Idei utolsó premierkörképünkben van minden: fantasy, habkönnyű romantikus komédia, infantilis vígjáték, családi film, egy valódi eposz lezárása és még sok más. Beszámolunk arról, mire számíthatnak a filmfanatikusok Ridley Scott legújabb filmjétől és Nagy-Britannia kedvenc mackójától, valamint szóba kerülnek a skandináv thrillerek is. Gyerünk a moziba be!

Swing

Fazekas Csaba tíz évvel a Boldog születésnapot! után újabb nagyjátékfilmmel jelentkezik, a főszerepben három kiváló színésznővel (Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska, Csákányi Eszter). Mivel mindhármuk élete zsákutcába kerül, úgy döntenek, énekes triót alakítanak, és egy transzvesztita bártulajdonos (Kulka János), valamint egy hakniszervező menedzser (Mészáros Béla) segítségével körbeturnézzák az országot. Amire számíthatunk: kiváló alakítások, az ötvenes évek legnagyobb klasszikus swingjei, tánc, ízléses humor és jó hangulat - tökéletes csajfilmnek tűnik egy olyan időszakban, amikor szívesebben ülünk be egy jól fűtött moziba, mint, mondjuk, egy kocsmába.

Bemutató:

december 4. (12-es korhatár)

A fogoly

Egy szülő számára nincs nagyobb trauma, mint hogy elveszítheti a gyerekét - így nem csoda, hogy Matthew (Ryan Reynolds) nyolc év alatt sem tudja túltenni magát lánya eltűnésén. Egy nap azonban elkezd olyan üzeneteket kapni, melyek szerint a lánya életben van, de fogságban tartják. Egyszemélyes bosszúhadjárat és gore-leszámolás helyett azonban most egy feszültségtől szétpattanó thrillert kapunk, mely az idősíkok és nézőpontok között ugrándozva jár körbe egy súlyos traumát. A skandináv krimikre jellemző rideg, szenvtelen, mégis lebilincselő thriller, ahol egyáltalán nem garantált a happy end.

Bemutató: december 4. (16-os korhatár)

Exodus: istenek és királyok

Darren Aronofsky szentimentális és grandiózus Noé-eposza után Ridley Scott is a Bibliához nyúlt inspirációért: ő azonban Mózes történetét meséli el legújabb filmjében, az Exodusban. A Gladiátorhoz való hasonlítgatás persze kikerülhetetlen, nem is alaptalanul - hasonlóan látványos, akciójelenetekben és vizuálisan lenyűgöző képekben bővelkedő, emlékezetes akciófilmre számítunk, Christian Bale pedig van annyira jó színész, mint Russel Crowe. A trailerek alapján a hetvenhat éves rendező a teljes történetet elmeséli, Mózes és II. Ramszesz fáraó (Joel Edgerton) közös gyerekkorától a Vörös-tengerig.

Bemutató: december 11. (12-es korhatár)

Dumb és Dumber kettyó

Húsz év telt el Dumb és Dumber (azaz Jim Carrey és Jeff Daniels) feltűnése óta, ám a két hős egy cseppet sem változott – legalábbis ami az agyi kapacitásukat illeti. A lökött páros egyik fele kataton állapotban van, a másik pedig szeretné megkapni a lánya új veséjét; csak előbb meg kell találnia. Az infantilizmust csúcsra járató, hihetetlenül szerethető duó - akikről eszünkbe juthat a Trópusi vihar Jámbor Jackje is - első kalandja sokunknak "a meghatározó gyerekkori film" volt, így magasak az elvárások a folytatással szemben. Bizakodásra adhat okot, hogy olyan sztárok ugrottak be a kisebb-nagyobb mellékszerepekre, mint Bill Murray, Laurie Holden és Kathleen Turner. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, görgess a cikk végére, ahol eláruljuk, hogyan nyerhetsz jegyet a filmre a We Love Budapest segítségével.

Bemutató: december 11. (16-os korhatár)

Paddington

Nagy-Britannia kedvenc medvéje, a piros kalapos, kék kabátos Paddington visszatér!

A Harry Potter alkotói ezúttal is egy ifjúsági mesét varázsoltak celluloidra, ugyanis a figurával először Michael Bond könyveiben találkozhattunk. A szőrös főhős - akinek Colin Firth kölcsönzi a hangját - különleges érzékkel keveredik zűrbe, most épp egy preparáló (Nicole Kidman) vet rá szemet. Teddel ellentétben a Warner legújabb filmje nem a Family Guy rajongó tizenéveseket, sokkal inkább a gyerekeket célozza meg. Ideális karácsonyi film az egész családnak.

Bemutató: december 11. (Hat éves kor alatt nem ajánlott.)

A hobbit - Az öt sereg csatája

Peter Jackson végleg elhagyja Középföldét - a Gyűrűk Ura-trilógia után lezárja A Hobbit-trilógiát is, egy két és fél órás eposszal, melynek közel negyedét az öt sereg csatája teszi majd ki. Természetesen nem csak azok örülhetnek, akik a moziba lúdbőrőztető akciójelenetekért és a CGI-ért, meg persze a popcornért járnak, a rendező ugyanis feszes thrillert ígér. Emellett feltűnik majd az előbbi trilógiából Szauron és Szarumán is, és persze visszatérnek a már jól ismert szereplők: Bilbó (Martin Freeman), Gandalf (Ian McKellen), Legolas (Orlando Bloom), Tölgyfapajzsos Thorin (Richard Armitage) és társaik. Bár sok mindent el lehet mondani Peter Jacksonról, nem tudjuk elvitatni tőle, hogy remekül ért a drámai töltettel rendelkező kalandfilmekhez; aki az első két részt szerette, valószínűleg most sem fog csalódni.

Bemutató: december 18. (16-os korhatár)

Asterix - Az istenek otthona

Akiknek a Paddington nem elég mozgalmas, vagy nem szeretik az animációs és élőszereplős filmek ötvözetét, de szeretnének egy kedves családi filmet megnézni a családjukkal - nos, azoknak szerencsére ott a gallok legújabb kalandja. Kedvenc mesehőseinknek ismét a rómaiakkal gyűlik meg a bajuk: Caesar ugyanis rájön, hogy ha kardok és pofonok helyett a civilizáció örömeivel próbálja meggyőzni a gallokat a csatlakozás előnyel, előbb célt ér. Persze Asterixet és Obélixet nem lehet ennyire könnyen lekenyerezni, hamarosan beindulnak a legjobb Bud Spencer filmeket idéző nagy pofozkodások és szellemes egysorosok.

Bemutató: december 25. (12)

A hetedik fiú

Ismét egy young adult könyvadaptáció, disztópikus jövő helyett a középkorba ágyazva, sok fantasy elemmel megtoldva.

Joseph Delaney könyvét Szergej Bodrov (A mongol) adaptálta nagy vászonra, a trailerek alapján pedig méltó vetélytársa lehet az Eragonnak vagy épp A Hobbitnak: komor hangulatú kalandfilm, sok és jól kinéző szörnnyel, még több kardozással, mágiával és egy, a világot elpusztítani kívánó gonosz boszorkánnyal (Julianne Moore). A hetedik fiú hetedik fiára, Tom Wardra (Ben Barnes) és mesterére, Gregoryra (Jeff Bridges) vár a feladat, hogy megállítsák őt és persze helyrebillentsék a jó és rossz egyensúlyát. Ideje megfenni a pallosokat!

Bemutató: december 25. (16)

Hogyan írjunk szerelmet

Karácsonykor sem maradunk habkönnyű romantikus komédia nélkül. Az egykoron híres forgatókönyvírót, Keith Michaelst (Hugh Grant) minden téren elkerülik a sikerek: évek óta nem írt sikeres filmet, nincs barátnője, sem pedig pénze. Utóbbit kompenzálandó, elvállal egy állást a helyi egyetemen, ám meglehetősen félvállról veszi az egészet, sokkal jobban lekötik az órájára járó diáklányok és Holly (Marisa Tomei), akivel hamar rájönnek, hogy talán tökéletesek egymásnak. A kritikák a kidolgozott, életszerű karakterek és a jól megírt dialógusok miatt nagyon szerették a filmet, mi pedig a trailerek alapján alig várjuk, hogy végre láthassuk!

Bemutató: december 25. (12-es korhatár)

Nyereményjáték!
Három darab páros belépőt sorsolunk ki a

Dumb és Dumber kettyó című film

december 9-ei

premier előtti vetítésére a

Mammutba . Ha nyerni szeretnél, annyi a feladatod, hogy helyesen válaszolsz ehhez

az ajánlóhoz tartozó kommentben

az alábbi kérdésre:

Mi a foglalkozása a Jim Carrey által alakított Lloyd Christmasnek az első részben?

Sorsolás december 8-án! Figyelem! A nyerteseket Facebookon értesítjük

privát üzenetben , figyeld a mappákat!