Kóstolj bele az arancini-élménybe, hallgass meg egy kistehenet, adventezz a Bazilikánál, pörögj Palotai lemezeire, harapj sajtot, tombolj a Grenmával, hüttézz a Gozsduban, korizz a műjégpályán! Követheted ezt a hétvégi itinert, de állíthatsz össze magadnak másikat. Van rá lehetőség bőven.

CsütörtökNehéz elképzelni, hogy van még olyan dolog, ami legalább egy kicsit újnak számít Budapesten. De van. A szicíliai rizslabdát, vagyis az aranciniélményt eddig csak éttermi körülmények között tapasztalhattuk meg, mostantól viszont három jó barát jóvoltából gyorsan, az utcáról betérve is megkóstolhatjuk ezt az igen egyszerű, mégis teljes élményt nyújtó ételt, amelyből a Gömböc csapata több változatot is (újra)feltalált. Megnéztük a helyet, kipróbáltuk az ételeiket, megteheted te is ugyanezt csütörtökön.

A nap koncertajánlata a Petőfi híd lábától érkezik: új oldaláról mutatkozik be a Kistehén zenekar a hamarosan megjelenő albumával, melynek teljes anyaga a premier napján, november 27-én az A38 hajós koncerten debütál, ahol egy közösségi klipforgatás is zajlik majd.

Az előadás résztvevői, mind a 6 szereplő – a 70-es és a korai 80-as években születtek – szüleik történeteit rekonstruálják eredeti dokumentumok, fényképek, levelek, magnókazetták, régi ruhák, családi történetek és emléktöredékek segítségével. Kik voltak a szüleim, amikor megszülettem? Milyen volt Argentína, mielőtt megtanultam beszélni? Hányféle verziója létezik egy történetnek, amely a születésem előtt esett meg, vagy akkor, amikor olyan kicsi voltam, hogy még nem emlékszem belőle semmire? Válaszok csütörtökön a Trafóban.Kedves ZIZI-k, divatkedvelők, divatkövetők és divatteremtők!

Egy rendhagyó divatbemutatóval várnak benneteket az első Fashion Night rendezvényen a ZIZI bárban, ahol kiemelkedő hazai tervezők kollekcióit fogják bemutatni, majd méltóképpen megünneplik a tervezőket és saját magukat.

A divatbemutató után pop up store-ral várnak, ahol a kifutón bemutatott tervezői darabok mellett az 1975 Fashion teljes őszi/téli kínálatából válogathattok, próbálhattok és vásárolhattok.
Péntek

A Szent István-bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja. A nyitóünnepségen meggyújtják az első gyertyát, és felkapcsolják a belváros ünnepi fényeit, esténként karácsonyi fényfestés borítja be a bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utcában is forró és illatos ínyencségek sorakoznak fel, a vásár angyalai kedves meglepetésekkel készülnek, emellett igényes ajándékok, korcsolyapálya, szórakoztató programok és jótékonysági akciók sora segít az ünnepekre hangolódni.Az I. világháború kitörésének századik évfordulójára született War Work előadás november végén debütál a Müpában.

Nagy-britanniai, francia és német csatamezők korabeli archív felvételei, nyolc költemény és sosem hallott zenei kompozíció: így helyezi új kontextusba Michael Nyman az első világháborút. A harcokban meghalt katonák és civilek emlékére készített War Worknovember 28-án látható először Magyarországon.

Az év legnagyobb Magashegyi Underground-koncertjére számíthatsz, ha november 28-án ellátogatsz az Akvárium Klubba.
Több dalt is újraértelmezett formában adnak elő, sőt elhangzik egy új szám is a készülő, harmadik nagylemezükről.16 éves a Rewind partysorozat, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is egyedülálló teljesítmény. Hétről hétre képes megújulni, széles zenei spektrumot felvonultatni.

A hazai undergroundélet meghatározó alakja DJ Palotai, és vele együtt a szerdai Rewind-esték is immáron 16 éve.

Punk, jazz, hip-hop, autentikus zene, acid, techno... - Zsolt fantáziája és lemezes táskája kimeríthetetlen. Ha van ikonja a magyar elektronikus zenei életnek, akkor az Palotai, ha van ikonikus bulija, akkor az a Rewind!

Szombat

Menj el szombaton, és kóstold meg Magyarország legjobb újborait és kiváló kézműves sajtjait!

Idén már tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Újbor- és Sajtfesztivált a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A fesztivál célja a vitalitásra oly kedvező sajt és a felnőtt szervezetnek nélkülözhetetlen energiatartalékokat nyújtó bor, kivált újbor fogyasztási kultúrájának továbbterjesztése.

Egy ablakban hesszelő mopsz miatt volt kezdetben érdekes a Bajcsy-Zsilinszky úton nyílt Alap, amely open office-ként üzemel, de hamarosan fellépésekkel, pop-up store-okkal és kiállításokkal bővül a portfólió. Addig is kipróbálhatod a laktatószendvicseiket, a nem olasz kávéjukat, miközben nyugodtan összefirkálhatod a terítőt.

Nem minden klub kezdi úgy a működését, hogy az első négy hétvégén öt külföldi fellépőt csábít el Budapestre. Egy ekkora legendával, mint Ray Mang, amúgy sem tehetnek mást a szervezők, mint hogy ismét megünneplik a Room 8 megnyitását.
Szombaton tehát a szigetország egyik legrégebben tevékenykedő disco dj/producerét, Ray Manget látják vendégül, aki legalább háromórás szettel örvendeztet meg bennünket.

Szédületesen felpörgető energia, hatalmas vidámság, lázadó sikolyok és rengeteg tánc egy óriási buliban a punk ifjú császáraival, a The Grenma bandával és vendégeikkel tizedik szülinapjukon a hajón.

Tíz év, öt album, hat videoklip, több száz klubkoncert, sok-sok fesztiválfellépés, 36 000 Facebook-rajongó, sok tízezer lemezletöltés és nulla tagcsere után a Grenma aktívabb, mint valaha: a trió (Dóri, Matyi és Csongi) által játszott gyors, dallamos skatepunk dalok talán komolyodtak az évek során, de semmit nem vesztettek lendületükből.A ColdHunter Hütte Partyja már novemberben elhozza nektek a téli sítáborok feledhetetlen hangulatát. Egész éjszakás rendezvénnyel és bulival várják a sí és snowboard megszállottjait.

A ColdHunter Hütte Partyján Saby Davis, Adam Ajkay és Milan pörgetnek és garantálják a partyhangulatot, de a ColdHunter DJ-verseny döntőseivel is megismerkedhetsz.
Vasárnap

Több szempontból is különlegesnek ígérkezik ez a vasárnap, hiszen a szokásosnál is több, majd 150 kiállítóval és sok-sok extra programmal, játszóházzal, interaktív workshoppalvárják a látogatókat a Millenárison.
A WAMP kiállítói között természetesen ott lesznek a jól ismert divattervezők, ékszerkészítők, gyerekeket célzó márkák, grafikusok és gasztrotermékeket kínáló manufaktúrák, de jó néhány új szereplő is helyet kap.

Több mint két hónapon át zajlik és zajlott a DACS!

- Hollandia, királyság! fesztivál Budapesten.

A fesztivál záróbuliján két nagyon fiatal, ám annál jobb holland zenekar lép fel, a dancehallt-gypsypunkot-popot-rockot-dubstepet lazán ötvöző Knarsetand, illetve a New Orleans-i voodoo bluest zseniálisan játszó My Baby.
Most kiderül, milyen a holland Brains és IrieMaffia, illetve a holland JanisJoplinba oltott Dr. John. Tökéletes lezárás, tökéletes buli, mindez díjtalanul!

Hivatalosan is elkezdődött Budapesten a koriszezon, ugyanis néhány napja megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya. Megnéztük, mi változott idén, hogy milyen kedvezmények vannak, és egy kicsit utánanéztünk az épület korcsolyatörténelmének is, hogy legyen mire büszkének lennünk. Ha van tökéletes vasárnapi program, akkor egy kis csúszkálás az!