A TOP 10 - Magyarok a világ élvonalában” című kiadvány azokat a kiemelkedő magyar tehetségeket mutatja be, akik inspirálhatják a mai fiatalokat. Az összeállítás az elmúlt évek magyar sikertörténeteiről ad áttekintést a gasztronómia, a sport, a kultúra, a turizmus, a technológia, valamint a tudomány területéről; ráadásul olyan különlegességeket is tárgyal, amelyekről valamiért a legtöbbünknek nincs tudomása.

Mindig tudtuk, hogy igenis van miért büszkének lennünk. Arról viszont csak keveseknek van tudomása, hogy az állandóan új utakat kereső magyarok kreativitása nem csömörlött meg a Rubik-kockánál: napjainkban is akadnak szép számmal olyan fiatal tehetségeink, akik ékesen bizonyítják, hogy bármire képesek vagyunk, ha igazán akarjuk.

A “TOP10 – Magyarok a világ élvonalában” című kiadvány azért született, hogy olyan világraszóló magyarokra hívja fel a figyelmet, akik az elmúlt időszakban a világ minden pontjára eljuttatták a jó hírünket.

Az összeállítás olyan eredményekről tesz említést, mint például a világszínvonalú magyar szója, a világ tíz legjobb borturisztikai úti célja között szereplő Tokaj, Európa legjobbjainak titulált budapesti fürdők, a világ tíz legszebb villamosvonala közé sorolt 2-es villamos, de olyan érdekességeket ugyancsak megtudhatunk, hogy Budapest lett a világ második legromantikusabb városa, amellett, hogy a legjobb téli úti cél címet is megkapta a Lonely Planet-től 2012-ben.

Ám a friss sikerekben való lubickolás közben a kötet a régi idők nagy koponyáiról sem feledkezik meg: az ő munkásságukról egy tetszetős infografikával emlékeznek meg a szerkesztők.