Mind jól ismerjük az érzést, amikor egy többé-kevésbé sikeresnek mondható bulizás közepe és a biztos ájulás között az ember kibírhatatlan vágyat kezd érezni némi sült krumpli iránt. A kérdés persze mindig ugyanaz: honnan szerezzünk? A bulinegyed Dob utcai szakasza rendkívül kreatívan betömködte a város szövetén már régóta alkalmatlankodó piaci rést a Chips & Dipsszel, ahol krokettet, tócsnit, sült krumplit és hagymakarikát mártogathatunk szinte bármibe, ami eszünkbe jut.

A szalonspicces ember úgy örül a sült krumplinak, mint amennyire józanul örült az első sörnek, vagyis nagyon. A kritikus pillanatokban eddig a vegyesbolt-chips lehetőség volt a legkézenfekvőbb, eljött viszont az idő, amikor már a bulinegyed Dob utcai felén is hozzájuthatunk kedvenc alkoholszivacsunkhoz, sőt több változatban is kérhetjük és nagyjából abba mártogatjuk, amibe szeretnénk. Ezt a néhány napja nyílt Chips & Dipsnek köszönhetjük, amelynek neve mantraként visszhangzik az utcában: de tényleg, valamilyen rejtélyes oknál fogva ugyanis, aki itt elhalad, az mind hangosan kimondja azt.

Az apró hely politikailag korrektül szólva eléggé minimál, ami azt jelenti, hogy még dekoráció és székek sincsenek, ez pedig egy igen könnyen megérthető üzenetet hordoz: vedd és vidd. Ez egyébként remek koncepció, hiszen a tócsni, a hagymakarikák és a sült krumpli street fooddá avatása egyébként remek dolog, hiszen megakadályozza a torlódást, és mozgásban tartja a kocsmatúrázókat is.

A választék alapvetően három dologból áll: mártogatni valóból, ami lehet fish’n'chips (990 Ft), tintahalkarikák-sült krumpli (990 Ft), hagymakarika-sült krumpli (890 Ft), steak burgonya (550 Ft), burgonyakrokett (550 Ft), röszti (550 Ft) és sült krumpli ( 390 Ft); szószokból/mártásokból, ami lehet ketchup, mustár, tejföl, milánói szósz, bolognai szósz, gombás tejföl, mexikói, sajtkrém; és feltétből, ami lehet édes hagyma (200 Ft), sült bacon (250 Ft), sajt (200 Ft) vagy olíva (250 Ft). Különlegességképpen a híres belga Mittrailette nevű minicsodával is foglalkoznak, amit 690 Ft-ért mérnek. Az árak egyébként nagyon előrelátóan euróban is fel vannak tüntetve, ami arra utal, hogy igen erősen építenek a bulinegyedünket külföldről ostromló kocsmaturistákra.

Ami alapvetően szimpatikus az az, hogy a Chips & Dips nem próbál meg másnak látszani, mint ami: kézműves termékek helyett bevallottan mirelittel dolgoznak, a hipertrendi belső terek és babzsákfotelek helyett pedig a mindent a hatékonyságnak és a funkciónak rendeltek alá azzal a céllal, hogy a jövőben egy étkezdeláncot építsenek ki. A tulajdonos elmondta, hogy szívesen gondolkodnának saját krumpliban vagy akár asztalokban és székekben, ha lenne helyük, de mivel nincs, ezért ez van, és nem is kell, hogy máshogy legyen.

Chips & Dips (bezárt)
Cím:
1072 Budapest, Dob utca 18.