Streetfood, hamburger, pho levesező és bagel - erre ugrik ma egy átlag budapesti. Fontos szempont, hogy a reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát gyorsan lehessen elfogyasztani, mert mindenki rohan, nincs idő a hosszas lakomákra, maximum vacsoraidőben vagy hétvégén. Az IÑEZ food bar a városban élő és dolgozó, tudatosan étkező közönséget szeretné elérni a Toldi Mozi melletti kis üzletével. Bár a bagel bizony búzalisztből készül, számos glutén-,laktóz- és húsmentes harapnivalót találunk náluk.

Családi vállalkozásként működik a rövid és frappáns névre keresztelt IÑEZ. Persze egyből azt hittük, hogy a szimpatikus fiatal pár hölgy tagját hívják a spanyol csengésű keresztnéven, de megtudtuk, hogy a bolt kialakítása, csinosítgatása közben gyakran szólt egy zene ezzel a címmel. Így a név találta meg a helyet, és nem fordítva. Az üzlet zsebkendőnyi, ahogy a konyha is, de azért jut hely az ablakban eszegetni, sőt a food bar előtt is van egy kis asztalka a ráérősebb vendégek számára. Már a Facebookon felfigyeltünk a hely letisztult arculatára, grafikáira. (Laki Eszter kreativitását dícsérik). Ezzel együtt olyan apró részletek teszik mégis otthonossá az IÑEZ-t, mint a fekete pultokra fehérrel felírt, a kávé és az ételek szeretetéről szóló idézetek vagy éppen a hatalmas Földes Dóra-festmény a falon.

A kevesebb több - ez sok szempontból igaz náluk: nincs mindennap 72 fajta szendvics és 13 lepény, de a vendégek nem is erre vágynak, hanem inkább a bevált ízkombinációkra, a gyakori újdonságokra és arra, hogy megbízhatnak a minőségben. Nyolc fajta bagel van a repertoáron (550 Ft), ebből 5-6 mindennap megtalálható a hűtőpultban, sőt grillzöldséges vegán szendvicset is árulnak. Mi egy caprese-t (madárbegysaláta, paradicsom, mozzarella), a karibit (ruccola, paradicsom, avokádó, szalámi, mangó) és a fehér szőlős-pulykasonkás verziót (krémsajt, pulykasonka, brie sajt, fehér szőlő, madárbegysaláta) kóstoltuk meg, és természetesen a két extrább vitte el a prímet. A bagelt helyben sütik, szerencsére nem "kérges", nem kell átverekedni magad a vastag héjon, ahogy ezt már sok esetben tapasztaltuk. Belseje omlós, a töltelékektől könnyeddé válik, nem fekszi meg a gyomrot. A lyukas péksütik teteje pirított szezámmal lett megszórva, ami apró, de ízes húzás. Vártunk volna tökmagos, mákos szórásra is, de lehet, hogy ez csak látogatásunkkor maradt el.

Bageleken kívül mindig sütnek lepényeket: quiche (450 Ft) és frittata (450 Ft) is kapható. A quiche fetás-spenótos volt, amihez a spenótot a Szimpla vasárnapi piacán vásárolták, de némileg megtréfálhatták az IÑEZ háziasszonyát, mert spenót helyett sóska volt a leveles zöldség. Pánikra semmi ok, sőt: meglepetés volt a sóska édeskés íze, és még sosem próbáltuk fetával kombinálni. A frittata zöldségekkel turbózott, szinte szénhidrátmentes, így paleósok, diétázók, tudatosan étkezők is ehetik. Ahogy a napi salátát (450 Ft) is, amelynek jellege mindig a beszerzett alapanyagoktól függ. Továbbá napi levessel is készülnek, amit mi most nem kóstoltunk meg.

A reggeli italok, turmixok, frissítők sem hiányozhatnak, ahogy azt összeállításunkban is feltüntettük. A mango lassit jó szívvel ajánljuk, és természetesen a kávékat (espresso - 290 Ft) is, melyek a Lumenből érkeznek, tehát intenzív az ízélmény.
Az IÑEZ üde kis pont a Bajcsy-Zsilinszky úton a sietős biciklistáknak, rohanó banki dolgozóknak és andalgó szerelmespároknak is.