Nyuszis programokat ajánlunk főként a hétvégére: vásárok és tojásvadászatok várják a hűvös időjárásra tojókat, de ha bulizni szeretnél a locsolkodós hétvégén, természetesen arra is van ötletünk.

Csütörtök
Április 26-ig látogatható Budapest belvárosában, a Vörösmarty téren a Budapesti Tavaszi Vásár, hogy kulturális élménnyel gazdagítsa mind a budapestieket, mind a hazánkból és külföldről idelátogatókat egyaránt.

A Tavaszi Vásáron a hagyományos és az újragondolt, modernebb formába öntött népművészet tárgyai, valamint a design is helyet kapnak.

A vásár ideje alatt minden hétvégén (szombaton és vasárnap) 10-16 óráig „Nyitott műhely” kézműves bemutatóval készülnek a szervezők.

Turnéra indul az első pszichdelikus indie rock papírzenekar, akik színpadi képéhez a farkasok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a gitárok és a dögös csajok.

Kerekes Gábor évek óta papírkollázs-technikával kísérletezik. Újabban helyspecifikus építkezésével working-space live act szituációban formálja meg az általa alkotott Green Tattoo pszichedelikus indie rockot játszó papírzenekart. A 2015-ös turné első fellépése Budán a Szatyor Bár és Galéria nagyszínpadán lesz csütörtökön.

A belváros szívében elhelyezkedő ikonikus NOMURI klub kitárja kapuit, hogy egy őrületes éjszakán át tartó buli alatt átélhesd a nyolcvanas éveket meghatározó new romantic éssynthpop életérzést. Kozmopolita hangulat, modellek, queerek! Egy este, ahol a különleges látvány, illetve zenei világ elhozza az utópisztikus new erát.

A közmegegyezés szerint idén tízéves S*10 kiadónak van ez a sorozata, az S*10 Experiment, amelynek első részén a Shabazz Palaces, a másodikon a Makrohang koncertezett.

Na, most itt a harmadik rész, a helyszín ismét a Corvintető, az élmény pedig újra experimentális! A fellépők Berger"London" Dalma, Menyhei"Kamikaze" Ádám, Boros "Toystore" Levente és Sági "Vanis" Viktor, négy olyan zenész, akik talán még sosem szerepeltek közösen egy színpadon. Ha mégis (ki tudja ezt a kiszámíthatatlan budapesti éjszakában?), akkor sem mondhatjuk, hogy túl gyakran kel életre ez a formáció, és mivel a műsor az improvizációra épül, az élmény mindenképpen eredeti.
PéntekÁprilis 3-án indítják a tavaszi Negyed7Negyed8 fesztivált szokásos, csak félig hagyományos Széder esti vacsorával és a Butterfly Effect fergeteges lemezbemutató koncertjével, majd Pészah ünnepe alatt 9 napon át, több mint 70 programmal várják a fesztiválozókat a város legizgalmasabb kerületeinek legjobb helyein.

A Sharing Concept lényege, hogy ha többed magaddal mész ebédelni/vacsorázni, olyan módon étkezhetsz barátaiddal, pároddal, vagy a családdal, mintha mindezt otthon tennéd.

Miért ne lehetne úgy megvendégelni a KIOSKba látogató baráti társaságokat, szerelmes párokat, családokat, mintha a saját étkezőjükben tennék azt?

Próbáljátok ki, mi már megtettük.

Április harmadikán adja történetének második budapesti koncertjét a Newborn, Bridge To Solace, Nadir és The Idoru tagokból alakult Ghostchant. Február végén megjelent négyrészes EP-sorozatuk második anyagát, a Nations címre keresztelt négyszámos kiadványt mutatják be, és a koncert egyben egy turnéindító is, hiszen a kölni, magát negative hardcore punk zenekarként aposztrofáló Blank gárdájával indulnak útra a hétvégén és a budapestivel együtt négy koncertet adnak Ausztriában, valamint Németországban. A turnétárs Blank mellett a szintén német, punk / hardcore / screamo Lentic Waters, valamint két budapesti zenekar, a kísérleti hardcore / post-metal Oaken és a Human Error / Freedom Is A Lie tagokból verbuválódott crust punk Blackmail teszik teljessé az extrém zenék kedvelőinek izgalmasnak ígérkező estét!

Pénteken immáron negyedik alkalommal rendezik meg a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő nemzetközi Gary Moore Emlékestet, melyen külföldi és hazai tisztelői elevenítik fel ismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.
Szombat

Itt az ideje újra megtölteni egy teret élettel! Áprilisban ismét szállni fog a toll, készülnek majd a tollangyalok hiszen itt a Nemzetközi Párnacsata Nap! Csak puha párnát szabad vinni a Hősök terére, és kizárólag párnás embert ütni!

Átlépve a Hello Baby robusztus, sötét vaskapuját, mesés álomvilágba csöppensz, ahol a húsvéti nyuszi megbújva vár téged valahol…Kövesd a nyomokat a falon, amik elvezetnek hozzá. Túl a nyúlon (ehhe) minden kis részlet abba a Csodaországba vezet, ahol Alice csetlett-botlott, ahol a Hős Cincér hadonászott a levegőben és ahol a Kalapos (örök) divatot teremtett égnek kiáltó fejfedőjével.

A húsvéti hosszú hétvége csúcspontján egy igazi tavaszünneppel várnak a trafiqban! Megtöltik a Hercegprímásutca18-at frissességgel, szabadon tomboló vágyakkal, hogy maradéktalanul kiélvezhesd az évszak legjavát. Itt az ideje, hogy engedj a csábításnak, szerelembe ess akár csak egy pillanatra, és összehozz néhány újabb felejthetetlen trafiqos momentumot.

A tojásokat, a nyuszifüleket és a csokit meghagyják másnapra. Most csak rád van szükségük, és arra, hogy egyetlen egy éjszakára újra felidézd és átéld velük a trafiqos éjszakák mottóját: véresen komoly pajzánság. Levegőben lebegő világégés. Egy éjszakás világmegváltás.

A világhírű kanadai DJ-t és producert aligha kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen mindenki tudja milyen egy Tiga-szettre átbulizott éjszaka – nem is beszélve az olyan legendás számairól, mint a Sunglasses at Night, a Plush, a Let's Go Dancing, vagy a Move My Body. A nagyhírű Turbo Recordings alapító feje, akit nem mellesleg az észak-amerikai klubkultúra egyik reformátoraként tart számon a zenetörténet, többször járt már hazánkban, így az évek során masszív rajongótábort épített ki Magyarországon. Hova tovább, családjának fele magyar, így aligha lehet kétség afelől, hogy mit szeret a hazai közönség. Tiga-val együtt pedig a hazai elektronika legautentikusabb és legmenőbb karakterei lépnek majd a színpadra az Akvárium Klubban. A lineup ugyanis Karanyival, Betával és az NVC-s Seressel válik majd teljessé.Idén húsvétkor piros tojás helyett egy különleges vendéggel készülnek a Buddha-Bárban!
DJ Carlos Campos - aki olyan sztárok számait dolgozta át, mint Tarkan, Lauren Wolf és Natacha Atlas - most Párizs leghíresebb klubjai után a Buddha-Bar Budapestben lép fel, ahol megmutatja, hogy milyen is a house, lounge, electro és persze a latingroove tökéletes kombinációja. A jól megszokott Buddha-Bar hangulatról DJ Carlos Campos mellett természetesen a rezidens DJ,Mada gondoskodik.
Vasárnap

A Danubius Hotel Gellért rejtelmes “labirintusát”, a hotel folyosóit, különtermeit és a Gellért Fürdőcsarnokot bejárva izgalmas, interaktív tojásvadászatra invitálják az apróbb és nagyobb gyermekeket Húsvét vasárnapján. A „tojásvadászokat” és szüleiket ezután sonkával, tojással és a húsvét során szokásos egyéb finomságokkal roskadozó asztalok mellett korlátlan büféebéd is várja.

Április 5-én, húsvét napján is nyitva van a Morrison's 2 Klub! Ezen a rendkívüli estén mind a hat tánctéren bulizhatsz, énekelhetsz is kedvedre a karaoke teremben, vagy locsolhatod a lányokat pezsgővel vagy bármivel!

A hangulatról a pulton táncoló nyuszilányok gondoskodnak majd!

Immáron ötödik éve rendezik meg a nagy sikerű Locsoló Party-t, Budapest legnagyobb húsvétibuliját az Ötkertben. Aki az eddigi négy bulin ott volt tudja, miért is különleges ez a buli...

Egy igazi pialocsolós, vízipisztolyozós, laza feelingű megőrülés, ahol senkinek sem marad száraz a torka és a ruhája sem! Ünnepeld együtt a húsvétot, locsold meg együtt a lányokat és tombolj reggelig egy hatalmasat! Lesz óránként pialocsolás a pultról, vízipisztolyos locsolkodás és még 1-2 meglepetés!Húsvéthétfő

A Budai Várban megrendezendő ünnep egyben kézműves-, népművészeti- és gasztronómiai vásár, amelyhez mesterségek bemutatói és valódi hungarikumok dukálnak.

Húsvét ünnepét a Hunyadi udvar nagyszínpadán a világzene, népzene, néptánc jeles képviselői teszik teljessé és a gyerekkoncertek széles választékában a család minden tagja megtalálhatja a kedvencét.

Az egész napos programok mellett lesz regélő meselabirintus és Bóbita Kikeleti Mesekert, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás, húsvéti kézműves alkotóház, Mezőntúli játszóház.

Az Állatkert nagyszombattól húsvéthétfőig nyuszisimogatóval, illetve jelképes húsvéti nyuszi örökbefogadással teremt lehetőséget arra, hogy ne maradjanak ki a „nyuszi-élményből”.

Az örökbefogadásról az oklevelet állít ki, ső, még egy közös fotó is jár hozzá az örökbe fogadott nyuszival.

Húsvéthétfőn újra nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Gödöllőre. A klasszikus vonatos utazás során gőzmozdony által vontatott, muzeális kocsikból álló szerelvényen utazhatnak a vendégek. Utazz a Monarchia királyi városába igazi „boldog békeidők” hangulatában és látogasd meg Gödöllő látványosságait e kellemes húsvéthétfői kirándulás során!

Tekintettel arra, hogy eddigi tapasztalatok alapján mindig a húsvéthétfői Agapékra van a legnagyobb igény, idén is hívnak benneteket a NOMURI-ba, hogy közösen ünnepeljétek a feltámadást!