Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Megvan, hogy mit egyél spiccesen a belvárosban - megnyílt a Chips & Dips

Szerzők

  • We Love Budapest

2014. 11. 18. 14:42

Mind jól ismerjük az érzést, amikor egy többé-kevésbé sikeresnek mondható bulizás közepe és a biztos ájulás között az ember kibírhatatlan vágyat kezd érezni némi sült krumpli iránt. A kérdés persze mindig ugyanaz: honnan szerezzünk? A bulinegyed Dob utcai szakasza rendkívül kreatívan betömködte a város szövetén már régóta alkalmatlankodó piaci rést a Chips & Dipsszel, ahol krokettet, tócsnit, sült krumplit és hagymakarikát mártogathatunk szinte bármibe, ami eszünkbe jut.

A szalonspicces ember úgy örül a sült krumplinak, mint amennyire józanul örült az első sörnek, vagyis nagyon. A kritikus pillanatokban eddig a vegyesbolt-chips lehetőség volt a legkézenfekvőbb, eljött viszont az idő, amikor már a bulinegyed Dob utcai felén is hozzájuthatunk kedvenc alkoholszivacsunkhoz, sőt több változatban is kérhetjük és nagyjából abba mártogatjuk, amibe szeretnénk. Ezt a néhány napja nyílt Chips & Dipsnek köszönhetjük, amelynek neve mantraként visszhangzik az utcában: de tényleg, valamilyen rejtélyes oknál fogva ugyanis, aki itt elhalad, az mind hangosan kimondja azt.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Az apró hely politikailag korrektül szólva eléggé minimál, ami azt jelenti, hogy még dekoráció és székek sincsenek, ez pedig egy igen könnyen megérthető üzenetet hordoz: vedd és vidd. Ez egyébként remek koncepció, hiszen a tócsni, a hagymakarikák és a sült krumpli street fooddá avatása egyébként remek dolog, hiszen megakadályozza a torlódást, és mozgásban tartja a kocsmatúrázókat is.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A választék alapvetően három dologból áll: mártogatni valóból, ami lehet fish’n'chips (990 Ft), tintahalkarikák-sült krumpli (990 Ft), hagymakarika-sült krumpli (890 Ft), steak burgonya (550 Ft), burgonyakrokett (550 Ft), röszti (550 Ft) és sült krumpli ( 390 Ft); szószokból/mártásokból, ami lehet ketchup, mustár, tejföl, milánói szósz, bolognai szósz, gombás tejföl, mexikói, sajtkrém; és feltétből, ami lehet édes hagyma (200 Ft), sült bacon (250 Ft), sajt (200 Ft) vagy olíva (250 Ft). Különlegességképpen a híres belga Mittrailette nevű minicsodával is foglalkoznak, amit 690 Ft-ért mérnek. Az árak egyébként nagyon előrelátóan euróban is fel vannak tüntetve, ami arra utal, hogy igen erősen építenek a bulinegyedünket külföldről ostromló kocsmaturistákra.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Ami alapvetően szimpatikus az az, hogy a Chips & Dips nem próbál meg másnak látszani, mint ami: kézműves termékek helyett bevallottan mirelittel dolgoznak, a hipertrendi belső terek és babzsákfotelek helyett pedig a mindent a hatékonyságnak és a funkciónak rendeltek alá azzal a céllal, hogy a jövőben egy étkezdeláncot építsenek ki. A tulajdonos elmondta, hogy szívesen gondolkodnának saját krumpliban vagy akár asztalokban és székekben, ha lenne helyük, de mivel nincs, ezért ez van, és nem is kell, hogy máshogy legyen.

Chips & Dips (bezárt)
Cím:
1072 Budapest, Dob utca 18.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Hasonló tartalmak

Admin mode