Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Budapest Essentials: Fald fel a fővárost!

The Wombats, La Roux, Solomun, Katy B és Duke Domunt – a Budapest Essentials nemzetközi sztárfellépők segítségével változtatja óriási fesztiválhelyszínné a fővárost, de a nappali órákra is rengeteg programot kínál. Budapest legfelkapottabb streetfood helyei, éttermei, kávézói és bárjai is csatlakoztak a programsorozathoz, így június 25–28. között kedvezményesen kóstolhatunk bele mindenbe, ami szerethetővé teszi a magyar fővárost.

Június utolsó hétvégéjén 20%-os kedvezményt biztosít a fesztiválozóknak a Zoska reggeliző&kávézó, a Burger&Love, a Burrita bar, a ZIZI Tapas bar, a Rendelő resto&bar, a Liebling, a NEMO fish&chips&salad bar, a Klikk Bistrobar, a Belvárosi Disznótoros, a Terminál étterem és az olasz OGGI; a közel-keleti fogások szerelmeseinek pedig a Mazel Tov, a Hummus bar és a Macesz bistro. Hogy a távol-keleti konyha se marad ki a felhozatalból, akciós menüket kínál a Padthai wokbár és a Ramenka is. Sőt, két hazai különlegesség is van a listán, 20%-ot enged az árból a „magyar gyrost” áruló KOLBice és a szintén kolbászozó Faszaládé.

Az ebéd utáni kávét a Hadik kávéház, a Szatyor bár, a Cukorka és a One More Cafe is 20%-kal olcsóbban kínálja, de olyan új hullámos helyeken, mint a My Little Melbourne vagy a Kontakt is érdemes felmutatni a karszalagot. Az esti koncertek előtti bemelegítő is része a programnak: a borkedvelőknek az Innio, a pubfüggőknek a DOB3, a koktélpártiaknak pedig a MINI Bar Budapest és a Bob bár 20%-os kedvezménye lehet csábító. Sőt, a stúdiószínházzal rendelkező Púder Bárszínház és Galéria is feliratkozott a listára.

A gasztronómia képviselői mellett tucatnyi belvárosi szórakozóhely is csatlakozott a fesztiválhoz: Budapest Essentials-karszalag mellé italakció jár az Instantban, az AnKERT-ben és a Fogasházban, a 360 BAR, az A38 hajó, a Gozsdu Sky Terrace, a Gozsdu Udvar, a Hellobaby bar, a Holdudvar, az Ötkert és a Tesla pedig ingyenes programlehetőséget kínál a fesztiválozóknak.

A karszalaghoz extra belépő jár a Hop on Hop off városnéző buszokra, az Állatkertbe, a Ludwig Múzeumba és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jóvoltából több fővárosi gyógyfürdőbe, de részt vehetünk akár egy izgalmas városi sétán is. Kedvezményesen látogatható az Antik Placc és a GOUBazaar élménypiaca, fél áron pedig a Vasarely Múzeum, a Capa Központ, a Zwack Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a MaiManó Ház.

A fesztiváltérkép tehát egyre színesebb, az exkluzív koncerthelyszínek pontos listáját pedig hamarosan bejelentik a szervezők. Az elővételes napijegyek 9900, a bérletek pedig 14 900 forintért kaphatóak a fesztivál honlapján június 19-ig.

Hasonló tartalmak

Kultúra

it’s fine ─ a tehetetlen kiállítás

A 2022-ben alakult it’s fine művészcsoport egy anti-szuperhős mozgalomként határozza meg önmagát. Tagadják a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választják. Társadalomkritikájukat mélyről jövő iróniával fogalmazzák meg, amelyből árad az őszinte keserűség, a világunkat behálózó depresszió, a kilátástalanság és az áldásos ignorálás képességének vágya.

Kultúra

Páratlan párok 3. szezon

Bősze Ádám zenetörténész, író, szerkesztő és László Ferenc történész, kritikus Páratlan párok c. előadássorozata harmadik évadának minden egyes estéjén hajdani kortársak kerülnek majd egymás mellé: egy nagy zeneszerző és egy koronás fő vagy jeles államférfiú. Csupa olyan kiemelkedő személyiség tehát, aki meghatározója és főszereplője volt a maga korának, a művészet világában, illetve a politika- és hadtörténet közegében. Kézenfekvő vagy épp meglepő párosítások, amelyek láttán rendre felmerülhet bennünk a kérdés: voltaképpen melyikük élt a másik korában? Február 27-én Joseph Haydn és Mária Terézia lesz a középpontban.

Kultúra

Filmszerész filmklub extra: Kálmán-nap

A Kálmán-napot március 7-én nézhetjük meg a Filmszerész filmklub keretén belül, és a vetítés után Hajdu Szabolcsot is köszönthetjük.

Kultúra

Határ Attila, Horváth Roland, Nagy Marcell: Torzult pillanat

A XXI. század esztétikáját és képekhez való viszonyát leginkább az érintőképernyő változtatta meg, amely fénylő simaságával a szépség új definícióját hozta. A szépség nem fenséges többé, pusztán szemet gyönyörködtetően problémátlan, sima és kizárólag pozitív érzéseket közvetít. A fenti gondolatok Byung-Chul Han A szép megmentése című művéből származnak és ellentétesen bár, de szorosan kapcsolódnak a Resident Art Torzult pillanat kiállításához.

Neked ajánlott

A