Körülbelül egy hónapja nyitott meg a Szondi utcában a Slow Foodiez, melynek nevéből is kiderül: a hely az átlagtól eltérően értelmezi a reggelizés és az ebédelés menetét. Az étterem annak ellenére, hogy új alapokra helyezte a nap két legfontosabb étkezését, nem távolodott el túlságosan a hagyományos vendéglátástól sem: az ötlet lényege, hogy jó áron ehessünk egészségeset, éttermi körülmények között, mégis családias hangulatban és gyorsan. Leteszteltük.

Úgy döntöttünk, hogy hosszas kerülgetés után végre leteszteljük a körülbelül egy hónapja megnyitott Szondi utcai Slow Foodiezt, melynek fő profilja a reggeli és az ebéd. Tudjuk, hogy sok ilyen hely van már Budapesten, éppen ezért nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen újdonsággal tudja felütni – ha egyáltalán fel tudja – a nap két legfontosabb étkezését az újonnan nyílt hely. Kiderült, hogy igenis van még a témában szufla, és ismét rá kellett jönnünk arra, hogy néha a legegyszerűbb ötletek a legszimpatikusabbak.

Az étterem koncepciója a vegetáriánus-vegán-nyers vegán vonalon mozog, úgy, hogy nem tolakszik, nem erőltet rá senkire semmilyen táplálkozási szokást vagy világnézetet, egyszerűen csak jól csinálja, amit csinál, ezért rengeteg olyan visszatérő vendégük van, akik egyébként két kézzel tömik magukba a húst.

A teljesen kipofozott, kétszintes helyen jelenleg napi menüt kínálnak, amely januártól módosul, hiszen a napiajánlat mellett lesz fix étlap is. Mi egy vöröslencse-krémlevest és egy növényitejszínes kelbimbós spagettit kóstoltunk, majd lekísértük egy islerrel és egy mákos beiglivel, amelyek szintén csupa növényialapanyagból készültek. Minden nagyon ízlett, a leves az különösen jól esett a hidegben, de a tésztára sem lehetett panaszkodni, annak ellenére sem, hogy a kelbimbó elég megosztó étel – szerencsére sikerült úgy elkészíteni, hogy még azokat se zavarja, akik egyébként irtóznak a gyanús kinézetű zöldségektől.

Egy menü ára 1500 Ft-ba kerül, ami még pont a lélektani határa annak, amit az ember “szívesen” kifizet ebédidőben, de mivel az itt kapott étel egészséges és kiadós, ezért tiszta lelkiismerettel tudjuk azt mondani, hogy megéri. Az étlapra továbbá olyan ételek kerültek még, mint a bableves vegán tejföllel, a zöldséges palacsinta és a nyers vegán székelykáposzta.

Reggeli fronton is hasonlóan választékos a kínálat: van vegán omlett körözöttel (790 Ft), zöldséges rántotta házi kenyérrel (500 Ft) és reggeli vegyestál (1290 Ft). Ezeket az ételeket is egész nap lehet kérni.

A hely talán egyetlen negatívuma, hogy vacsoraidőben már zárva van, ezt azzal indokolják, hogy a magyarok főleg reggeliznek és ebédelnek, a vacsorát pedig sajnos csak alkalmanként emelik rituális, beülős magasságba.
Facebook
WEB
Cím:

1067 Budapest, Szondi utca 11.