Egy ideje már figyeljük Zsolt munkásságát, így nagyon megörültünk, hogy végre az online felületeken kívül élőben is áttanulmányozhatjuk a Budapest-központú grafikákat. A fiatal művész 2008-ban végzett a MOME-n, legjobb diploma díjjal. Nemzetközi viszonylatban is ismert és szeretett alkotó, aki most a Telepen mutatja be a fővárosról szóló munkáit.

Vidák Zsoltot nagyban inspirálja
Budapest: itt él, itt alkot, az utca embere, az épületek, az apró rezdülések, sokszor komikus jellegzetességek jelennek meg grafikáiban. Ugyanúgy megragadja a téren dolgozó munkások mobil WC-je, mint az időnként szedett-vedett budapesti belsőudvaros bérházak romantikája, vagy a borvirágos orrú ellenőr, akinek karpántjára a VBK rövidítés került. Nagyon szórakoztató felismerni ezeket a kicsi részleteket.

A művész egyébként amellett, hogy számos underground magazinnal együttműködik (Komikaze, Cheap Est, Roham, Symposion) világszerte publikálták már illusztrációit, sőt immár 10 éve állandó grafikusként dolgozik a Magyar Postánál, ahol bélyegeket tervez. A Lüerzer’s Archive magazin immár három alkalommal (2010, 2012, 2014) beválasztotta a világ 200 legjobb illusztrátora közé. Vidák Zsolt Budapestje augusztus 1-ig megtekinthető a Telepen.