Vasárnap nőnap, tehát férfi olvasóink figyelem: nem elfelejteni a virágot a felköszönteni kívánt hölgy(ek)nek! Előtte akár el lehet vinni filmnapokra, farsangra, sörözni, Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére, vintage boltba (ezt biztos szeretni fogja) vagy valamelyik elektrobuliba.

Csütörtök
Épületben laksz? Szereted a filmeket? Akkor a Toldi moziban a helyed március első hétvégéjén!

Az idei több mint 30 friss nemzetközi dokumentumfilmet, rövidfilmet és kísérletifilmet mutatnak be a Toldi moziban. Ezek a filmek olyan megközelítéseket fednek fel, amelyek segítségével teljesen másképpen fogunk tekinteni a körülöttünk élő városra, és felfedezzük a városi térben, közösségekben rejlő kihasználatlan lehetőségeket.

Csemer Boglárka, azaz Boggie sikersztorija idén is folytatódik. A bájos és tehetséges dalszerző-énekesnő megnyerte

A dal döntőjét, így már hazánk Eurovíziós Dalfesztivál-képviselőjeként köszönthetjük az A38 Hajón. Annyi biztos, hogy ezen a meghitt hangulatú klubkoncerten felcsendülnek Boggie legnagyobb slágerei, a híres, photoshopos klipjével világsikert aratott Parfüm és a Wars for Nothing is.

Vörös szőnyeg lesz a murvából, csokornyakkendő a kis kendőből, hámánfüle a semolinából, makkos cipő a roshe runból.
Egy szó, mint száz: március 5-én nagyon nagy farsangot csapnak a Mazel Tovban, jön az első Purim Parti dedikált italokkal, jelmezekkel és falatokkal.

Már a Hops Beer Bárba belépéskor érezhetjük: nemcsak az eleve jó hangulatúra sikerült helyiségtől és a hihetetlenül széles sörkínálattól lesz jókedvünk, hanem a kedves kiszolgálástól is.

Arról nem beszélve, hogy ha már legalább egyszer jártál náluk, biztosan megismernek.Teszteld le most, és derüljön ki a következő alkalomkor, hogy tényleg így van-e!

A BGF Külker marketingkommunikációs szakiránya 0–24-ben arcon pörög a reklámokon! Idén egyenesen 1985-ből érkezik Doki és David McFly, hogy felfedezze a jövő reklámosait. Ismerd meg őket te is!

A cél, hogy görbe tükröt tartsanak önmaguk és leendő szakmájuk elé. A tisztelt mestereik olyan díjakat osztanak ki csütörtökön a NOMURI-ban, melyek néhol komolytalanok, néhol szakmaiak, néhol pedig viccesek.
Péntek

Show-műsorhoz illő program állt össze a hatodik VinCE Budapestre; 25 nemzetközi szaktekintély megismételhetetlen borsorokkal készül Közép-Európa legrangosabb borszakmaieseményére. Március 6-án a VinCE Awards gálával indul a hétvége, ahol 10 kategóriában adnak át szakmai díjat. A mesterkurzusokon a borvilág trendjei, legendás borvidékei lesznek műsoron, a Corinthia Hotel impozáns termeiben 150 válogatott kiállító, legalább 4-5 csillagosra értékelt borászatok tételeit kóstolhatja a közönség.

A Kodály Method alkotói különleges zenés filmet forgattak a Balaton körül 17 zenekar és több száz zenész közreműködésével. Szimler Bálint és Rév Marcell filmjének gerincét zenei és filmes szempontból is izgalmas videók alkotják, amelyek dokufilmes részekkel kiegészülve adnak majd egyfajta kor- és hangulatjelentést nem elsősorban a Balatonról, hanem a mai magyar könnyűzenéről is. A bemutató után a filmben szereplő zenekarok lépnek fel.

A filmet 20:00-kor mutatják be az Akvárium nagytermében, a bemutatóra korlátozott számban kaphatóak a jegyek; a koncertekre külön jegyek is válthatóak.

Pénteken egy éjszakára ismét a hölgyeké a főszerep. Szakadj ki egy estére a szürke hétköznapokból, kapd össze a barátnőket, és vegyétek el azt, ami jár nektek: első körben a BFF-eknek járó koktélokat a Hello Baby Bárban!From the beginning....hogy ez mit is jelent? Az évad harmadik DC-bulija visszanyúl a kezdetekig, a nagy sikerű Deep Cafe mixek történetének legnagyobb-legközkedveltebb slágereit hozzák a srácok.

Egy buli, ahol mindenki ismer mindenkit, és cinkos összekacsintások keresztezik a táncteret és a bárpultot!

Március 6-án, pénteken a DC rezidens lemezlovasai veszik birtokba a pultot, hogy már kora estétől egészen reggelig pakolják a legtáncosabb nu disco és deep ütemeket a NOMURI-ban.SzombatA Kockafeszt egy LEGO-rajongóknak szánt kétnapos fesztivál. A rendezvény ideje alatt a látogatók LEGO-kockákból épült, egyedi tervezésű terepasztalokat tekinthetnek meg, és számos interaktívprogramon vehetnek részt. A terepasztal-kiállítás mellett játszóházzal, börzével, valamint a LEGO történelmét bemutató minikiállítással várják a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket a Csobánka téren.

Budapesten rengeteg időkapu, más néven vintage bolt ajtaján belépve repülhetünk vissza az elmúlt évtizedek divatvilágába, az ilyen butikoknál pedig csak használtruha-üzletből van több a fővárosban – ez utóbbi például hónap végén jöhet jól, amikor a pénztárcánk tartalma már erősen megfogyatkozott. Mindkét műfajban összegyűjtöttük a legjobbakat, úgyhogy ruhásszekrényeket feltölteni: nem létezhet olyan, hogy „nincs egy rongyom se”.

A keményzene három rangos képviselője fogott össze, s indult közös turnéra az év elején. Mire már jól bejáratta magát, a koncertkörút március 7-én ér Budapestre, a Barba Negra Music Clubba, ahol ezen az estén garantáltan a fejrázásé lesz a főszerep. Míg a Leander Rising és az Apey & The Pea az utóbbi években robbant be a köztudatba, s arat egyre komolyabb sikereket, addig a Blind Myself már igazi vén motorosnak számít, most pedig az sem volna meglepő, ha hárman együtt megrepesztenék a klub falait a buli végére.

Búcsúztasd a telet a legnagyobb tavaszváró bulin!
A téli szünet után visszatér a Quimby!

Az események két színpadon zajlanak, az akusztikus pódiumon fellép Kovács Pista (Indigó utca), Járai Márk (Halott Pénz) és Bérczesi Róbert (Hiperkarma).

Nem titok, hogy milyen nagy becsben tartják a szebbik nem képviselőit, ezért természetesen március 7-én, nőnap alkalmából kizárólag a hölgyek ünneplésével töltik az éjszakát a trafiqban. A crew bekészíti a legjobb receptjeit, Mr. Vasovski igazi finomságokkal tölti meg a táncteret, ezen az estén minden a csajokról, a csajoknak szól majd a Hercegprímás utca 18-ban.A világ talán legjobb house lemezlovasa, a közönségkedvenc szupersztár, Fedde Le Grand visszatér a Club Playbe, hogy egy megismételhetetlen, exkluzív, limitált klubshow keretében ismét igazi, nagyszínpados fesztiválfellépésekhez méltó, őrült éjszakát tomboljon át hatalmas hazai rajongótáborával!VasárnapA műtárgyakkal illusztrált Mindenütt nő! előadás két rendhagyó, 19–20. századi női életpályát mutat be. A programon a női tanárképzés megteremtéséért fáradozó, arisztokrata származású pedagógus, Berzeviczy Gizella és a kiscelli kastély egykori úrnője, a szegénysorból felemelkedett Turcsányi „Mágnás” Elza élettörténetét ismerhetik meg az érdeklődők a Kiscelli Múzeumban.

Gabor, a titokzatos tekintetű késdobáló azzal a céllal járja a párizsi éjszakát, hogy hitehagyott szép lányokba öntsön lelket és célt, a magát kudarckirálynőnek tartó Adéle-nél jobbat pedig nem is találhatna. Nagyon hamar szétszakíthatatlan szimbiózisba keverednek egymással, még akkor is, ha a fő összekötő erő kettejük között úgy egy tucat hegyes penge. A filmet vasárnap nézheted meg a kolorban.

Nőnap vasárnapján újra vár mindenkit a Korzó, a válogatott régiségek, designtermékek, kortárs képző- és iparművészeti alkotások vására a Bálna Budapest vásárterén. Tegyél szert izgalmas apróságokra, rendezd be lakásod filmes szuperprodukciók díszlete szerint a magángyűjteményből alakult showroom, a Möbelkunst designvásár termékeiből!