A VOLT elszippantja a fesztiválozni vágyó budapesti közönség nagy részét, de a fővárosban rekedteknek sincs okuk az orrlógatásra, mert lesznek bőven programok a kánikulában is.

Csütörtök
Az idei 25. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál gerincét a korábban is sikert arató zenekarok és szólisták fellépése, a klasszikus zenét bemutató koncertek adják. Az első napon a Budapest Klezmer Bandet lehet megnézni TomposKátya közreműködésével.

A Budapest Rooftop Cinema július első csütörtökén az alvilágba kalauzol Guy Ritchie mára már legendássá vált filmjével, ami nem csak neki, de Jason Stathamnek is áttörést hozott.

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső Eddie, Bacon, Tom és Soap, East End négy legravaszabb, legokosabb, legcsalafintább bűnözőjének sztorija, akik elhatározzák, hogy most bizony meggazdagodnak. A gond csak az, hogy mások egy kicsit mégis mindig okosabbak, csalafintábbak és ravaszabbak náluk, így a milliókat sajnos mínuszban sikerül begyűjteniük, megfejelve egy csinos kis fenyegetéssel is az egyik legnagyobb kemény fiútól. Ezt persze hőseink sem hagyhatják annyiban, így úgy döntenek, hogy adósságrendezni tökéletesen lehet egy ellenséges banda pénzéből is. A végeredmény: mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással – és hogy a nagy zsákmánnyal mi lesz? Csütörtök este az is kiderül!

A Holdudvar Galéria idei tematikája az Idill fogalom köré csoportosul.

A főváros nyüzsgő, rohanó betondzsungeléből kiszakadva a Margitsziget mindig is egy „időzónán” kívüli tér volt. A Fortepan, az egykor.hu, a retronom.hu és a Pesti Forrás Antikvárium képeslapjaiból és a bárki számára elérhető archív felvételek adták a július 2-án nyíló kiállítás alapjait.Péntek

Magyarország két jelentős eseménye, a Gasztroangyal Fesztivál és a Derby Fesztivál idén egy közös rendezvény, a Derby és Gasztroangyal Fesztivál keretében látja vendégül mindazokat, akik egy különleges és páratlan élmény részesei szeretnének lenni. A szervezők ezzel a kezdeményezéssel egy évszázados hagyományt kívánnak újjáéleszteni, hiszen a XIX. és XX század lovassportja mindig is összekapcsolódott a gasztronómiával.

A külső kerületek sok gasztronómiai különlegességet tartogatnak, ezért nem szabad csak a centrumra fókuszálni, jó, ha nyitottak vagyunk egy-egy kirándulásra is. Pláne, ha olyan kincsekre találunk, mint a SpeciálisVietnamiMelegkonyha.

Ajánljuk bátran ebédre.

Kis-szombat a város felett, avagy munka utáni lazulás a nyári napnak alkonyulatánál szerda és péntek délutánonként a Corvintető teraszán.

A nyári szezon esőmentes szerdáin és péntekjein jó koktélokkal, grillbárral és minőségi house muzsikával készülnek, ahol lesz sok pazar pozőr, kitűnő nyári hangulat és jobbnál jobb DJ-k.

Kolbászos, libamájas, tojásos, vega, natúr, csípős, padlizsános, vagy lecsós rétes? Kisfröccs, nagyfröccs, hosszúlépés, sportfröccs? Rosé, fehér, siller, esetleg vörös? Július 3-5. között a lecsó és a fröccs kerül a középpontba a Mikszáth tér és Krúdy utca tengelyen. Talán nem véletlen, hogy ez a Palota Piknik rendezvénysorozat egyik legnépszerűbb nyári programja: ki ne szeretné a hagyma-paprika-paradicsom mágikus hármasából születő, szinte a végtelenségig variálható egytálételt egy jó hideg fröccs kíséretében? Szerencsére a kedvünkért a héten még a nyár is visszatér.

Intelligens, elektro, alter – ez a három szó már összeforrt a Harcsa Veronika, Andrew J és Gyémánt Bálint alkotta formáció, a Bin-Jip zenéjével. Legújabb lemezük, a Heavy hatalmas sikerként robbant be a köztudatba, a lemez vidéki bemutatóin sorra tömegeket vonzott, míg Budapesten eddig megtöltött egy MÜPÁ-t és egy A38 Hajót. Pénteken ismét ez utóbbi helyen láthatod/hallhatod őket.
Szombat

The Box Donut néven nyílt egy hely a Nyugatinál, amely szögletesfánkjaival tesz rá még egy lapáttal a formabontásra. Örömmel konstatáltuk, hogy a brandépítés és a dizájn ezúttal nem a minőség és az ízek rovására megy. Nézz be oda szombat reggel.

A Red Bull Air Race Világbajnokságban a világ legjobb pilótái egy olyan sportágban mérik össze erejüket, ahol sebességet, precíziót és szaktudást kell kombinálniuk. A pilóták a leggyorsabb, legmozgékonyabb és legkönnyebb súlyú versenyrepülőgépekkel versenyeznek, amikor gépeiket egy alacsony magasságban felállított, előre megtervezett légi versenypályán levegővel megtöltött kapuk (Air Gates) között irányítják azzal a céllal, hogy a lehető leggyorsabban érjenek célba, a lehető legkevesebb hibapontot megszerezve.

Budapest 2009 után ismét helyet kapott a versenynaptárban, így immár nyolcadik alkalommal rendezheti meg a lélegzetelállító eseményt.

A júniusi nyárindító buli remek hangulatban és sok új élménnyel gazdagodva telt, ezért júliusban Meseország kapui újra kitárulnak, hogy ismét egy délutántól hajnalig tartó szeánsz részesei lehess. A hely továbbra is kutyabarát, mehettek bringával és ismét lesznek koktél-akciók, amelyek elég jól beváltak, csakúgy, mint a Zsombi-féle Bedroom Shot. A wndrlnd varázslatos atmoszféráját ismét a kézműveshouse és techno szelek járják majd át, melyek szelektorait gondosan megválogatták.

Az elmúlt hetekben Soós Berci belevetette magát a városba, és az AbsolutBudapest hangulat nyomába eredt, magányos, csoportos portyák és véletlenszerű séták formájában. Ennek az eredményét láthatjátok július 4-én az Ötkertben.

Ez az este azért is különleges, mert ez Berci első önálló kiállítása, ráadásul az eddig rá jellemző digitális technikát felváltotta a színes film.

Szóval lesz itt képpremier, nyereményjáték a kiállított képekért és persze Absolut Vodka!

A kiállítást Berci jó barátja, a dumaszínházas SzobácsiGergő nyitja meg.Kihagyhatatlan megnyitó bulival vágnak neki a Pride-hétnek a Fogas Házban – számítanak rád a szervezők, hogy veled együtt indítsák el a 20. Budapest Pride fesztivált, nem is akárhogyan! A pörgős zenékről a Deck Attack DJ-i gondoskodnak, italakciókkal és fergeteges hangulattal várnak, hogy az idei fesztivál is ütősen kezdődjön!Vasárnap

Tafelspitz, tányérhús – a leves, mely egyben főétel is plusz már legalább 130 éve így hívják. Eredetileg Bécsből származik, hiába akartuk magyarosítani, sajnos Ferenc József lieblingje nem válik hungarikummá. Lényege a szertartásszerű főzési technika: az alaplé legalább 5-6-féle marharészből készül, közte az isteni fartővel, a lé fogyasztása után pedig maradnak a nagyszerű húsok, szószokkal, mint például: tormás alma, paraj és krumplipüré. A legfenségesebb pedig a velős csont, melynek lágy tartalmát pirítósra kenhetjük. Hova menjünk Budapesten táfelspitz-ért például vasárnapi ebédre?

A siklóernyőzéstől kezdve a wakeboardon át a barlangászatig számos kaland várja Budapesten mindazokat, akik úgy szeretnek kikapcsolódni, hogy közben kicsit izgulnak is. Mindegy, hogy extrém sportoló vagy kíváncsi kezdő vagy, a város számos lehetőséget biztosít a siklásra és száguldásra, földön, vízen és levegőben. Összegyűjtöttük néhányat a legkülönlegesebb sportélmények közül akár a hétvégére is.

Füstös, fekete kalap, magabiztos, átszellemült tekintet és egy elegáns basszusgitár. Ha ezeket látja az ember, tudhatja, hogy csakis Marcus Millerről lehet szó. Virtuóz multi-instrumentalista, jazz-legendák kegyeltje és az elmúlt negyven év egyik veretes muzsikusa – ez mind ő, és még több is.