Ezen a hétvégén rendezik meg azt a bizonyos éjszakai múzeumos programot, melyet rendre óriási érdeklődés kísér országszerte. Ajánlunk még hamburgereket, Depressziót, forró éjszakát a Palatinuson és zenés bruncholást.

Csütörtök
Június 18-20.

(csütörtök-szombat) között

Auvergne gasztronómiai régiójának ételeivel várnak mindenkit a Larus Étteremben. Két menü, autentikus és átdolgozott formában - az ételek külön-külön és egyben, hét fogásos menü formájában is kérhetőek! A Gallok Budán programsorozat

mindhárom napján, 17:00-tól élő

gitárzene

kíséri az ízek élvezetét.

Hamburger evő és -készítő verseny egész nap a Hamburger Days-en. Kóstold meg Budapest legjobb hamburgereit a Millenáris Parkban! Négy nap a burgerek szerelmeseinek, a burgerek szerelmeseitől! A rendezvény ingyenes.

A Budapesti Fesztiválzenekar június 18-án a régi hagyományhoz visszatérve ismét a Hősökterén ad nagyszabású, ingyenes koncertet, de egy kicsit mégis másképp.

A világ legjobbjai között számon tartott zenekar Mendelssohn Szentivánéji álom-kísérőzenéjét játssza el a téren, melyre az ország különböző pontjairól érkező, többszázhátrányoshelyzetű fiatal táncol majd együtt ötvözve a néptánc, a hip-hop és kortárs tánc elemeit.

Az In Motion – KREA Divatbemutató 2015 eseményen a diplomázó divattervezők vizsgamunkái mellett a harmadéves hallgatók „Connection” nevű közös kollekcióját is megtekinthetik a látogatók csütörtökön az Akvárium Klubban, a bemutató után pedig lehetőség lesz beszélgetni a divattervezőkkel, tervezőtanárokkal.
Péntek

"Mindenki szörfözik a bitek és byte-ok hullámain, és naponta adatok trillióit forgalmazzuk. Ez a gondolat egy mozgalmas kompozícióban kerül kifejezésre, amelyben az AVL szoftver és funkció-fejlesztési területének a dinamikája és innovatív eleme is tükröződik. Mindegy, hogy okos telefonok, tabletek, applikációk, motor- vagy hajtáslánc-vezérlőművekben: a szoftverek mindenütt jelen vannak, és mindenkit magukkal rántanak." Amennyiben érdeklődsz az osztrák kultúra iránt, ajánljuk Budapesten a Művészet és technika találkozása" címmel június 19-én nyíló kiállítást az Osztrák Kulturális Fórum kiállítótermében.

Június 19-én szabadtéren is bemutatja friss lemezét a Depresszió a BarbaNegraTrackben, és ez lesz egyben a zenekar hivatalos nyárindító koncertje is.A Fran Palermo nemrég jelentette meg első nagylemezét, mely igazi mediterrán darab lett. Most zsúfolt házas lemezbemutatójuk után egy igazi nyári, napozóágyakkal és vízparttal szegélyezett latinos hangulatú helyre, a margitszigeti Karizma Klubba viszik el tropicaljunglerock zenéjüket a Kistehén zenekar társaságában. Egy igazán forró nyári éjszakára hívnak a Palatinus strandon, ahol a vízpart és koktélbár mellett igazi naplementés bulira számíthatunk tőlük.

Beköltözött a nyár a Hercegprímás utca 18-ba!

Betárazták a szervezők a trafiqos kedvenceket, a legfrissebbeket és a felejthetetleneket. A város legjobb bartenderei megálmodták a nyári ízeket, kicentezték a napfényt, a tengert és a kék eget.
Péntek és szombat éjszaka eltolják az üvegtetőt, „cabrioTrafiqot varázsolnak nektek, hogy a diszkófények helyett a hold fénye ragyogja be a táncteret!SzombatA Winelovers csapatának soron következő tematikus rendezvénye a buborékos italokat, azaz a pezsgőket, a habzó- és a gyöngyöző borokat állítja a középpontba. A Pezsgő Szalon 2015 júniusi programjai már zajlanak, országszerte több tucatnyi kedvezmény, akció és kóstoló várja az érdeklődőket, a Nagy Pezsgő Kóstolórt pedig június 20-án, a Corinthia Hotel Budapest termeiben rendezik 14.00 és 22.00 óra között.

Egy váratlanul előkerült kalózfelvétel alapján rekonstruálta és állítja színpadra legelső, 1981-es koncertjének új hullámos, néhol punkos számait, jellegzetes Laár és Bornai verseit a KFT.

A történelminek mondható műsort 2012-ben, telt házas klubkoncertjén eljátszotta már a zenekar. A nagy sikerre való tekintettel, a zenekar ezúttal egy nagyobb helyszínen, ráadásul a Múzeumok Éjszakáján teremt új hullámos hangulatot egyetlen estére a Budapest Parkba.

A Múzeumok Éjszakája rendezvényt ebben az évben is megrendezik. Ezen a napon országos szinten több száz helyszínen tartanak programokat. Az események és rendezvények kezdési időpontja a helyszíntől függően változhat. Budapest területén egységes karszalaggal látogatható az összes résztvevő múzeum.

Az éjszaka leple alatt látogathatjuk azokat az intézményeket, melyek régmúltkorokhangulatát adják vissza, vagy a művészet szépségével varázsolnak el bennünket.

Megszállják a volt csillebérci úttörőtábor szabadtéri kertmoziját, és egy óriási filmes bulival becsatlakoznak a több éves múltra visszatekintő C i N e M a B i Z a R r E idei programjába. A zenéről a Girls And Mathematics, a filmélményről pedig DavidCronenberg 1983-as kultklasszikusa, a Videodrome gondoskodik. James Woods Max Renn szerepében nyomoz a titokzatos Videodrome csatorna után, ami szadista erőszak és perverz gyilkosságok képsoraival próbálja egy szekta irányítása alá hajtani nézőit. Renn maga is a hipnotikus műsor hatása alá kerül – tartsatok vele, Titeket is biztosan beszippant a Videodrome és a C i N e M a B i Z a R r E.

Június 20-án, szombaton NightDrive partit rendeznek a Holdudvarban, ahol illatszökőkutak, POLICE Shot-ok és ajándék illatfiolák gondoskodnak arról, hogy az éjszaka még vadabb legyen!

Ugye neked is eszedbe jutott már, hogy mennyivel kényelmesebb lenne, ha nem kellene legyalogolnod a Margitsziget bejárata és a Holdudvar közötti távolságot? Szerencséd van, ugyanis a POLICE illatok pont a buliszezon kezdetére időzítették a vadonatúj kampányukat, ami megoldást jelent a problémára: menj kristálykoponyás riksával!

Vasárnap

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezik a Mopedmetalt, a rendszám nélküli motorok találkozóját, immáron harmadik éve.

A motorral való részvétel csak a 2015-ös bandába választottak számára lehetséges.

Aki csak látogatóként menne, az megnézheti ezeket a ritka motorokat a Görzenálban.

Miért nem lehet sehova menni ma? Miért nincs sehol zenés brunch-olás? Másnapos vagyok, mit csináljak? Nem voltam bulizni tegnap, hova menjek? Miért nem csinál vasárnap senki semmit? Ismerősek ezek a kérdések? Akkor irány vasárnap a Dürer Kert!

Június 21-e a Zene Ünnepe. Az Európa-szerte immár 20 éves, nagyszabású zenei eseményt a hazai rendezők idén a Cseh Tamás Programmal együttműködve bonyolítják, a programsorozat fő helyszíne pedig a VárkertBazár lesz.

„Ha újra itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár" - szól a dal, és igaza van: minden vágyunk, hogy végre a szabadban lehessünk. Ám a főváros közterületire lassan kitehetnék a megtelt táblát, hiszen lassan úgy tűnik, hogy már egy darab hely sem maradt a városban. A kérdés tehát az: hova menekülhetünk? Összegyűjtöttünk néhányat Budapest kevésbé ismert pontjai közül, hol a szabad ég alatt töltheted az idődet, és olyan dolgokkal foglalkozhatsz, mint például a kirándulás, a medencepartilazulás, vagy a vízibiciklizés. Kell jobb vasárnapra?