The Wombats, La Roux, Solomun, Katy B és Duke Domunt – a Budapest Essentials nemzetközi sztárfellépők segítségével változtatja óriási fesztiválhelyszínné a fővárost, de a nappali órákra is rengeteg programot kínál. Budapest legfelkapottabb streetfood helyei, éttermei, kávézói és bárjai is csatlakoztak a programsorozathoz, így június 25–28. között kedvezményesen kóstolhatunk bele mindenbe, ami szerethetővé teszi a magyar fővárost.

Június utolsó hétvégéjén 20%-os kedvezményt biztosít a fesztiválozóknak a Zoska reggeliző&kávézó, a Burger&Love, a Burrita bar, a ZIZI Tapas bar, a Rendelő resto&bar, a Liebling, a NEMO fish&chips&salad bar, a Klikk Bistrobar, a Belvárosi Disznótoros, a Terminál étterem és az olasz OGGI; a közel-keleti fogások szerelmeseinek pedig a Mazel Tov, a Hummus bar és a Macesz bistro. Hogy a távol-keleti konyha se marad ki a felhozatalból, akciós menüket kínál a Padthai wokbár és a Ramenka is. Sőt, két hazai különlegesség is van a listán, 20%-ot enged az árból a „magyar gyrost” áruló KOLBice és a szintén kolbászozó Faszaládé.

Az ebéd utáni kávét a Hadik kávéház, a Szatyor bár, a Cukorka és a One More Cafe is 20%-kal olcsóbban kínálja, de olyan új hullámos helyeken, mint a My Little Melbourne vagy a Kontakt is érdemes felmutatni a karszalagot. Az esti koncertek előtti bemelegítő is része a programnak: a borkedvelőknek az Innio, a pubfüggőknek a DOB3, a koktélpártiaknak pedig a MINI Bar Budapest és a Bob bár 20%-os kedvezménye lehet csábító. Sőt, a stúdiószínházzal rendelkező Púder Bárszínház és Galéria is feliratkozott a listára.

A gasztronómia képviselői mellett tucatnyi belvárosi szórakozóhely is csatlakozott a fesztiválhoz: Budapest Essentials-karszalag mellé italakció jár az Instantban, az AnKERT-ben és a Fogasházban, a 360 BAR, az A38 hajó, a Gozsdu Sky Terrace, a Gozsdu Udvar, a Hellobaby bar, a Holdudvar, az Ötkert és a Tesla pedig ingyenes programlehetőséget kínál a fesztiválozóknak.

A karszalaghoz extra belépő jár a Hop on Hop off városnéző buszokra, az Állatkertbe, a Ludwig Múzeumba és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jóvoltából több fővárosi gyógyfürdőbe, de részt vehetünk akár egy izgalmas városi sétán is. Kedvezményesen látogatható az Antik Placc és a GOUBazaar élménypiaca, fél áron pedig a Vasarely Múzeum, a Capa Központ, a Zwack Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a MaiManó Ház.

A fesztiváltérkép tehát egyre színesebb, az exkluzív koncerthelyszínek pontos listáját pedig hamarosan bejelentik a szervezők. Az elővételes napijegyek 9900, a bérletek pedig 14 900 forintért kaphatóak a fesztivál honlapján június 19-ig.