A hírek szerint jövőre több olyan fejlesztés jöhet, ami radikálisan jobbá teheti a pesti oldalnál lassabb ütemben fejlesztett budai bringautak hálózatát. A Magyar Kerékpárosklub a közelmúltban részletesen elemezte a változásokat, ezért összefoglaltuk nektek a legfontosabb tudnivalókat!

A pesti oldalon több ponton történt olyan fejlesztés az elmúlt években, aminek a sikerében sokan nem hittek –

mégis a kiskörúti vagy éppen a Thököly úti bringaútvonalat manapság már ezrek használják nap mint nap. A másik oldalon sem állt meg az élet, az átszállásmentes kapcsolatot biztosító, úgynevezett fonódó villamos – amelynek elindulásáról mi is beszámoltunk – komoly változásokat hozhat Buda közlekedésében. A biciklis fejlesztésekről nálunk nem sok szó esett – eddig.

Fehérvári útA következő év egyik legnagyobb fejlesztése várható, melynek eredményeképp Budapest leghosszabb kerékpársávja jöhet létre. A kifejezetten széles, de jelenleg tankcsapdával felérő főút a jövő évben faltól falig megújul, ennek részeként építik meg a két új sávot. Az új útvonal rengeteg – most a Szerémi utat használó – biciklis életét könnyíti meg és várhatóan új „felhasználókat” is bevon majd.

Bartók Béla útBiztosak vagyunk benne, hogy ez a terv fogja kiváltani a legtöbb vitát, pedig ha jobban belegondolunk, több érv szól mellette, mint ellene. Bár az eddigi 2x2 sávból 2x1 sáv maradna az autóknak, a metró, az új kelenföldi P+R parkolók, az átszállásmentes villamosvonalak remélhetőleg további utasokat csábíthatnak át az autósok közül, ezért várható a forgalom további csökkenése. Ami azonban nem a közeljövő, hanem a jelen: a külső forgalmi sávokon – szabálytalanul – szinte egész nap turistabuszok (a Szeged Étterem előtt), pizzás kifutók (Pizza King előtt) és áruszállítók parkolnak. Ettől függetlenül így is rengeteg biciklis használja az útvonalat, néhányan egyébként teljesen önveszélyes módon. Az új sáv egy óriási területet segíthet bekapcsolni a biciklisek hálózatába.

Műegyetem rakpartA Műegyetem Z és R épületei előtt bringázására szinte teljesen alkalmatlan az út, ezért a tervek szerint új sáv készül a Szent Gellért tértől egészen az Egry József utcáig. Ehhez az útvonalhoz kapcsolódik a jelenleg egyirányú Bertalan Lajos utca, ami a másik irányba is megnyílik a bringások előtt, így újabb összeköttetést teremtve a Bartók Béla út, az egyetemi campus és a rakpart között.

Bocskai út környékeA jelenlegi buszsávok helyett szélesebb busz-kerékpársávok lesznek, ezúttal összekötve a Kosztolányi Dezső teret és Újbuda-központot. A tervek szerint – ha nem is 2016-ban – a Karolina úton is kétoldali kerékpársáv lesz, így a Bartók Béla út és a Villányi út között is biztonságosabbá válhat a biciklis közlekedés.

Lánchíd utcaA már készen álló két sáv a rakparti útvonalat segít tehermentesíteni.

Fő utcaA a Bem térig biciklisávon lehet tekerni. Aki járt már a szelfibotokkal súlyosbított, zsúfolt rakparti úton, tudja, hogy ez mekkora segítség.

Csalogány utca környékeA Csalogány utcai és a Hattyú utca-Batthyány utcai kerékpársáv a szűk és balesetveszélyes Varsányi Irén és Kacsa utcák alternatívája lesz, így új, a jelenleginél sokkal jobb kapcsolat lesz a rakpart és a Széll Kálmán tér között. A környéken több egyirányú utca – így például a Jurányi utca és a Kapás utca – is megnyílik a bringások előtt.

Széll Kálmán tér A következő év tavaszára itt is várható néhány kisebb változás, amelyek közül a legfontosabb a tér Vérmező út felőli oldalán, a rézsű aljában épülő új bicikliút, amelynek segítségével a Széna tér és a Vérmező közti távolság lerövidíthető. A tértől északra megmarad a Szilágyi Erzsébet fasor (Városmajor)–Retek utca–Széna tér mint javasolt kerékpáros útvonal.