René Baumann jókora nosztalgiafröccsel indítja be és viszi el a hétvégét, mint az előttünk álló napok fő attrakciója. A '90-es évek egyik legnagyobb eurodance sztárja a Budapest Parkban lép fel szombaton DJ Bobo néven. Amúgy sörös és boros fesztiválok miatt is érdemes lesz nyakadba venni a várost.

Csütörtök
A 24. Budavári Borfesztiválon idén is Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legjobb borait, és a hazai nedűk mellett számos külföldi ritkaság is bemutatásra kerül. Az öt napon át tartó rendezvényen, szeptember 9-től 13-ig ott lesznek a legrangosabb díjakkal elismert borok készítői is, akik szívesen beavatják az érdeklődőket a szakma rejtelmeibe. A borok mellett idén is kitűnő gasztronómiai kínálat várja a látogatókat, akik kimondottan laktató magyar fogások, a legkülönbözőbb nemzetek válogatott sajtjai, kézzel húzott házi rétesek és egyedi streetfood újdonságok közül válogathatnak. A jobbnál jobb italok és ételek élvezetét pedig mind az öt napon át nagyszerű zenei programok teszik még emlékezetesebbé.

Titkos helyszíneken intim beszélgetésekbe bonyolódó idegenek, mobiltelefonjukkal a virtuális térbe ugró játékosok és sétáló galéria is várja az újszerű kulturális élményekre fogékony közönséget a 10. PLACCC Fesztiválon szeptember 10. és 27. között három tematikus hétvégén Budapesten. A magyar és külföldi művészek produkcióinak többsége idén is ingyenes.

Jó kolbászért érdemes akár nagyobbat is kirándulni, hiszen egyike azoknak az ételeknek, melyre csak úgy „rákíván” az ember. Mondhatjuk, hogy nem könnyű ebéd, hiszen pékáru is dukál mellé, meg persze ecetes savanyú, utána pedig nem megy olyan gördülékenyen az irodai robot. A Wesselényiutcában egy olyan gurmékolbásztöltőállomás nyílt, ahol nem kell tartanunk az egész napos fokhagymakómától. Ez a Töltő.

Ruha-cipő-kabát-táska-pulcsi-nadrág-szoknya-leggings-blézer-ékszer-körömlakk és mindenféle egyéb csudálatosság várja szerető és viselő gazdijait meglehetősen jó árasítva.

Szokásos márkák + Morci's Limited Collection-ruhák Morciszőrrel aranyozva csütörtökön a Pengő utcában!

Véget ért a nyár, de a Budapest Rooftop Cinema 3. szezonja még tart: a nézők szeptember 10-én űrbéli sétát tehetnek, útitársaik pedig a Gravitáció két főhőse, a kiváló orvosmérnök, Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), illetve munkatársa, a veterán Matt Kowalsky (George Clooney ) lesznek. A két asztronauta épp rutin jellegű szerelési munkálatokat végez az űrállomáson, mikor egy meteorzápor elpusztít mindent és mindenkit körülöttük – a Földdel való összeköttetés megszakad, ők pedig magukra maradnak a világűrben: egyedül, oxigén és remény nélkül.
Péntek

A már megszokott klasszikus felhozatalon túl ismét számos premierrel és újdonsággal készülnek a szervezők a 10. Főzdefesztre, amely a rossz időjárás miatt erre a hétvégére csúszott át, ráadásul most először külföldről is hívtak kézműves sörfőzőket, hiszen Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés Európa talán legnagyobb kézműves sörfesztiválja, a Főzdefeszt iránt!

Az ételkínálatot is felfrissítették, a bevált slágerek – mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár és társai – mellett új street food standokat állítanak hadrendbe, valamint felbiztatták a sörfőzőket, hogy ők is készüljenek étellel!

Hazánk egyik legnépszerűbb pop-rock zenekara, amely 16 év, rengeteg küzdelem, tagcserék, nagylemezek, klipek és koncertek százai nyomán jutott el a Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta, máig eredeti formáció gyulai próbaterméből hogy mára a nagyszínpadok kiemelt attrakciója legyen. A Magna Cum Laude pénteken a Budapest Parkban ad koncertet.

A Bridging Europe – Európai Hidak fesztivál ezúttal Ausztria kulturális finomságait hozza el azoknak, akik szeretnének megismerkedni a szomszédos ország értékeivel a fejünkben élő sztereotípiákon túl is. A klasszikus, a barokk és a kortárs zenei műsor minőségére FischerIván a garancia, de ez alatt az egy hét alatt az is megtalálja a számítását, akit inkább az osztrák irodalom, filmek, könnyűzene vagy jazz érdekel. Minden, ami osztrák, egy helyen.Elérkeztünk az Absolut Locals eseménysorozat utolsó állomásához, ahol Lenkey Ákos, a BP Clothing alapítója kapja a főszerepet.

A zenei vonal részben Ákos ízlését fogja tükrözni. Meghívta zenész és lemezlovas barátait , DJ Frequentet,Saiidot (AKPH) és Benskit, akik 23:00-ig zenélnek, utána pedig a Secretroom-ban folytatódik a buli velük és természetesen Ákossal.

Vége a nyárnak. Nyit a LÄRM. Az elmúlt hónapokban tovább alakult a hely. Dolgoztak a hangon, a fényeken, a tereken. Szeptembertől lesz nappali, foncsor strobi, átforgatások és a többi.
Szombat

A mai rohanó világban az emberek nem foglalkoznak eleget saját maguk és környezetük egészségével. Ennek cáfolása érdekében létrejött az Energia NAP elnevezésű rendezvény, melynek két fő iránya: a megújuló zöldenergiák és az egészségmegőrzés. Az esemény szeptember 12-én, Budapesten, a Flóriántéren, az urbánus környezet zöld övezetében kerül megrendezésre. Stílszerűen a napelemes lakóházak és Magyarország egyetlen füvesített útvonalának ölelésében érdeklődhetünk a megújuló energiákról, egészségünkről és a tudatos táplálkozásról.

Korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki együtt játszhat szeptember 12-én. A Magic Day szervezői a "társas játszást" és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni, közel 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni a rendezvény ideje alatt.

Idén szeptember 12-én rendezik meg Közép-Európa legendás hiphopzenei és extrémsport fesztiválját, az OSG-t. Az Offline Sport Games újra nemzetközi világklasszis sportolókat és a rap nagyágyúit vonultatja fel a Városligeti Műjégpályán. A különleges zenei élményről többek között olyan sztárok gondoskodnak mint Deniz, a Hősök, az AkkezdetPhiai és a Barbárfivérek.

"1967-et írtunk. A csapatot egy olyan akció elvégzésével bízták meg, amit előtte még senkinek sem sikerült teljesíteni. Ráadásul a nyárnak is vége volt már. Be kellett hatolni a dzsungel párától csöpögő legeldugottabb szegletébe, mert a hírszerzés szerint ott bujkált a vietkongok rettegett tábornoka. A parancsnok szerint ezen a szigorúan titkos küldetésen múlt a háború kimenetele, de persze mindig ezt mondták.

A sorakozónál kiderült, hogy tényleg odafigyeltek, hogy válogatott katonákat küldjenek a bevetésre. Az egyenruhákon olyan nevek szerepeltek, mint Sobek, Captain Knuckles, Poli , az osztag vezetésével pedig az angol Shur-i-kan ezredest bízták meg, amiből ha valaki harcolt már Vietnamban tudhatja, hogy nem sétakocsikázásra indulnak.

Pár nappal később, amerre jártak sűrű füst jelölte útjukat és minden átkozott vietkong félve ejtette ki a nevüket.." Szombaton megint CityMatiné.

Második szombat, a Szimpla Kertet újfent megszállják a lelkes, bringa piacozók.

Lesz kint minden földi jó, egyedi felújított retró kerékpár, városi suhanó, bringás által tervezett táska, újrahasznosított kerékpáros ékszer, alkatrészekből készített óra, kerékpáros biztonsági felszerelések magadnak és a szeretett paripádnak egyaránt.

Alacsonyabb árfekvésű, de jó állapotú, megbízható kerékpárt kutatók érkezzenek időben, kincseket találhatnak.
Ha esetleg megéheznétek, 17 órától már a Szimpla konyhája is működik, mindenféle finomsággal.

Az igazi fanatikusok már megkezdték a visszaszámlálást szeptember legjobban várt partijáig, hiszen Európa egyik legnagyobb popsztárja, DJ BoBo végre visszatér Budapestre!

A retró szerelmeseinek örömére a hihetetlen népszerűségű Total Dance Festival jóvoltából hazai sztárparádéval egészül ki és válik egész éjszakássá a show élmény!Vasárnap

2015-ben itt a jubileumi 30. Budapest Félmaraton! Mi lehet az oka, hogy ez az esemény Magyarország - de talán közép-Európa - legnépszerűbb félmaratonja? Talán a Világörökség három helyszínét is bemutató, csodaszép vonalvezetésű pálya? Talán a szurkolók és zenészek serege az út mentén? Vagy az, hogy egy átlagos futó számára épp ideális időben, az egész éves felkészülés csúcsformájában rendezik? Ki tudja.Dizájner baba-mama-gyerek vásár a belvárosban.

Magyar tervezők hazai termékei kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak: baba és gyerek ruhák, cipők, játékok, könyvek, babaszoba dekoráció, kismama ruha, baba-mama kiegészítők, ajándékok, bio- és ökotermékek kaphatók vasárnap a Pici Piacon.

Immár hetedik alkalommal jön a
Magyar Dal Napja: egyetlen színpadon, 12 órán át a népzenei és világzenei muzsikustársadalom legfontosabb képviselői váltják egymást a KobuciKertben. A névsor magáért beszél!