A Kicks R Good rendezvénysorozat a hazai sneaker- és streetwearkultúra népszerűsítését tűzte ki célul, és ennek érdekében december 13-án már ötödik alkalommal szervez cipőkiállítást. Az eseményen nemzetközi és hazai márkák is bemutatják majd téli kollekcióikat, így többek között lehet majd nézelődni és vásárolni a New Era, a BP Clothing és a Rayan Clothing standja tájékán is. Ezek mellett magángyűjtők féltve őrzött darabjai is porondra kerülnek.

A KRG, vagyis a Kicks R Good cipőkiállításként indult, mára pedig egy organikus közösséggé nőtte ki magát, ahol az utcai divat követői és szolgáltatói egymásra találhatnak. December 13-án 11 és 19 óra között olyan márkák hozzák el legújabb darabjaikat az Anker'tbe, mint az Adidas, a Nike, a Puma, de olyan, talán kevésbé elterjedt, ám megismerésre méltó márkák is jelen lesznek, mint a New Era vagy a NEFF.

És ez csak néhány név azok közül, akiknek a termékei között lehet majd szemezgetni.

A szervezők a budapesti sneakerkultúra élharcosai, akik hisznek abban, hogy a lábbelik már nemcsak használati cikként élnek a köztudatban, hanem sokak számára művészeti értékkel is bírnak. Ezért a rendezvényen magángyűjtőket is vendégül látnak, akik saját sztorikat raknak a designos cipőfűzők és gumitalpak mögé. Az esemény cipők iránti elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy új névadó partnerük egy olyan csapat, amely egy innovatív cipőkövető alkalmazást dob hamarosan piacra. Ez a SneakerTracker, egy magyar start up cég, amely fejlesztésével a cipőimádókat szeretné ellátni saját közösségi platformmal.

Azért nemcsak cipők jutnak szerephez a decemberi eseményen, hanem minden, ami az utcai viselethez kapcsolódik, legyen az póló vagy sapka. Ezt a frontot erősíti majd többek között a Rayan Clothing, a és a Poster Urban Outfit, de a kínálatot színesíti majd a Stance is különböző zoknijaival.

A legújabb streetwearholmik nézegetésében való elmerülés mellett egyéb programokba is be lehet csatlakozni, például az egyedi kompozíciójú lábbelijeiről ismert Sneakers and Bonsai is tart workshopot.

De a RapcitySneaker finderen azt is lehet tesztelni, felismerjük-e kedvenc cipőnket, ha egy zsákon keresztül tapogathatjuk csak meg.

A készülődés egyébként már nagyban zajlik, ami abból is látszik, hogy a KRG és a SneakerTracker közös nyereményjátékai kapcsán sűrűsödtek a #krgcompetition hashtagek az Instagramon.