Új játékos költözött be a város egyik legelátkozottabb üzlethelyiségébe: a Raven Eleven a Zing burgerrel szemben igen impozáns étel- és italválasztékkal próbálja megnyerni a budapesti közönséget. Erre egyébként minden esély megvan, az elhelyezkedés hibátlan, a Gozsdu és a Kazinczy között pedig az év 365 napján óriási a forgalom. És még vízipipa is van.

A Holló utcai Zing burgerrel szemben lévő helyen az elmúlt években már minden volt. Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen lokáció kész aranybánya, éppen ezért értetlenül állunk a tény előtt, hogy itt szinte semmi nem működik. Reméljük, az ősi átok nem fog majd az újonnan beköltözött RavenEleven nevű helyen, amely igen impozáns választékkal próbálja megnyerni a közönséget.

A májusban nyílt bár alapvetően evős hely lett: aki beül, az majdnem biztos, hogy nemcsak sört, hanem ételt is fog rendelni. A magyaros-nemzetközi választékban szinte minden megtalálható, ami eszünkbe juthat: van pizza (990–2600 Ft), tészták (1800–3000 Ft), grillzöldségek (750 Ft), marhapörkölt (2690 Ft), töltött káposzta (2790 Ft), burgerek (1790–4500 Ft), szendvicsek (1890–2190 Ft), illetve egy két érdekesség, amivel nem nagyon találkoztunk eddig máshol. Ilyen a vegetáriánus paella, a cipóban szervírozott hamburgerleves vagy a klasszikus rib eye mellett szereplő strucc, bivaly és kenguru. Ezeken kívül rámennek a reggelikre is: van palacsinta, ham and eggs, tojásrántotta és sajtos omlett.

A hamburgerek között egyébként van egy Godzilla nevű példány, amely nem pusztán egy étel, hanem egy megmérettetésre való felhívás is egyben: aki ezt 20 perc alatt, körettel együtt megeszi, annak a neve kikerül a falra, és ki tudja, még milyen nyereményben részül. Eddig egy embernek sikerült.

Az étlap fix, de vannak olyan fogások, amelyeket az adott szezon termései alapján készítenek el, például a levesek.

Van viszont egy apró baj: a hely igazából a külföldi pénztárcát vette célba. A turisták felé orientálódás egyáltalán nem titok, a látogatásunk alkalmával is elmondták, hogy ezt bizony főleg nekik csinálják.

Az ételek mellett azonban van még egy különlegesség, amivel a RavenEleven be szeretné lopni magát az erre járók szívébe: a vízipipa. Vacsora után kevés olyan hangulatos dolog van, mint a teraszon pöfékelni. A szolgáltatást elég sokan igénybe is veszik a teraszon, amelyet amúgy télre be fognak fedni.

Nem mellékesen a hely elég tágas (100-200 fő simán elfér), így nagyobb összejövetelek szervezésére is tökéletesen alkalmas.

Raven Eleven Cím: 1075 Budapest, Holló utca 11.
Facebook