A strandszezon indul ezen a hétvégén időjárástól függetlenül. A pancsolást csak a bátrabbaknak ajánljuk, a félőseknek meg összegyűjtöttünk jó néhány izgalmas programot, melyekhez nem feltétlenül kell medencézni.

Csütörtök

Tankönyvek lapjain számtalanszor látott arcok: “nagyjaink” és “példaképeink” – a hivatalos kánon arcképcsarnoka. A statikus képmások újraalkotása után mi marad a változatlannak ismert ikonokból?

A lánglelkűek című kiállítás az identitás hozzáférhetőségére kérdez rá, és több évtized vagy évszázad távlatából néz szembe az ikonikus arcokkal, olvassa le tekintetüket, hogy személyes válaszra késztesse a látogatót.

A Bazilika környékén ismerjük a streetfood helyeket, van Michelin-csillagos étterem is, mégis sokszor gondolkodunk, hogy merre menjünk ebédelni/vacsorázni. Erre megérkezik egy külsejében talán annyira nem kirívó, koncepcióját tekintve viszont igenis sajátos kis Bestia.

Ettünk-ittunk, visszamennénk.

Becsavarták a szervezők az utolsó villanykörtéket, behangolták a DJ pultot és végre teljes fordulatszámon pörögnek a smoothie készítők is. ennek örömére ünnepelni fognak, mégpedig nem is akárhogyan!

Újra elindul a raqpartakusztiq, megmutatják nektek az idei nyár slágerét, a raqpart dalt, felvonulnak kedvenc rezidenseik, hogy szettjeikkel felforrósítsák a parti éjszakákat, jön a Budapest Calling és vasárnap beköltözik a Balcony TV!

Itt az ideje, hogy újra elkezdődjön a végtelen nyár a parton!

Idén először, újra elszabadul a part...

Újabb közönségkedvencet kínál a Budapest Rooftop Cinema a Corvintető látogatóinak, akik ezúttal maguk választhatták ki, mit néznek meg május 28-án Quentin Tarantino filmjeiből. A győztes végül három versenyzőt megelőzve a Kutyaszorítóban lett!

Marc Collin, a Nouvelle Vague alapítója egy évtizednyi siker után új projektet talált ki. A nyolcvanas évek újhulláma helyett ezúttal a kilencvenes évek vannak a fókuszban. Talán a Bristol névből is kiderül, hogy az együttes a trip-hop legnagyobbjai, a Massive Attack, Tricky, a Portishead, a Morcheeba számait dolgozza fel, a jól megszokott csavarral. Most kiderül, milyen az, ha az Overcome-ot, a Roadst vagy a Moog Islandet elegáns cool jazzel és a a hatvanas évek filmzene-fílingjével elegyítik. A Nouvelle Vague első budapesti fellépése egykor az A38 Hajón volt - logikus hát, hogy a Bristol is itt mutatkozik be.

Amikor szép az idő, a Botellón Budapest résztvevői elfoglalják néha a város egyik kellemes pontját, veletek, hogy beszélgessenek, netvörköljenek, mulassanak, vegyüljüenek megszokott helyzetektől, bároktól és kluboktól függetlenül. A szervezők biztosítják a zenét, a poharakat és a szemeteseket.

Ti pedig hozzatok magatoknak inni egy nagy üveg bort vagy amit szeretnétek, és legfőképpen nyitottságot, jókedvet!

Ez egy non-profit, kötetlen találkozó, céljuk csak a jó hangulat.
Péntek

Indul a nyár, indul a strandszezon és május 29-én kinyitja kapuit Budapest első zenés strandja is, a Matiné Napozó.

Ez mit is jelent? Elképzeltél már valaha egy olyan strandot, ahol nem kell a károgó nyuggereket kerülgetni, ahol egész nap szólnak a jobbnál jobb zenék és senki nem néz rád furán, ha éppen nagyon befröccsöztél már délre?

A volt úttörő tábor közepén új életre kel a medence és környéke, hogy egész nyáron hétfő reggeltől vasárnap estig új színt hozzon a budapesti mindennapokba.

Borfeszt a város közepén, a 0 km-kő körül?! Igen. 8 borászat, 1 gitár, 1 DJ - és 0 Ft-os belépő...Ott lesz az Ax & Ax Borászat, a Basilicus, a Béres Szőlőbirtok-Winery Tokaj, a Böjt, a Hilltop Neszmély Borászat, a Holdvölgy, a Jammertal, a Varsányi Pincészet. Fellép: Mark Jarai és DJ May! Ez egy nyárindító borparti pénteken a Lánchídnál, a Nagy Zérónál, ahol minden Tényleg Jó Dolog kezdődik!

Vissza a gyökerekhez! - ezzel a mottóval indítják útjára az idei Palota Piknik szezont. A Mikszáth téren és a Krúdyutcában működő vendéglátóhelyek összefogásával 3 napos piknik hangulatú sörös eseményt szerveznek.

Nem kell nagy dologra gondolni, mert célunk, hogy megőrizzék a tér és az utca egyedi hangulatát. Az összes vendéglátóhely egy mobil csappal települ ki a teraszára, ahol főként magyar és cseh kis főzdék söreit lehet kóstolni és enni mellé hozzáillő falatokat. Fókuszba pedig az IPA kerül.

Nemes JelesLászló alkotása már bemutatása előtt a magyar filmtörténelem részévé vált: Makk Károly, Kósa Ferenc és Sára Sándor nyomdokain járva, közel fél évszázad múltán újra hazai elsőfilmest válogattak be a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába, ahol a film díjat, sőt, díjakat nyert, közülük az Arany Pálma utáni legfontosabbat, a zsűri nagydíját.

Most megnézheted a Saul fiát a Művész moziban.

Szombat

Olyan gasztro-kulturális rendezvényt álmodtak meg a szervezők a Várkert Bazárban, ahol az igényes, a kulináris élvezeteknek hódoló vendégeket a minőségi gasztronómián túl, színvonalas jazz koncertekkel,galériák bemutatkozási lehetőségével, napközben gyermekprogramokkal várják!

Borászatok, pezsegő bár, nemzetközi ételeket kínáló bisztrók, cukrászatok és csokoládé készítők várják az ínyenc közönséget a hétvégén!

Csatlakozz szombaton a CityMatiné törzséhez, melyet többen irányítanak: Dj Sobek, a korábbi cukoripari mágnás, CaptainKnuckles, akit mielőtt a törzshöz csatlakozott nagyhatalmú gengszterként ismert az alvilág, a másik kettő pedig valamilyen okból kifolyólag ütős formációt alkotva a Monolit , akiket fiatal koruk ellenére is csak csupa tisztelettel emlegettek polgári életükben.

Merülj el a törökbazár forgatagában! Egy egész délután, mely csak a török gasztronómiáról szól! Tanulj meg török teát és kávét főzni, kóstolj és szagolj fűszereket, sajtokat és minden ami szem-szájnak ingere! Ülj be egy teára az autentikus török teázókba, kóstolj bele a hamisítatlan török streed food kínálatába, vásárolj be a bazárban és less el főzési trükköket NurayAttilától, az RTL Klub sztárséfétől!A 2009-ben még csak Köteles Leander szólóprojektjeként indult történet Vörös Attila, Takács József „Jozzy” és Budai Béla csatlakozásával vált teljessé. A debütáló Leander-dal, a Csak Te és néhány popsláger leanderes feldolgozása teltházas koncerteket hozott a bandának, azóta már megjelent két lemezük, s A Dalban is láthattuk őket. Míg márciusban odabent zúztak a srácok, május 30-án ideje kivonulni a szabadba, így a Barba Negra közönsége ez alkalommal a Track-ben láthatja viszont a formációt.

A Stereo MC's, minden idők egyik legsikeresebb brit hip-hop és dance formációja ezúttal az Akváriumban adja már-már rendszeres, évi magyarországi koncertjét. Ugyan a sokoldalú kollektíva két meghatározó egyénisége és alapító tagja, a Rob Birch - Nick 'the Head' Hallam páros már mindketten elmúltak ötven évesek, de még mindig annyi energia lakozik bennünk, mintha nem huszonöt évvel ezelőtt, hanem még csak tegnap léptek volna ki az utcára, hogy elinduljanak a siker felé.

Budapest legnagyobb queer nyárköszöntő party-ja, egy igazán kivételes és különleges szezonzáró party.

A sztárvendég ezen a fantasztikus estén, az Eurovízió-győztes szupersztár díva, Dana International!

Ráadásul a Dj pult mögött is parádés lesz a felhozatal a PRLMNT-ben.Vasárnap

Éppen 225 éve annak, hogy ősünk,

Dr. Zwack

a császári udvar orvosaként első alkalommal kínálta
Unicummal

II. József Habsburg uralkodót, aki az ital névadója lett. Az évforduló alkalmából az Unicum a városi sétáiról ismert

Bupap- pal együttműködve különleges túrát szervez Budapesten, amely során a résztvevők felfedezhetik az Unicum és a Zwack család múltjának eddig rejtve maradt helyszíneit. A városi

túra

a Zwack család páratlanul gazdag történetén keresztül mutatja be a múlt század

Budapestjét . A séta a

Fortuna

utcából indul, majd számtalan különleges helyszínt érintve érkezik a híres Unicum gyárhoz, ahol a mai napig érlelődik tölgyfahordókban az Unicum titokzatos esszenciája.

Lágyság és erő, hullámzás és stabilitás, ainamizmus a flowban.

Ez a yogawave az A38-on!

Az órát vezeti HalmosJúlia, jógaoktató.

Könnyed hathaflow, az alkalomra és helyszínre összeállított energikus zenei háttérrel vasárnapi chillnek.

Magyarország legnépszerűbb zenekara ez alkalommal se adja alább, hiszen a Quimby célja, hogy olyan koncertet varázsoljon a színpadra, amivel emlékezetes, izgalmas élményt ajándékozhat a közönségnek.

A zene, a látvány, a hangulat mind garancia arra, hogy ismét egy felejthetetlenélménnyel legyünk gazdagabbak vasárnap.