiállításra, egyél pizzaszeletet, ünnepeld az Ellátót és a Teslát, duplázz a Quimby-vel, nézz be a Konyhába, egyél street foodot a Bazilika előtt, vagy mégis menj el vásárolni.

Csütörtök
Budapest eddigi egyik legnagyobb szabású japán kortárs képzőművészeti kiállításának ad otthont a Trafó Galéria, amely ezúttal a japán hangművészetre koncentrál és a japán kultúra hanghoz való viszonyát vizsgálja. A Hangjaink című kiállítás művészei a mindennapi környezet és élettér keltette természetes hangok iránti érdeklődésből hozzák létre munkáikat, amelyek a zeneiség és a zajok esztétikai vonatkozásait mutatják meg.

Annyi a pizzaszeletes a fővárosban, mint gyémántbolt Antwerpenben. Közöttük ehetetlen, részegen vállalható, egész jó és príma kategóriásokat is találunk. A legtöbben a dél-olasz modellt követik, kisebb-nagyobb sikerekkel, s szerencsére már laziói "pizza al taglio"-ért sem kell Rómáig utaznunk, elég a Nagymezőig menni. Öt belvárosi kreatív fiatal úgy döntött, megadják a Madáchtérnek azt, ami már régóta járt neki: egy saját szeletbárt, valóban olaszos feltétekkel, hajszálvékony tésztával és kirakatban pihenő Szűz Máriával.

Kipróbáltuk.

Immár 10 éve, hogy a Klauzáltér sokat látott oldalában megnyitotta kapuit a pesti éjszaka egyik legendás műintézménye, az EllátóBár! A 10. születésnap alkalmából most az Ellátóházban hoznak össze mindenkit a szervezők, hogy együtt igyanak egy jó pinkyt mindannyiuk egészségére!Péntek

Körülbelül egy hónapja nyitott meg a Szondi utcában a Slow Foodiez, melynek nevéből is kiderül: a hely az átlagtól eltérően értelmezi a reggelizés és az ebédelés menetét. Az étterem, annak ellenére, hogy új alapokra helyezte a nap két legfontosabb étkezését, nem távolodott el túlságosan a hagyományos vendéglátástól sem: az ötlet lényege, hogy jó áron ehessünk egészségeset, éttermi körülmények között, mégis családias hangulatban és gyorsan. Leteszteltük.

Az én környékemkiállítás a pesti belváros elmúlt száz évét privát felvételeken keresztül mutatja be multimediális formában. A családi archívumokból, valamint szenvedélyesen fotózó és filmező amatőröktől származó felvételek egyszerre várostörténeti dokumentumok és személyes emlékek. A történetek – az időrendiség igénye nélkül – a városrészre jellemző élmények és adottságok mentén keresztezik egymást, vagy futnak akár egy élet hosszán át párhuzamosan.Az őszi üldögélős Teátrum koncert után 2015 végén még odacsap egy kicsit a Quimby az ünnepek előtt egy hangoskodós duplakoncerttel pénteken és szombaton az Akvárium
NagyHalljában!

Ugyan Budapest legmagasabban elhelyezkedő underground klubja megújult formájában immár Corvin Club névre hallgat, még így sem garantálhatja senki, hogy nem lesz dolguk az ácsoknak, hiszen az idei szezon egyetlen VégrePéntek!-je olyan durranással kecsegtet, ami után reggel valószínűleg egy sarokkal odébb találják majd meg a tetőt.

December 18-án összegyűlnek a rezidens DJ-k a Kazinczy utca 21-ben, hogy egy vérbeli teslás bulival ünnepeljék a klub első születésnapját.

A buli zenei aláfestéséért DJ-párosok lesznek felelősök; érkezik Nigel Stately & Goyah, Basics & IMMI V, Moon & Meszi és a Used Disco duó, mellettük pedig Ibizát idéző show-táncosok és tűzzsonglőrök borzolják majd a kedélyeket.
Szombat

A Farm kézműves vásárának egyik célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak új, tehetséges művészek számára, akik egyedi termékeikkel páratlan ajándékkal szolgáljanak a karácsonyfa alá!

Amire biztosan számíthatsz: sok-sok különleges termék, jó kedv, családias, karácsonyi hangulat egy kellemes, fedett helyszínen.

A hamisíthatatlan karácsonyi vásári hangulat sem marad el! Lesz forralt bor, tea, sült kolbász.

Szeretettel várnak a város legkedvesebb karácsonyivásárán!

Kanapék, sütikóstoló, baráti légkör tolongás nélkül és a legjobb dizájnmárkák várnak a Konyhában és a TELEP-en az advent utolsó hétvégéjén.

Főleg olyan apróbb tárgyakkal, kiegészítőkkel készültek, amik melegséget és meghittséget sugároznak, emellett pedig mindenkire gondoltak a gyerekektől a nagymamáig, és természetesen a négylábúak sem maradhatnak ajándék nélkül.

December 19-én ünneplik a hazai divat egyik maghatározó márkájának, a USE unused-nak a tizedik évfordulóját!

A brand 10 napon át tartó ünnepi rendezvénysorozata után egy fergeteges ereszdelahajamra invitálja a divat szerelmeseit, illetve mindazokat, akik szívesen koccintanának egyet a márka jövőbeni sikereire!

A USE csapatát a DJ pultból TMX és Gipsyrobot fogja képviselni a legfrissebb vocalhouse dallamokkal.

Elérkezett ebben az évben is a sokunk által leginkább várt hétvége, benne pedig remélhetőleg a legjobban várt eseménnyel.

A tradicionális karácsonyi szeánsz ezúttal december 19-re esik. Andrey Pushkarev mára az egyik legfontosabb fellépésként tekint a hajós találkozásaira, szombaton Oroszország és talán egész Kelet-Európa legnívósabb szelektora celebrálja az örömzenét az A38-on.

Jan Blomqvist napjaink elektronikus zenéjének egyik legjellegzetesebb és leginnovatívabb alakja, akinek hangzását egyöntetűen ünnepli a kortárs zenei világ. Mindez hazánkban sincs másként: fellépéseit rendszeresen kíséri hatalmas érdeklődés, amelyek rendszeresen zárulnak hangos sikerrel. Ennek szellemében tér most vissza Budapestre, az AkváriumKlubba, méghozzá zenésztársaival együtt, egy élő koncert keretében.
Vasárnap

December 20-án ebben az évben utolsó alkalommal jelentkezik Budapest kedvenc dizájnvására. Ismét rekordszámú alkotó vár, hiszen majd 250kiállító varázsol pezsgő vásári forgatagot a Millenáris B csarnokába. A szervezők, ahogyan az adventi időszakban mindig, ismét megnyitják a B csarnok galériáját, így két szinten tobzódhatsz a legmenőbb formatervezett tárgyak és gasztrotermékek között a WAMP-on.

Ha valaki neked szegezi a „Mit csináljak a karácsonyi forgatagban?” kérdést, jó eséllyel nincs az első három válaszod között, hogy „Kóstolj újdonságokat a streetfood kínálatból!” Pedig érdemes, mert a Szent István téri vásár utcai kajás felhozatalában több olyan étellel alakíthatsz ki közelebbi ismeretséget, mellyel eddig még nem nagyon lehetett.

Mindössze pár hét leforgása alatt minden jegy elkelt a december 19-i Fábián Juli & Zoohacker koncertre, így a nagy érdeklődésre való tekintettel a csapat úgy döntött, dupláz az Akváriumban!