Ha már hosszú hétvége következik, mi is hosszabb ajánlóval jövünk - szerdától vasárnapig gyűjtöttünk össze eseményeket a hagyományos ünnepi programoktól kezdve a punkkoncerteken át a buborékfújásig.

Szerda„Jézusnak volt-e szakálla?” Mikor is hangzott el először ez a kérdés? Igen, bizony némi matek után egy szép kerek szám jön ki. Akárhogy is nézzük, immáron 20 év telt el azóta, hogy az Alvinés a Mókusok berobbant a hazai punkrock életbe ezzel a lemezzel. Egy ilyen évfordulót kétség kívül illik méltó mód megünnepelni, s szerencsére a nyíregyházi trió sem gondolja ezt másképp, az aktuális slágerek mellett teljes egészében végigjátsszák majd az albumot, ráadásul illusztris vendégként a Prosectura is színpadra lép e jeles napon.

A 27 éves Frances (Greta Gerwig - Rómának szeretettel, Csak szexre kellesz, Arthur, a legjobb parti) gyakornok egy tánctársulatnál. A New York-i fiatalok problémákkal teli hétköznapjait éli, nap mint nap fontos kérdésekkel szembesülve: az álmait kövesse vagy inkább keményen dolgozzon a jövőjéért? Költözzön albérletbe vagy a barátainál lébecoljon tovább? És mi a helyzet a legjobb barátnőjével, illetve a nagy szerelemmel? Frances mindenekelőtt a boldogságot keresi, amiért képes meglehetősen váratlan és mindenekelőtt felelőtlen döntéseket hozni - például azt, hogy átruccanjon Párizsba. A filmet a Pagonyban nézheted meg - ezúttal szerdán.

...Nem bírsz várni már decemberig, hogy essen a hó, karácsonyi díszbe öltözzön a város és hatalmasat bulizz, miközben még hetekig elkerül a munka vagy az iskola gondolata is ?!...Az Ötkertben elhozzák neked a karácsonyt, szerdán egy hatalmas buli keretében!

Nem csak a tóparton hűsölve vészelheted át a forró nyári napokat: az Akvárium Klub legénysége meghívott fellépőikkel gondoskodnak róla, hogy a város forgatagában, Budapest szívében is kellő kikapcsolódást találj. A VOLT Music Bar vadonatúj Summer Mood sorozata mindent megad, amit egy könnyed, lüktető estétől várhatsz: fülbemászó house-közeli zenei világ, laza társaság, jéghideg koktélok társaságában. A hétköznapi és hétvégi programokon mindig más és más fellépő kényezteti a hallójáratokat, így nem unod meg egyhamar a zenei felhozatalt.
Csütörtök

Mint minden évben, idén is ünneplés és tiszteletadás vár az ÁllamalapításÜnnepén, augusztus 20-án. Tisztavatás, zászlófelvonás, kitüntetések átadása, családi programok és koncertek, parlamenti nyílt nap, Mesterségek Ünnepe, Aratómenet, ünnepi szentmise és persze tűzijáték.A Find Your Limits!

Weekend
BudapestiSportfesztivál egy négynapos rendezvény az egész család számára, amit a Budapest Vital Expotique kiállítás és vásár egészít ki. Látogass el a Kopaszi-gátra augusztus 20-23. között, ahol a komoly triatlonversenyeken kívül a népszerű Irongirl, E.on Ironkids és Befitrun futamokkal is várnak! Lesznek könnyebb erőpróbák is, amelyeket egy kis készüléssel bárki teljesíthet – mint például a Lego Store Family Race, vagy a Run&Bike Your Limits. A lényeg egyszerű: a Find Your Limits!

Weekend Budapesti Sportfesztiválon az egész család feltankolhat élményekkel! Versenyezz, szurkolj, nézd meg az expó kiállítóinak kedvezményes ajánlatait, játssz, érezd jól magad, hogy közelebb kerülj a sporthoz és egészséges életmódhoz!

Idén huszonkilencedik alkalommal költözik a Budai Várba a hazai mesterek és kézművesek színe-java. 2015-ben négy napon át, augusztus 20–23. között a pásztorokélete kerül előtérbe a MesterségekÜnnepén. A majdnem három évtized alatt sem változott a fő cél, mégpedig hogy jobban megismerhessük a még élő, ám ritka kézműves hagyományokat, amelyek mögött a régmúlt emberének találékonysága, ízlése és kitartása is érződik.

1989. július 1-jén Németországban indult útjára a Love Parade zenei békeforradalomként, melyet huszonkét év alatt tizenkilenc alkalommal rendeztek meg. A cél nem pusztán a szórakozás volt, hanem hogy a zenén keresztül kiálljanak az emberi jogokért és a szabadságért.

A Trip Hungary csapata azt a célt tűzte ki 2014-ben, hogy sok más színes és kalandos program mellett folytassák a hasonló hagyományokat, így idén augusztus 20-án, kilencévnyi szünet után ismét lesz techno ünnep Budapesten.

A Budapest Rooftop Cinema 3. szezonjában ideje teret engedni a jófajta humornak is. Augusztus 20-án egy őrült vígjátékban követheted Phil (BradleyCooper) és haverjai kalandjait, akik az évszázad legnagyobb buliját szervezik házasodni készülő barátjuknak. A gond csak az, hogy a party túlságosan jól sikerül. Másnap reggel a leendő férj sehol, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és MikeTyson a nappaliban.

A Müpa megnyitása óta minden augusztus 20-án jazz-zenével köszöntötte a magyar államalapítás ünnepét, egyben az új évad kezdetét. Belső és külső terei jellemzően a jazz szinte minden korosztály által kedvelt tradicionális stílusaitól zengtek, s ez idén sem lesz másként.
Péntek

A Diszkóvágás volt már nagy sikerű műsor a Tilos rádióban, party-sorozat, majd egy jó ideig iPhone-ra írt app is, hogy aztán 2015 forró nyarán rövid tetszhalott lét után újra útjára induljon abban a formában, ami a legjobban állt neki.

A hagyományosan sallangmentes, minden divathullám felett álló, kőkemény őszinteségű bulisorozat mostani házigazdái Carl Oh és Mahagonee az alapító Badihali által kitaposott ösvényen vezetik tovább a diszkókaravánt, megdobbantva ezzel sok régi és leendő rajongó szívét.

Majka és Curtis nevéhez fűződik több is az elmúlt évek legnagyobb slágerei közül, aki pedig valamiféle haknira számítana a valóságshow-sztártól élőben, az nagyot téved. A páros időről időre komoly zenekarral a háta mögött áll színpadra - legközelebb pénteken a Budapest Parkban.

Az idei szezonban már annyi élményt gyűjtött a Barba Negra Track-ben a kalózbrigád, hogy még egyszer visszaeveznek egy utolsó nyári portyára a szórakozóhelyre augusztus 21-én. Ugyan legújabb nagylemezükig szeptemberig még várni kell, Paddy-ék népes rajongótábora már rég kívülről fújja a legfrissebb szerzemények javát, melyek egy ideje már fel-felcsendülnek koncertjeiken. Nem lesz ez máshogy most sem, egy újabb igazi népünnepély várható az új korong finisében!

A The SilverShine egyetlen nyári budapesti klubkoncertje pénteken az A38-on lesz!

Vintage punkrockandroll, ahogy a csövön kifér!

A

zenekar nem unatkozott az elmúlt 11 év során... 8 lemezük jött ki és világszerte 34 országban turnéztak. Európán kívül Brazíliában és háromszor az Amerikai Egyesült Államokban is. A recept: punk rock and roll villámkezű női nagybőgőssel.

Metha eddig is a különleges, saját hangzásáról volt ismert, aki elvitathatatlan tehetséggel és elismertséggel alakította a hazai breakbeat-et, és került be ugyanígy a techno világába. Mindezt úgy, hogy kikerülhetetlenül hatással volt egyik stílussal a másikra, ami minden esetben egy speciális hangzást ad azoknak a producereknek, akik éveket töltöttek el egy másik műfajban. Pénteken a Corvintetőn játszik.
Szombat

Csatlakozz egy jógára a 360 Bar tetején!

Szívd magadba a reggeli panorámát, érezd ahogy a friss energiák és a lomha downtempo-ütemek a fejed búbjáig megbizseregtetnek.

A gyakorlás végén pedig csak süppedj bele egy szimpatikus nyugágyba, reggelizz egy jót, és élvezd a kilátást.

Ászanák előtt és után: uborkás frissítők az asztalon.

Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik - szombaton például a Budapest Parkban.

Az elmúlt években a Buena Vista Social Club meghozta az igazi mediterrán hangulatot a Margitszigetre, idén ez a feladat a Gipsy Kings alapítójának együttesére, a Chico & The Gypsies-re vár.

Chico nemcsak alapítója és frontembere volt a legendás Gipsy Kingsnek, hanem olyan világhírű slágerek társszerzője is, mint a Bamboleo, a Djobi, Djobi és a Ben Ben Maria. Saját zenekarával hasonló forró hangulatot idéz meg, újult erővel és frissebb hangzással. A világhírű francia csapat először mutatkozik be a Margitszigeten.Ötletes, izgalmas, trendi, jó hallgatni! A magyar popzenei szférába nemrégen berobbanó négytagú Passed zenekar A Dal 2015 elődöntősei közé jutott, nem véletlenül. Fellépésüket a remek Kaktus együttes koncertje vezeti fel, majd iamyank és a Passed saját dj setje viszi tovább - szombaton a Hajón.Vasárnap

A régi idők emlékére újra gerilla artot szerveznek a születésnapos Tamp & Pullban, amelyre már most is tudtok jelentkezni! A jó zenei aláfestéstől is gondoskodni fognak, továbbá ígérik, hogy italokból és ételekből sem lesz hiány!

Idén ismét megrendezik az elmúlt években nagy sikert aratott Buborékfújónapot!

Te is unod a szürke hétköznapokat? Menj és dobd fel a kedved vasárnap a Margitszigeten!