We Love Budapest: Meséljetek a kezdetekről! Hogyan és mikor alakult a zenekar?
Füstös Bálint (gitáros): Kristóffal (Törőcsik Kristóf gitáros) a gimnáziumban kezdtünk el együtt zenélni, Vikit pedig egy zenekari tehetségkutatón ismertük meg, lenyűgözött minket a hangja. Később elküldtünk néhány dalkezdeményt Vikinek, majd a szobámban kezdtünk el zenélni. Az első pillanattól kezdve egymásra találtunk, jól kiegészítjük egymást így hárman.

We Love Budapest: Mik voltak a fő hatásaitok az induláskor?
Lábas Viki (énekesnő): Mindhárman sokat hallgattunk akusztikus, folkos nyugati zenéket, mint például Passengert, Mumford & Sonst vagy Ed Sheerant. Kerestük a megnyugvást, a támaszt a zenében. Ahogy a Margitsziget Budapesten, úgy mi is próbálunk egy szigetet képezni a hazai zenei életben, ahová betérhet minden kedves érdeklődő megnyugodni, távol a város zajától, a sok frusztrációtól, és puritán módon kikapcsolni.

We Love Budapest: A Margaret Island megalakulása előtt külön-külön már játszottatok más zenekarokban. Megkönnyítette vagy épp megnehezítette ez az indulást?
Törőcsik Kristóf: Rengeteget tanultunk a korábbi és jelenlegi zenésztársainktól, így a zenekar indulásakor is segítség volt, hogy már sokakat ismertünk a szakmából. Néhány pluszkörtől biztosan megkíméltük magunkat, de az alkotáshoz nincs recept, meg kellett találnunk a saját zenei világunkat, közönségünket.

Lábas Viki: Mai napig végigjárjuk, úgy érzem, ennek a láthatatlan ranglétrának a fokait, és minden egyes lépésért keményen megdolgozunk. Van egy elég tudatos oldalunk, ami a realitás talaján próbál kezelni mindent, de közben a spontaneitás és az örömzene a fő lételemünk, ahol nyilván csak a szívünk és az érzelmeink játszanak.

We Love Budapest: Hogyan definiálnátok a stílusotokat?
Füstös Bálint: Nekem a mai rohanó világban sokszor hiányzik a csend. Szeretek néha megállni egy pillanatra, leülni egy kicsit, rácsodálkozni a világra. Időnként mindenkinek szüksége van magányos sétákra, elmélkedésre, ahogy arra is, hogy a barátaival közösen hátat fordíthasson a hétköznapoknak, és együtt nevessék ki magukból a feszültséget. Számomra erről a kettősségről szól a Margaret Island.

We Love Budapest: Másfél évvel a megalakulásotok után már bejutottatok a Nagyszínpad tehetségmutató elődöntőjébe, telt házas koncertek sorát adtátok a legnagyobb budapesti klubokban, és az első lemezetek is megjelent. Mit mondanátok, a ti esetetekben mi a siker titka?
Törőcsik Kristóf:
Talán az, hogy nem kívántunk semmilyen elvárásnak megfelelni. Ösztönösen készítettük el a lemez dalait is abban reménykedve, hogy ami számunkra fontos és értékes, azzal mások is azonosulni tudnak majd. Emellett talán mostanában egyre lényegesebbé válik, hogy továbbra is ezzel a közvetlenséggel és nyitottsággal tudjunk kapcsolatot létesíteni a hallgatóságunkkal. Számomra ez az egyik legfontosabb.

Füstös Bálint:

Amikor elkezdtünk a szobámban zenélni, nem koncerttermeket szerettünk volna megtölteni, csak élveztük a közös örömzenélést. Sokszor kijártunk utcazenélni, így kaptuk az első pozitív visszajelzéseket. A későbbi kisebb-nagyobb sikerek pedig arra biztattak minket, hogy egyre komolyabban vegyük azt, amit csinálunk. Mostanra minden percünket kitöltik a zenekari teendők, 0–24-ben ezen kattogunk. Van, hogy még éjjel kettőkor sem tudunk elaludni, és internetes zenekari beszélgetésben vitatjuk meg a soron következő koncert dallistáját. Hihetetlen dolgok történtek velünk az elmúlt két évben, nem győzzük feldolgozni a történteket, egyre több levelet, kedves szót kapunk, ezek mind-mind megerősítenek minket abban, hogy érdemes ekkora energiával dolgoznunk.
We Love Budapest: Meséljetek a debütalbumotokról, az Egyszer voltról!
Lábas Viki:

Az Egyszer volt az első közös szerzeményeink gyűjteménye. Rákerültek az elsőként megjelent dalaink, így a Nem voltál jó, amelynek a szövegét Bródy János írta, a Csillagtalan, egy népdalfeldolgozás, amely a lemezbemutatón a közönség kedvence volt, és a Bolyongó is, amely hetekig vezette a Petőfi Rádió slágerlistáját a nyáron. A már ismert dalokon kívül pedig sok újdonság is született. Télen leköltöztünk Fonyódra alkotótáborozni. Még jobban megismertük egymást, még többet tudtunk együtt zenélni. A táborban kiválogatott ötleteket mutattuk meg Hujber Szabolcs dalszövegírónak, akivel sokat beszélgettünk tavasszal. Majd amikor összeállt egy-egy dal szerkezete, levittük a próbaterembe megmutatni a zenekarnak, és aztán velük közösen vettük fel a dalokat a stúdióban. Minden dalban egy kicsit más felállással játszunk, összesen rajtunk kívül tíz közreműködő zenész szerepel a lemezen. Csak lejátszottuk nekik a dalainkat, ők pedig hozzátették a saját világukat a zenéhez, mi meg csak ültünk és mosolyogtunk.

We Love Budapest: A lemezt egy telt házas koncert keretében mutattátok be, az A38 Hajón. Milyen volt, mik voltak a visszajelzések?

Füstös Bálint:

Életem legszebb, legkerekebb napja volt. Sohasem gondoltam, hogy ekkora élmény lesz, nem számítottunk a telt házra, több ismerősöm nem jutott már be a koncertre. Nemcsak a korábban megjelent dalokat énekelte velünk a hajó, hanem a frisseket is. Azóta másról se tudunk beszélni.
Lábas Viki:
Én most tapasztaltam meg először azt, amit már más zenészektől hallottam, hogy mit jelent eggyé válni a közönséggel, érezni minden rezdülésüket, még a hátsó sorokét is, és együtt alkotni valamit velük. Együtt rezegtünk, ha lehet ilyet mondani.
Törőcsik Kristóf:

Mindannyian úgy éreztük, hogy hibátlan este volt, hiszen minden összejött, amit szerettünk volna.
We Love Budapest: Meséljetek a most debütáló legújabb klipetekről, amely az Eső című dalhoz készült!Füstös Bálint:

A koncerteken is csatlakoznak hozzánk a legjobb barátaink, így kiegészülünk egy hatfős zenekarrá. Velük együtt turnézhattuk végig a nyarat, az összes nagyobb fesztiválon játszhattunk. Mindegyik más-más szempontból volt különleges, gyönyörű helyeken játszhattunk, különleges embereket ismerhettünk meg. A kedvenc fotósunk, Csizmadia Bendegúz pedig végigkövette bolyongásunkat az országban, ezekből a felvételekből készült az új videoklip.
Lábas Viki:
Szerettük volna, hogy az emberek jobban betekintést nyerjenek abba, milyenek vagyunk, és ezzel megköszönni az első turnénkat és azt, hogy mellettünk vannak, és támogatnak minket.

A Margaret Island legközelebb október 4-én játszik Budapesten, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon. Az Egyszer volt meghallgatható többek közt a zenekar YouTube-csatornáján.

Címkék