A Sharing Concept lényege, hogy ha többed magaddal mész ebédelni/vacsorázni, olyan módon étkezhetsz barátaiddal, pároddal, vagy a családdal, mintha mindezt otthon tennéd. Az asztal közepére teszik a tálakat, lábasokat, melyekből mindenki kedve szerint szed. Ki többet, ki kevesebbet, kezek összeérnek, a sárgarépát leejted, és sztoriztok ételekről, ízekről. A stressz szerintünk távol marad egy ilyen ebéd erejéig.

Sajnos kezdenek kikopni a mindennapokból a valódi közös étkezések. Sok családban az ünnepek maradnak csak, a hétköznapokon és hétvégén is mindenki külön tudja le az evést, újságot olvasva vagy telefont nyomogatva. Az csak egy dolog, hogy így nem is nyújtanak akkora élményt az ízek, de elmaradnak a jó beszélgetések , nevetések, sztorizgatások is. Pedig, ha megadjuk a módját, igazi program lehet a kóstolgatás.

A különböző főzős csatornák, műsorok és a közösségi oldalak is sokakat ösztönöznek főzésre, közös étkezésre, arra, hogy élménynek fogjuk fel mind a főzés folyamatát, mind a fogyasztást, ezért nem túlzás kijelenteni, hogy divatos lett a főzés, a vendéglátás is, ami szerintünk egy jó irány. Ám nem mindenkinek alkalmas feltétlenül a konyhája/lakása a vendéglátásra, és az időhiány miatt is sokszor meghiúsulnak a közös főzések. Ha csak saját példánkat nézzük, akkor is látjuk, hogy nehéz összehozni egy ilyet.

Ezen a szálon indult el Hlatky-Schlichter Hubert és a KIOSK csapata is: miért ne lehetne úgy megvendégelni a KIOSKba látogató baráti társaságokat, szerelmes párokat, családokat, mintha a saját étkezőjükben tennék azt? A pincérek éppen csak addig vannak jelen, míg az asztalra helyezik a finomságokat, nem kell azon gondolkozni, hogy melyik evőeszköz a halvilla, és ha valamelyikünk repetázna a salátából, de a húsból már nem kíván többet, az is meg van oldva. A bónusz pedig, hogy ugyan együtt mentjük ki a legfinomabb falatokat, de a mosogatás és pakolás része nem ránk hárul. Maradhatunk beszélgetni, borozni, jól érezni magunkat.

A KIOSK étlapján külön jelzik azokat a fogásokat, melyek hétfőtől-vasárnapig megosztott formában is kérhetőek. Már ketten is kérhetünk ilyen rendszerben ebédet/vacsorát, de egy nagyobb, 10 fős társaság is ugyanúgy osztozkodhat. A vasárnapi nap külön érdekesség, hiszen a megszokott KIOSK Brunch-on 20%-os kedvezménnyel kérhetők a Sharing Concept ételek. Ha csak egy antipasti tálat rendelnénk két személyre (a padlizsánkrém és a libamájkrém is szuper választás!), az is megoldható, de egész lakomát is csaphatunk, táfelspitzcel, házi töltött káposztával, rozé kacsamellel, salátákkal és desszertként sárgabaracklekvárral kínált mákos nudlival.

Mindazoknak, akik még hisznek az együtt étkezés örömében és közösségformáló hatásában, szívesen ebédelnének/vacsoráznának szeretteikkel.