Még két hét van hátra a naptári őszből, de annyi programot kínál a november, hogy összegyűjtöttük egy nagy közös ajánlóba a koncerteket, bulikat, fesztiválokat, kiállításokat, színházi előadásokat és sporteseményeket azok közül, amelyek szerintünk a legérdekesebbek – a karácsonyi vásárokat most (még) hanyagoltuk.

Koncert

A hiphop immár ősz hajú japán mestere 11 éve jelentkezett utoljára nagylemezzel. Ezért is különleges alkalom, hogy november 19-én újra Budapesten köszönthetjükDJ Krusht, ráadásul egy új album, a ButterflyEffect turnéjának magyar állomásaként.

Közel 40 DJ-t és producert vonultat fel Közép-Európa legnagyobb egynaposindoor fesztiválja, a BÓNUSZ Electronic Music Festival. November 21-én a nemzetközi és hazai szcéna legjava érkezik a budapesti Hungexpóra, ahol a legnagyobb előadók mellett elképesztő vizuális és lézershow társul az estéhez.

A november 22-én a Barba Negra Music Klubban lép fel a Ghost (vagy ahogy az Egyesült Államokban ismerik: Ghost B.C.), egy 2008-ban alakult svéd heavymetal csapat. 2010-ben jelent meg debütáló albumuk, az Opus Eponymous, amely remek kritikákat kapott, és gyorsan népszerűvé vált, olyannyira, hogy a második lemezük, az Infestissumam rögtön a svéd slágerlista élén kezdett, és már az egész világon megjelent.

Tavalyi telt házas koncertjüket követően 28-án újra az AkváriumKlubban a Skindred! A világ egyik legjobb koncertzenekara évente kétmillió rajongó előtt bizonyítja, hogy kihagyhatatlan minden fellépésük. A fiúk 2014-ben a közönség visszajelzései alapján az év egyik legjobb budapesti koncertjét robbantották, idén pedig újra visszatérnek Pump Up The Volume című turnéjuk keretében.Fesztivál

A Sütemény- és Tortafesztiválra idén is a tortákat és kiegészítő desszerteket készítő legjobb cukrászatokat, cukrászokat és manufaktúrákat hívták el a szervezők. A kétnapos, lenyűgöző desszertszalonban a hagyományos sütemények mellett cupcake-ek és tartelette-ek, brownie-k, cakepopok, macaronok és csodálatos designtorták várják az édesszájúakat.

Sétálj végig a Ráday utcán egy fűszeres, illatos pohár forraltborral! A vendéglőkben zenészek, zenekarok gondoskodnak a jókedvedről, mindent játszanak a jazztől a klasszikuson át egészen a bluesig. Nagy, fűtött sátrat állítanak az Open Mic számára: ezen az estén bárki zenélhet közönség előtt! Fedél alatt várják a telet, dukál hozzá egy pohár forralt bor is!

A Ráday utca vendéglői különleges télváró menüvel, italokkal készülnek az estére!

Menj el az NLCafé Téli fesztiváljára november 22-én a Millenáris
B csarnokába, és készíts egyedi designerékszereket, díszíts különleges sütiket, vagy vegyél részt kézműves workshopjaikon!

A világ animációs termésének legjavát felsorakoztató AnilogueNemzetköziAnimációs Filmfesztivál
Budapesten november 25. és 29. között immár tizenharmadik alkalommal várja a rajzfilmek szerelmeseit. A vetítések helyszíne az UrániaNemzetiFilmszínház.

November 28-án hatodik alkalommal szervezik meg Budapesten a TEDxYouth konferenciát. Több mint száz jelentkező közül választották ki azt a 20 fiatalt, akik előadást tartanak az élet logikájáról, amely egyszerre racionális és irracionális, bonyolult és egyszerű, értékes vagy értelmes.Kóstold meg Magyarország legjobb újborait és kiváló kézművessajtjait! Idén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Újbor- és Sajtfesztivált a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Idén új helyszínen, még színesebb programokkal várja a fotózás szerelmeseit Magyarország legnagyobb fotográfiai rendezvénye, a Photoexpo. A Millenáris
D épületében a korábbinál nagyobb, színesebb standokon változatos programokkal és fotózási lehetőségekkel készülnek a fotográfiai élet legfontosabb résztvevői.

A kezdő, az amatőr és hobbifotósok mellett idén először a hivatásos fotósok is bekapcsolódhatnak a hétvége programjába. Ők félnapos konferenciaprogramon egy-egy szakterület ismerői és gyakorlói segítségével fejleszthetik tudásukat, bővíthetik ismereteiket.Buli

Szóval az van, hogy volt egyszer egy hely, most kettő lesz belőle!

Hamarosan újra csillog az óriás kristálygömb a Király és a Gozsdu sarkán, ahol egyszerre pöröghetsz magassarkúban a passzázson, lóghatsz a brokkal a bisztróban, vagy verethetsz az utca alatt a vidám lelki társakkal a 4BRO Downtown Openingen november 20-án.

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete egy estére valóban álarcot ölt, hogy helyet adjon az ország legnagyobb és legszebb gólyabáljának, mely 3 emeleten, 4 színpaddal, 16 fellépővel és 6 saját készítésű, egyedi tematikus helyszínnel várja a vendégeket november 21-én.

A Tütü
Budapest új, formabontó, nyitott szellemiségű klubja, amely izgalmas közeget teremt mindazok számára, akik életében a nyitottság, az elfogadás, a sokszínűség és az igényes szórakozás kulcsfontosságú szerepet tölt be. Célja egy olyan vadonatúj hazai színfolt, kulturális és társadalmi gyűjtőpont megteremtése, ahol igényes szórakoztatóprogramok kapnak helyet a legütősebb, nemzetközi színvonalú show-műsoroktól a filmvetítéseken át a változatos programelemekig.

Nyitóbuli november 28-án.Sport

November végén újra teniszünnep a Papp László Budapest Sportarénában – egy olyan csavarral, amely biztosan megdobogtatja minden tenisz- és sportrajongó szívét.

Az idei Tennis Classics a nemzetközi szinten hatalmas sikert aratott IPTL (International Premier Tennis League) mintájára jelenlegi és egykori női és férfi éljátékosok részvételével öt tétmérkőzéssel (férfi egyes, női egyes, férfi páros, legenda egyes, vegyes páros) örvendezteti meg a Papp László Budapest Sportaréna közönségét november 24-én.

A versenyeken a díjugratók legjobbjai állnak starthoz, 14 nemzet lovasai küzdenek a 65 millió eurós összdíjazású versenyszámokban. Éld át az izgalmas pillanatokat az UNIQA Lovas Világkupán élőben, november 27-29. között a Papp László Budapest Sportarénában!Kiállítás

A Privát Nacionalizmus című kiállításon 39 társadalmilag elkötelezett, közép- és kelet-európai kortárs művész alkotásain a nemzettel kapcsolatos képzetek, a nemzeti identitás formálódásának fázisai és a nacionalizmus problémái elevenednek meg a Kiscelli Múzeumban.

A múzeum felújított, második emeleti központi tereiben látható a 20. századi állandó kiállítás, amely a századfordulótól a második világháborúvégéig terjedő időszak legfontosabb alkotóit és törekvéseit mutatja be. Az 1896 és 1945 közötti művészetre koncentráló kiállítási egységben közel 150 festmény, 30 szobor és 200 érem tekinthető meg a Modern idők – Magyar művészet a millennium és a második világháború között című tárlaton a Nemzeti Galériában.Színház

A Pintér Béla Társulat Fácántánc előadása 1695-ben játszódik Magyarországon, amikor felszabadultunk a török elnyomás alól, és itt őrlődünk a keleti nyitás és a nyugati nyomás között. A darab novemberben ötször látható.

2015 elején egy ismeretlen magyar ápolónő elsőként beszélt a nyilvánosság előtt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról. A nővér fekete ruhába öltözött, és az utcára hívta az ország ápolóit. Ez az ember inspirálja a KrétakörA Harag Napja című november 30-ai előadását, de semmit nem használ fel az ő valós történetéből. Az előadás a végtelenségig kiszolgáltatott ember tragikomédiája.