Valószínűleg azért rengeteg a tetovált ember Budapesten, mert az itteni művészek és stúdiók világszinten is kiemelkedőek. Ezt persze nem csak a helyi hozzáértés, hanem a tetoválásturizmus is igazolja: rengetegen jönnek külföldről csak azért, hogy egy magyar tetováló munkáját viselhessék magukon életük végéig. Az egyik legújabb szalont Borbás Róbert nyitotta, aki egyedi, kissé groteszk hangulatú tetoválásai mellett arról is híres, hogy rengeteg amerikai zenekarnak is készített már lemezborítót. Megnéztük a Rooklet Inket.

Az augusztus 24-én nyitott Rooklet Ink az egyik legfiatalabb tetováló stúdió Budapesten. A helyet a hollóiról, kosfejű alakjairól és egyéb Edgar Allen Poe-regényre hajazó mintáiról híres művész, Borbás Robi jegyzi, aki 2012-ben kezdett el tetoválni a Dark Art Tattoo színeiben, Sárközi Zsolt szárnyai alatt. Talán elhamarkodottnak tűnhet a szalonnyitás, hiszen a kezdetek óta csupán 3 év telt el, de Robival abszolút ott van az erő: sok amerikai zenekar (In Flames, Soilwork, Suicide Silence, Aborted, Metallica, All Shall Perish, Thy Art Is Murder) lemezborítója is az ő nevéhez fűződik, sokan pedig Grindesign néven találkoztak már a munkáival

A stúdió megnyitását körülbelül egyéves előkészítés előzte meg, a kitalálásban Robi menyasszonya is rengeteget segített, így mondhatni, a szalon részben „családi vállalkozás” is. A koncepció az volt, hogy egy olyan egyedi teret hozzanak létre, amely annak ellenére, hogy a szabályoknak megfelelően steril, nem emlékeztet egy kórházi szobára. Hát, ez több mint jól sikerült: az 50 négyzetméteres, galériás helyiség elegáns, de mégis groteszk hangulata tökéletesen illeszkedik Robi stílusához, az ember úgy érzi, hogy egy várbörtönben berendezett kiállítóteremben van.

Király Tamás és Pintér Márk is itt tevékenykedik. Tomi neve már ismerős lehet sokaknak a szakmában, hiszen a Black Moon Tattooban dolgozott, és már 2-3 éve tetovál. Az ő specialitása főként a tradicionális tetoválás, de nyitott minden másra is, mint pl. blackwork, vagy akár fekete-szürke realizmus. Hamarosan, úgy tűnik, a gyakornok is teljes munkaidőben csatlakozni fog a csapathoz.

A stúdió nevét is ez a sötét vonal ihlette: a „rooklet” egy óangol szó, amely hollófiókát jelent, ez pedig utal arra, hogy Robi csak nemrég kezdte a szakmát. A srácok egyébként bármit elvállalnak, ami nem ütközik az elveikkel, és egyedi – a lényeg, hogy bárki, aki kisétál a szalonból, az elégedett, boldog tetkótulajdonosként távozzon, és lehetőleg meg se álljon egy egész testes történetig. A célközönségüket nem ők szeretnék megválasztani: a munkák milyensége, különlegessége miatt a közönség választja általában a stúdiókat, és ez alól ez az üzlet sem kivétel.

Egyelőre annyi a terv, hogy minél több emberhez eljusson a szalon híre, a garanciát a minőségre természetesen az itt dolgozó nevek biztosítják. A csapat igyekszik sok izgalmas dologgal kedveskedni a tetoválásokat kedvelőknek, mint amilyen például az október 31-i nyílt nap, a „walki-in day” volt, ahova elég sokan el is mentek. Másik céljuk, hogy külföldi vendégtetoválóknak is széket tudjanak biztosítani, ezzel is elhozva a világ legjobbjait a magyar közönségnek.