Felsorolni is nehéz, mennyi programot lapátoltunk össze a hosszú hétvégére, de azért megpróbáljuk. Netwörkölhetsz az alagút tetején, majálisozhatsz kocsmában, láthatod Kimi Raikkönent, a szezonban először CityMatinézhatsz, vásárolhatsz a Szimpla Kertben, bulizhatsz Craig Daviddel. Elnézést azoktól, akik kimaradtak.

Csütörtök

Április 30-án, délután 3 órától birtokba vehetitek a teljes megújulás jegyében elkészült Gozsdu Sky Teraszt! Új személyzet a pultok mögött, esőbiztos helyszínek, teljesen megújult ital-és étel kínálat, megannyi zöld növény, gyönyörű panoráma, mindez minőségi zenével és italakciókkal megfűszerezve! A "rooftopnyitások hétvégéjén" végre kiderül az is, hová fut a Liebling fantasztikus csigalépcsője! Szikrázó napsütés, hűs árnyék, virtuóz koktélok, titkos találkák, ebédek és vacsorák, végtelen beszélgetések, virágba boruló szívek.
Nagyon várják a szervezők, hogy mindezzel végre elbüszkélkedhessenek nektek a hosszú hétvégére időzített háromnapos megnyitón vagy inkább nyitányon. ide kapcsolódóan ajánljuk a Fogas Ház buliját is.

Igen, valóban polgárpukkasztó és obszcén a neve. Igen, megosztó is. A „ne ítélj elsőre” szlogen azonban nagyon illik a Faszaládéra, amely márciusban nyílt, és azóta csodájára járnak a húsimádók. Mi sem maradtunk ki az ötödik kerületi „hamburgernegyed” közepén nyílt kolbászozó teszteléséből. Próbáld ki az esti csapatás előtt.

Most már lassan tényleg itt a nyár, és ez nem mást jelent, mint, hogy beindul a fesztiválszezon, és elözönlik Budapestet a turisták. A Cultivo szervezőinek régi terve, hogy megcsinálják a turizmussal kapcsolatos túlórát, de mivel hatalmas a téma, és rengeteg embert érdekel, ezért első körben a budapesti turizmust beszélik ki!

„Amikor szép az idő elfoglaljuk néha a város egyik kellemes pontját, veletek, hogy beszélgessünk, netwörköljünk, mulassunk, vegyüljünk megszokott helyzetektől, bároktól és kluboktól függetlenül.

Mi biztosítjuk a zenét, a poharakat és a szemeteseket - kérünk, te is vigyázz a környezetre!

Ti pedig hozzatok magatoknak inni egy nagy üveg bort, vagy amit szeretnétek, és legfőképpen nyitottságot, jókedvet!

Ez egy non-profit, kötetlen találkozó, célunk csak a jó hangulat."

Elérkezett a tanév utolsó aulabulija! Egy őrületes buli annak, aki végzős, és annak, aki nem! Április 30-án a Közgáz aulájában ismét feltekerik a hangerőt, az idei tanévben utoljára. Szóval dübörögjön a zene, bulira fel, gyere, ne hagyd ki Te sem!

Itt az ideje méltóképpen köszönteni az új szezont, megrengetni egy kicsit a Hercegprímás utca kockaköveit, ezért összefogtak és megszervezték az első Elengedve a Nagyszínpadot és az End Show-t, egy igazi utcabált hoztak össze!

A Fognini-testvérek első, régóta várt budapesti klubfellépése a Teslában!

Az új Tale Of Us - ezzel a jelzővel illetik mostanában a legtöbbet Alessandro és Federico Fognini testvérpár projektjét, a Mind Againstet. A hasonlóság kétségtelen, hiszen esetükben is egy olasz duóról van szó, akik napjaink egyik legeredetibb house-kiadójának, a Life and Deathnek színeiben érnek el egyre viharosabb sikereket szerte a világon. Hőseink viszont minden fellépésen bizonyítják: saját jogon is megérdemlik a világhírt, amely egyre jobban körülveszi őket.
Péntek

A tavalyi erős kezdés után megpróbálják magasabbra helyezni a lécet a szervezők a pénteki Kocsmajálison. Mint ahogyan az elmúlt alkalommal is, a fővárosi italmérések, vendéglátóhelyek küzdenek meg majd egymással az értékes nyereményekért, egy egész napos gasztrolimpia keretében. A fő versenyszám mellett kiegészítő feladatokkal várják a csapatokat, míg a vendégek szórakoztatásáról dj program, kirakodóvásár és gyermek játszóház gondoskodik majd. A szakmai zsűri döntése alapján kiválasztott első három helyezett értékes díjazásban részesül! Az idei közösségi főzés ismét a jól bevált, Városliget melletti Dürer Piknik Parkban lesz. A belépés díjtalan, a látogatók adomány jelleggel kóstolhatják majd meg a versenyműveket, az ebből befolyt összeggel a Budapest Bike Maffiát támogatják majd.

Mmmm...Már megint mindjárt május 1!

Hagyományosan l, hogy hangot adjanak a nép szavának és reggeltől estig vidáman masírozzanak a nappali diszkózás létjogosultságáért.

Az élcsapat olyan neves funkcionáriusok előtt fog elvonulni, mint a kedves verető, Dj Sobek, az utca legjobb magyar tanítványa, Captain Knuckles és a kollektív forradalmisták, a Monolit.

Idén tiszteletüket teszik a néphadsereg techfónikusai is, a SoulClap Budapest, akik külön erre az alkalomra készülő speciális élő műsorral örvendeztetik meg a felvonulókat.

A májusi szezonnyitósdiból nem marad ki a 360 Bar sem,

ahol a tavalyi évben annyit vidámkodtatok, szórakoztatok, lazítottatok.

Szépen lassan minden a helyére kerül

Formula–1-es autók a város szívében? Igen, ez a Nagy Futam, amelynek azon felül, hogy rendkívüli látványossággal szolgál a közönségnek, nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a száguldó cirkuszt, és nemcsak azt, hanem úgy általában az autó- és motorsportot.

Az idei esemény sztárvendége Kimi Raikkönen lesz.

2015-ben már 4. alkalommal, több mint 40 fellépővel, három napon át, szokáshoz híven a természet lágy ölén.

Május elsejét táncra perdül a Margitsziget a BDC pres. Summer Calling Open Air 2015-ön!

Május 1-én jelenik meg a Mary Popkids Young Souls c. kislemeze! Ennek örömére a Balcony TV Budapesttel, az Urbanplayerrel és a Bladerunnaz csapattal közösen A tetőteraszon és a gyomorban is egész este zseni koncertek és bulik lesznek. Többek között itt debütál az Iamyank Live Band,játszik az osztrák Mynth electro-pop duó és szólózik a MiddlesmitRed-es Soma, a Blahalousiana pedig ezúttal a DJ pult mögé áll be! Emellett az orrteraszon ezen a napon kezdi meg a szezont a Friday At A38, azaz délután öttől tízig a napsütötte liquidek és az „egy áráért kettő" koktélok hangolnak majd rá mindenkit az egész napos ünneplésre.

A magyar undergound hip hop egyik legnagyobb rendezvénysorozata az OMF immáron tizennegyedik alkalommal veszi be a Dürer Kertet.

Az idei első rendezvényen is a magyar rap kiemelkedő alakjai lépnek színpadra és az egynapos fesztiválon együtt teremtik meg a felejthetetlen hangulatot.
SzombatÚjból ünnepre készül Óbuda. A kerület talán legérdekesebb napját szerteágazó programjai teszik igazán különlegessé, izgalmassá. Kicsik-nagyok is találhatnak kedvükre való szórakozást,sportolási lehetőséget és koncerteket. A rendezvény során olyan előadók lépnek fel a különböző helyszíneken, mint például Halász Judit, Tóth Vera, Palya Bea, Deák Bill Gyula, a Random Trip, a Hősök, a Mary Popkids, Keresztes Ildikó vagy Mahó Andrea és Csengeri Attila.

Kávéfronton még mindig nem teljesedett ki a város. Ezt mutatja legalábbis, hogy ismét nyílt egy új hely a Múzeum körúton, Budapest Baristas néven. A hely minden olyan elvárásnak eleget tesz, ami egy speciality kávézóval kapcsolatban felmerülhet - világosbarna faelemek, fehér falak, minimál logo és egy La Marzocco gép - viszont emberfeletti szuperképességekről nem tesz tanúbizonyságot, ha nem számítjuk a tökéletes lokációt. Az egyszerűsége ellenére azonban a hely szimpatikus, és bármikor jó választás,ha az ember épp erre jár.

Három barát elhatározta, hogy egy boltot alapít Budán az osztrák borokkal a középpontban. Egyikőjük különösen sokat járt az országban, így a választék bárhol megállná a helyét Ausztriában is. A kínálat és a koncepció időközben kibővült, így a borok mellett egyszerű, de annál finomabb salátákat, szendvicseket és sütiket találunk, amit akár a kifejezetten kellemes teraszon is elfogyaszthatunk.

Egy kis mozgás a Szigeten futóknak és futással ismerkedőknek .

Májusban sem tudják a hagyományos módon szervezni a futást, mert még dolgoznak a futóút felújításán. Az biztos, hogy időt most nem mérnek, de aki befut a célvonalnál, kap 2 pontot.

A Gardrób Közösségi Vásár
Budapest legnagyobb használt ruha és kiegészítő vására, ahol magánemberek árusíthatják megunt vagy kinőtt holmijaikat.

2015 tavaszától a Király utcai "nagy" Gardrób Közösségi Vásár és a Gardrób /// Fogas mellett válogatott holmikkal várják a kincsekre vadászó látogatókat.

A telet egy őrületes bulival búcsúztatta a The Carbonfools a Barba Negra Music Club színpadán. Mind a közönség, mind pedig a szakma egyöntetűen jól érezte magát ezen az estén, ami nem is véletlen: remek hangulatot és bulit varázsoltak Balázsék a Prielle Kornélia utcába, Vasárnap

Lehetséges, hogy a magyar főváros állóvizei nem feltétlenül olyanok, mint Ontarióban a nagy tavak, relaxálásra mégis mindegyiknek a partja tökéletesen alkalmas. , ahol a napsütésben lehet borozni, randizni, horgászni, vagy csak úgy meredni a semmibe és gondolatban megmenteni a világot.

nemzetközi képzőművészeti projektjeit a Hátsó Kapuban vasárnap, melyeket az internet és közösségi oldalak adta lehetőségek felismerésével 2008-ban indított útjára. Az interneten küldött és azonnal megjelenő, a szélesebb közönség számára is látható képzőművészeti 'cserealkotásoknak' a "The Game" sorozatnevet adta.

A szervezett túrák helyett most teljesen fakultatív barangolásokról szólunk, amelyekbe ugyanúgy beférhet egy fagyizás, vagy uzsonnázás, mint a parkban kártyázás, vagy egy kisebb múzeum megtekintése. Pesten a Pozsonyiút környékét és a Károlyikert vonzáskörzetét jártuk be, míg Budán a GülBaba utcában turistáskodtunk.

azok a teamek vesznek részt, akik a március végén megrendezett selejtezőn már bizonyítottak. A produkciókat ez alkalommal is 3 főből álló szakmai zsűri bírálja majd el, kiegészülve 2 taggal a közönség soraiból. A döntőn a szakmai zsűri tagjai: Andrew Hefler (énekes, színész, a Food Film Fighters estek házigazdája), Babiczky Tibor (költő, újságíró) és Süveg Márk 'Said' (kétszeres egyéni slam bajnok, AKPH ) lesznek.

Május 3.-án igazi koncertcsemegének ígérkezik Craig David és Caramel szuperkoncertje.

A SymaRendezvényközpontban egy olyan , amely nem csak Európában, de a világon is unikális formációban mutatja be az angol szupersztárt.