Elvileg vasárnaptól áll be változás a kánikulában, úgyhogy nem árt felkészülni mind a forróságra, mind a közelgő viharra. Mindezeket vedd figyelembe, amikor a hétvégi ajánlatunkból böngészel. Van miből.

Csütörtök
Július 20–26. között zajlik Budapesten a Rakéta Fesztivál 2015, azaz a legnagyobb hazai seregszemle a környék fiatal, feltörekvő és legizgalmasabb underground előadóiból a város legmenőbb klubjaiban. A negyedik Rakétán 7 napon át 50 előadó koncertezik 8 klubban – idén először ráadásul úgy, hogy többször egyetlen nap két helyszínen is szólnak majd a koncertek és live actek –, és most is ingyenes a teljes fesztivál!

„Vannak bandák, akikből egy szezonban egy egészen biztos, hogy nem elég.” Ilyen a The Carbonfools is, akik a Track nyitó hétvégéje után július 23-án térnek vissza a BarbaNegra nyári rezidenciájára, hogy egy újabb fergeteges, őrült estében részesítsék szénhiányos rajongóikat.

A Kolosy tér környékén találjuk a főváros egyik legújabb indiai street food lelőhelyét. A Taste of India választékában mindent kínálnak a ropogósra sült báránysamosától a frissítő paanfagyin át a furcsa Masala-dzsúszig. Pont jól fog esni vacsorára.

Egy brit DJ-producer, egy amerikai Ableton-mágus és egy ausztrál trubadúr – ez az összangolszász trió-szupergrupp, az Acid zenészgárdája. Az A38-on is óriási sikerrel fellépett AdamFreeland tavaly állt össze két régi haverjával, Steve Nalepával és Ry X-szel egy szokatlan, különös IDM-projektre. Csodálatos videoklipek, álomszerű, varázslatos elektronika és éteri énekhangok – ez a Magyarországon először fellépő The Acid.

20 000 nap a Földön – a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró, Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál. A film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be a Pagonyban.Péntek

Mint minden évben, most is veletek ünnepeli a zenekar nyár közepén a szülinapját a Parkban! Legyetek pénteken ti is 12 évesek a Punnany Massiffal!

Bár ez papíron a zenekar szülinapja, nektek is szeretnének ajándékot adni: a szavazataitok alapján beraknak a repertoárba pár olyan dalt, amelyet még nem, vagy egy ideje nem hallhattatok koncerten...

A lépték előtt tisztelegve idén kiskolort csinálnak a strandon. Bejárati táskakipakoltatás helyett behozhatószesszel, házi DJ-kkel és minimális strandbelépővel. Lesz pétanque és vízilabda, meg építenek egy mindenre nyitott grillezőt a sütendő húsoknak/zöldeknek a BVSC uszodájában.

A franciakonyha híveinek nem kell tovább keresgélni a belvárosban, Nicolas megcsinálta az egyik legbarátságosabb ebédelőhelyet.

Ne egy drágán berendezett, feszengő pincérekkel teli éttermet képzeljünk el, hanem egy olyat, ahol a séf egy személyben főz, kiszolgál, és ha ideje engedi, még vált is velünk néhány kedves szót. Ez a L’Hexagone Bistro, próbáld ki!

Ciklikus nyugágy-amortizálás koktélszürcsöléssel és tarkóbarnítással havi egyszer, délután hat órai kezdettel corvintetőileg.

Magasan képzett és idomított színváltós gépkezelők a hét közepi protokollnak eleget téve a háttérből sugároznak hangot a legkülönfélébb komputer, lézerlemez és bakelit interfészek segítségével. Pénteken.

A Paddy and the Rats az utóbbi években már több mint 500 koncertet adott, így nem csoda, hogy immáron masszív rajongótábor követi sorsukat nemcsak itthon, de külföldön is. Saját dalaik mellett az olyan tengerészdalok feldolgozásával, mint a Drunken Sailor vagy a Bully in the Alley őrjítik meg teljesen most a Barba Negra Track közönségét.

Budapest nyári rezidenciája igazán exkluzív rooftop terasszal színesíti a fővárost július végétől. A város új nyári gyöngyszeme, a sky a te helyed, hiszen éppen azt adja meg neked, amire vágysz: felpezsdít, kalandra hív, és felejthetetlen vízparti éjszakákat ígér. A város július 24-ével a Duna partjára költözik – és ott is marad, a felhők között!

Pénteken stílusosan nyitnak: kedvenc zenéiket 16:00-tól Lacora szolgáltatja, majd 21:00-tól a Cafe Del Marból ismert JoséPadilla veszi át a pultot. A kiváló ibizai lemezlovas az igényes dallamok szerelmeseit kényezteti majd, garantáltan mediterrán terepre kalauzolva közönségét.
Szombat

Hamarosan itt van az a hétvége, amelyre egész évben várnak a motorsport rajongói, hiszen július 26-án hazánkba érkezik a Forma–1 vándorcirkusz.

Ezen a hétvégén a Mercedes-Benz, az Allianz Hungária és a KIOSK Budapest szeretné, ha mindenki részese lehetne ennek az élménynek, így egy hatalmas LED-falon, a KIOSK előtt élőben nézhetitek az időmérő edzéseket és a Nagydíjat is!

Rengeteg meglepetéssel készülnek, hiszen NicoRosberg is ott lesz a szombati este folyamán, így mindenképpen érdemes ellátogatni a Március 15. térre! További vendégek:
Szűcs Gabi énekesnő, valamint a kajak-kenu, vívás és a kézilabda sportágak jeles képviselői.

Július 25-én ötödik alkalommal hajóznak ki a Battyhánytérről, de ezúttal egy kicsit távolabb merészkednek a Dunán felfelé, és meg sem állnak Visegrádig. Ott is csak azért, hogy megcsodálhasd a lenyugvó napot a hegyek ölelésében. Az új helyszínekkel bővülő panorámavetítést az Európahajó teraszáról és fedett kerengőjéről lesz lehetőség élvezni önfeledt bulizás és hajózás közben.

Felejthetetlen 9 óra vár rád a legjobb fellépőkkel, atom hangrendszerrel, hideg italokkal és a hajó konyháján készülő harapnivalókkal! Ha pihennél az óriásmenetben, arra is lesz lehetőség. A lemezjátszóknál a teljes Hi!Fly crew: Yvel & Tristan, Sobek, James Grow és PALMFooD, vendég a szójátékok verhetetlen világbajnoka, a zseniális Snilloc!

Zene déltől hajnalig, medence, termálvíz, hideg ital, több büfé, juicy, foci, szauna, öltöző, gumikacsa, központjónás, mangopapa, no hangpara, martinaudio = endless summer. A Vitukiba várnak szombaton.

Különleges eseménnyel készülnek a szervezők július végén a progressive house rajongóinak várhatóan nagy örömére. A tavaly májusi LÄRM-es fellépése után sokan csak a következő alkalmat várják, hogy újra az argentin MarceloVasami repítse őket – bő egy év után ismét itt az alkalom! Egyenesen Buenos Airesből érkezik, és hozza magával azokat a dél-amerikai progresszív trekkeket, amiket annyira szerettek!

Az immár kultikus Bëlga formáció idén egyszerűen eláraszt bennünket jobbnál jobb kezdeményezésekkel, ezek közt a legnagyobb durranásnak ígérkezik, amikor július 25-én a Budapest Parkban lép fel a „Bëlga-mag”. Ezúttal azonban valódi, élő zenekar kíséretében, hogy még gyönyörűbbé tegye az egyébként is veretes szerzeményeket.

Őrült éjszaka az Akváriumban! A Heineken július 25-én elhozza napjaink egyik legnagyobb közönség kedvencét, a holland house meghatározó figuráját, Fedde le Grandot! A város szívében vele együtt öt sztárfellépő (Fedde Le Grand, Andro, Stereo Palma, Nikola, Muzzaik) gondoskodik az ötcsillagos hangulatról.
Vasárnap

A világ legprofibb autósportját aligha kell bárkinek is bemutatni, de valószínűleg ugyanez igaz a száguldó cirkusz hazai élményére és egyben leginkább várt magyar autós eseményére, a Formula–1 Magyar Nagydíjra. A futamot, mint mindig, most is vasárnap rendezik.

Ezúttal a Gesztenyéskert zöld gyepét hódítják meg! Kiülhetsz, ehetsz, ihatsz, ismerkedhetsz, társasjátékozhatsz és jól érezheted magad! Tömd meg a piknikkosaradat minden jóval, és irány a Miutcánk.hu Piknik!

Hölgyek, Lányok, Asszonyok!

Idén július 26-án csatlakozhattok a Rapha egész világot átívelő kihívásához, a Budapest Womens 100-hoz, és legalább 100 km-t tekerhettek.

Az útvonal a Duna-kanyar legszebb részein fut keresztül, majdnem végig a Duna mellett. A szintemelkedés nem számottevő. A budai oldalon tekernek a résztvevők északnak, ebédidőben Kisorosziban rövid pihenő, majd csodás kompút után a pesti oldalon térnek vissza a BlindChic műhelyhez a Budafoki útra, ahol levezető jóga, italok és kellemes zene kíséretében ünnepelik magukat a tetőteraszon.A vasárnapi összejövetelen ezúttal rendhagyó esemény miatt gyűlnek össze a Sunday Gardenben:

30 évvel ezelőtt született Papp Laci, azaz Subotage. Szeretettel várnak mindenkit egy szülinapi sütögetésre, zenélésre. A pultban Bergi, Dr. Zoidberg, Iamyank, Isu, Nora Matisse és persze az ünnepelt is rak pár lemezt.