Ha kaja/pia, akkor Étterem Hét, a Közép-Pireneusok ízei, Macaron Nap, Vodka Show, Pivo and More. Ha koncert, akkor Ivan & the Parazol, Mystery Gang. Ha buli, akkor Tesla, Hello Baby Bar, vagy Központ/Telep. Ha napfogyatkozás, az is lesz. Indul a hétvége.

Csütörtök
Idén tavasszal ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a 8. Országos Étterem Héten, március 16. és 22. között. Aki előzetesen asztalt foglal a weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3300 forinttól kezdődő áron, szabadon választva a résztvevő éttermek közül.

A 2015. tavaszi Étterem Hét újdonsága: a vendégek részéről régóta nagy igény van arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ez most megvalósul: az ún.

Prémium menük ára: 4900 forint lesz.

Március 19-21.

között
, a Közép-Pireneusok (Midi-Pyrénées) gasztronómiai régiójának ételeivel várnak mindenkit!

Két menü, autentikus és átdolgozott formában - az ételek külön-külön és egyben, hét fogásos menü formájában is kérhetők a Larus étteremben!

A Concerto Budapest szervezésében a 2014/2015-ös évadban kettős céllal indult útjára a Concerto Heavy Metal
sorozat:

egyrészt azért, hogy a sorozatban bemutatandó darabok alapjául szolgáló rézfúvós hangszerek (harsona, trombita, kürt) nagyobb figyelmet kapjanak a hazai koncertéletben, másrészt hogy a hangszert megszólaltató ifjú és tehetséges zenészeket is megismerhesse a közönség.

A sorozat harmadik előadása március 19-én 19:30-tól lesz, ezen az estén Tóth Bálint és a Kürt kettőse mutatkozik be, helyszín pedig ismét a Budapest Music Center..

A Mystery Gang az az együttes, amellyel nem nehéz nagy bulit csinálni. Nem kell bemutatni őket a GMK közönségének, hiszen mindig fullház előtt játszanak, nincs hiány az életérzésből, a hangulatból és az őrületből sem, egyszóval tutibuli!

Csütörtökön este.

A tavasz legizgalmasabb programsorozata csütörtökönként este vár a Music Terminal kifutóján!

A legjobb magyar divattervezők és nemzetközi divatmárkák bemutató-sorozata, Budapest válogatott 50 (!) lemezlovasa és a Terminal Étterem és Bár világszínvonalú gasztronómiája kíséretében.
Péntek

Március 20. és 22. között újra rengeteg kiállító, ruhák, motorok, kiegészítők és szédületes programok várnak a Budapest Motor Fesztiválon.

Lesz a Gymkhana Országos Bajnokság, Hungarian Stunt Riding Bajnokság, mentőmotoros bemutató, quad tesztelés, Épített Motorok és Autók találkozója, „Magyarok a világ járműgyártásában" kiállítás - többek között.

Március 20-án Magyarországról is megfigyelhető lesz egy részleges napfogyatkozás, melynek során a Hold a Nap majd’ kétharmadát „kiharapja”, és a látvány pár óráig – délelőtt fél 10 és dél között – leginkább egy kövérkés sarlóra emlékeztet majd. A Magyar Tudományos Akadémia nyolc távcsővel és csillagászokkal vár minden érdeklődőt a Széchenyitéri székház előtti parkolóban közös, nappali csillagászatra, amennyiben az időjárás kedvező lesz a jelenség megfigyelésére.

A /////////fur//// név mögött két médiaművész-médiakritikus, két számítógépes berendezés- és játéktervező, Volker Morawe és Tilman Reiff áll. Művészetük láttán egyesek szadizmust emlegetnek, mások a műfaj dadaistáiként tartják számon őket szemtelenül rendhagyó látásmódjuk miatt. Műveik polarizálnak, provokálnak, lelkesedést és rangos nemzetközi elismeréseket váltanak ki. Elnyerték a Japán Médiaművészeti Díjat (2003), az Ars Electronica Fődíját (2002) és a ZKM Nemzetközi Médiaművészeti Díját (2003). A duó már világszerte számos kiállításon szerepelt, így a sanghaji MOCÁn, az Art Cologne-on, a San Franciscó-i Yerba Center for the Arts-ban, a New York-i MoMÁban és sok más helyen. A kiállítás pénteken nyílik a Ludwig Múzeumban.

Drága macaron-rajongók, macaron-imádók, macaron készítők, profik és amatőrök, újdonságok és igazi különlegességek iránt érdeklődők, idén március 20.

péntek, a Macaron Nap
ismét a ti napotok lesz!

Gyönyörű macaronokat kóstolhattok és vásárolhattok meg különböző színekben és ízekben, a legjobb cukrászdák alkotásait vonultatják fel ezen a fantasztikus rendezvényen

E pénteken különleges eseményt lát vendégül a Tesla: a Ballantine's ezúttal nem a szokásos díjátadóra hív össze titeket, s kedvenc lemezlovasaitokat, hanem élesben, a klub falai között, egy reggelig tartó buli keretében bízza a szavazataitokra, hogy ki nyerje 2015-ben a dicső "Év DJ-je" címet. Csak bírják a kezek a levegőben reggelig!

President Bongo 20 évvel ezelőtt határozott úgy, hogy összetereli izlandi zenész barátait, akik egyaránt a pop és az elektronikus zene hívei, majd megalapította a GusGus formációt. A reykjavíki csapat eddig 9 stúdióalbumot adott ki, amelyek közül az igazi áttörést a 2011-es Arabian Horse hozta meg zenekarnak. Stephan Stephensen – a csapat agya és producere –tökéletesen elegyíti a house, a techno, a pop és pszichedelikus trance elemeit egyaránt, amelyből egy hamisítatlanul egyedi, mégis könnyen fogyasztható fúziót kapunk. Bongo szenvedélye a zeneszerzés mellett a DJ-zés is, március 20.-án pedig minket kalauzol el minimum 2 órás dj-szettjével a tánczenék komplex világába. Öveket becsatolni, az utazás rövidesen indul!Szombat

Március 21-én 14 órakor megnyitja kapuit az első Vodka Show Budapest a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel falain belül. A maga nemében egyedülálló rendezvény nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy felsorakoztassa a legnemesebb vodkafajtákat és egy szórakoztatóshow keretei között együtt ünnepelje a vodka kultúrát az ínyenc közönséggel. Az exkluzíveseményen szakmai előadások, gourmetvacsora, divatbemutató és sztárfellépők gondoskodnak a színvonalas szórakozásról.

A Dohány utcai zsinagógától néhány méterre, nagyjából a Fausto'sszal szemben nyílt meg néhány nappal ezelőtt a város új „sörbisztrója”. A Madách sétányon lévő PivoBar párja a prémium sörökre és a hozzájuk kitalált ételekre koncentrál. Kipróbáltuk a Pivo and More-t, kövesd a példánkat.

Az esemény több szempontból is különleges, hiszen először lesz hallható élőben az Ivan & The Parazol március 16-án megjelenő vadonatújkislemeze, mely a 2015 telén megjelenő új nagylemezük előfutára. Az est további érdekessége, hogy pár dal erejéig a legendás Bródy János is csatlakozik a fiatal beat muzsikusokhoz az Akvárium Klubban!

Az Ivan & The Parazol vendége a Fran Palermo lesz, a hazai rock 'n' roll mozgalom szintén meghatározó alakja.

Neked mi lesz a szobaszámod?

Egy éjszakára Motellé alakul a Hellobabybar, ahol a bejárat a recepció, a pultos lányok a szobalányok, a fiúk pedig a londinerek.

A belépéskor szobaszámot kapsz, amivel szerencsét próbálhatsz rejtélyes széfünknél. Ha a te számod nyitja a ládát, egy üveg ital jár a szobád mellé. Az, hogy melyik lakosztályban töltöd az éjszakát, csak rajtad áll!

Egy biztos: ez a Motel több meglepetést tartogat, mint hinnéd!

Egy éjszakára a Madách tér ismét áthelyeződik egy semleges helyszínre, hogy a szervezők két kedvenc kocsmájának rezidensei összecsapjanak a lemezjátszók mögött.

A kezdést direkt eltolták egy kicsit, hogy ki ne maradjon senkinek sem egy estéje, előtte pedig rendesen be lehessen melegíteni a Telepen, illetve a Központban.
Vasárnap

A tavasz kezdetével közel egy időben startol idén a WAMP a Millenárison. Az év első dizájnvásárán majdnem száz tervező termékeivel várják a szervezők az érdeklődőket, s ezúttal nem csupán magyar alkotók, de a Visegrádi országokból érkező kreatív tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kapnak majd. Természetesen megnyílik a gasztro szekció is, ahol helyben fogyasztható friss finomságok mellett temérdek igényesen csomagolt élelmiszer közül is válogathatnak majd a látogatók.

Kevesebben pattogtatják, mint rúgják a labdát Budapesten, de tény: egyre több parkban állítanak fel kosárlabdapalánkot (sokszor a futballkapu fölé), hogy eme sportág rajongóit is kiszolgálják. Összeszedtünk hét helyet a fővárosban, ahol streetballozhatsz, 33-azhatsz, vagy egyedül dobálhatod a triplákat akár most vasárnap is.

A Víz Világnapján, március 22-én a Danube Flow – Hív a Duna!
rendezvénysorozat keretében egy zavarba ejtően félelmetes bűnügy feltárására invitálja a Mindspace csapata az önjelölt nyomozókat.

A Duna part mellett zajló nyomozás során, a résztvevők egy szerteágazó korrupciós botrány felgöngyölítése közben Budapest rejtett kincseire is rácsodálkozhatnak.Idén a Víz Világnapján különböző stílusú kulturális produkciók pezsdítik fel a fővárosi fürdők programjait: koncerttel, DJ-vel, lézershow-val, hastánc- és tangóbemutatóval valamint tánctanítással szórakoztatják a közönséget. Az ütős, vérforraló és újhullámos rendezvények mellett a töretlenül népszerű program sem maradhat el: a történelmi fürdőkben most is ingyenes vezetésekkel várják az érdeklődőket a Fürdők fiesztáján.