Három barát elhatározta, hogy egy boltot alapít Budán az osztrák borokkal a középpontban. Egyikőjük különösen sokat járt az országban, így a választék bárhol megállná a helyét Ausztriában is. A kínálat és a koncepció időközben kibővült, így a borok mellett egyszerű, de annál finomabb salátákat, szendvicseket és sütiket találunk, amit akár a kifejezetten kellemes teraszon is elfogyaszthatunk.

Az osztrák borokra szakosodott kis bolt a Királyhágó tértől nem messze, a Németvölgyi úton nyílt meg alig másfél hónapja. Ahhoz képest, hogy új üzletről van szó, a vásárlók egymásnak adják a kilincset, már ha lenne ilyen – a bejárat ugyanis egy kis mellékutcában, a virágbolttal osztozó kellemes kis teraszról nyílik, ezen keresztül közelíthetjük meg a szintén nem túl nagy üzletet.

A tulajdonosok azt mondják, hogy nagyon szeretik ők is a magyar borokat, egyszerűen csak szeretnék megmutatni az osztrákokat is, ami nem jobb, nem rosszabb a hazainál, csak egyszerűen más. Éppen ezért nemcsak a tekintélyes kínálattal rendelkező, az összes osztrák borvidéket reprezentáló boltba, hanem az általuk szervezett kóstolókra is érdemes betérni.

A szendvicsválasztékban többek között osztrák sonkás és szalámis, valamint körtés-kéksajtos verziót is találunk (egyaránt 990 HUF), amihez egy remek, olívás, szárított paradicsomos, fetás, mandulás toszkán salátát és egy gránátalmás, mozzarellás, grapefruitos salátát (egyaránt 990 HUF) is választhatunk.

Ebéd után nagyon autentikus az almás pite tejszínhabbal, mellé pedig a szép cremával érkező kávé, de benézhetünk a reggeli menük egyikét vagy az osztrák borokat és a hozzájuk tartozó borkorcsolyákat is tesztelni.

Szerethetően egyszerű a KisBécs, ami nem felülfogalmazással akarja meghódítani a törzsvendégeit, amiből a jelek szerint egyébként egyre több van. Minden sarokra kéne egy ilyen hely.