A Buda-Pest meghatározása összezavar, az “egészségedre” szinte kimondhatatlan szó és felesleges otthon alapozni a buli előtt, mert rendkívül olcsók a budapesti bárok, kocsmák – ilyen és ehhez hasonló tényeket sorolnak fel a kaliforniai illetőségű szórakoztató oldal legújabb cikkében.

Sokat foglalkoznak mostanság Budapesttel a Matador Networknél.

A nemrégiben startolt “26 jel, hogy túl sok időt töltöttél Budapesten” után Barbara Litzlfellner most azt gyűjtötte pontokba, hogy mik azok a jelenségek, amelyekre rácsodálkoznak azok a turisták, akik először járnak nálunk, Budapesten. Az összeállítás szubjektív, szeretjük, de azért nem értünk egyet minden pontjával.



  • A Buda-Pest dolog teljesen összezavar
    Igen, ma már Budapestnek hívják a fővárost, azonban csak a 19. században egyesítették a két városrészt(plusz Óbudát) A Dunától nyugatra eső dombos, fás terület Buda, míg a nagyobb kiterjedésű keleti részen dobog a város igazi szíve. Ez Pest.
  • A rossz híd előtt ácsorogsz Az új haverokkal a Szabadság híd előtt találkozol majd. Ebben nincs semmi bonyolult. Időben vagy, vársz, vársz, tovább vársz, de nem történik semmi. Majd megcsörren a telefonod, a haverok azok, és érdeklődnek, hogy merre vagy, mert ők a Szabadság híd előtt várnak rád már egy ideje. Aztán leesik, hogy nem a jó hídhoz mentél. Rengeteg, sőt túl sok az a híd, nem csoda, hogy eltéveszted.

  • Lehetetlen küldetésnek tűnik az “egészségedre” kiejtése Az “egészségedre” kissé több koncentrációt igényel, mint a “cheers” a “prosit”, vagy a “salut”. Nehéz megjegyezni, kiejteni pedig szinte lehetetlen. Persze néhány pálinka utána jobban pörög a nyelv és a koccintásokkal még több új magyar havert szerezhetsz.

  • Azt hiszed, hogy a 3000 forintos ebéd kedvező ajánlat Éppen ellenkezőleg, ez elég drágának számít a városban. A centrumban és kicsivel elhagyva azt, szinte bármilyen nemzet éttermét megtalálod, és már 1500 forintból is szinte minden gasztro-kívánságod teljesülhet.

  • Inkább nem térnél be abba a gyanús bárba, ahová a barátaid szeretnének menni Az épület úgy fest, mintha éppen össze akarna dőlni, a bútorzat nem csak romos, de két egyforma széket sem találsz. Isten hozott a Szimplában, melyet egyszer a világ 3. legjobb bárjának választottak.

  • Elsőre azt gondolod, hogy a Szimpla hangulata teljesen egyedi Csodás hely és semmilyen hozzá foghatót nem lelsz egész Európában, de Budapesten bizony számtalan további romkocsmát találni. Mindegyik kicsit különböző, saját személyisége van. Menj és fedezd fel őket!
  • Alapoznál a buli előtt, hogy spórolj Persze, olcsóbb megoldás, ha otthon vagy a hostelben alapozol egy nagyobb party előtt. Ellenben a budapesti éjszakai élet igencsak pénztárcabarát, különösen a turistáknak. Nem szabad otthonüléssel tölteni a buli előtti időket, mert érdekes helyekről és emberekről maradhatsz le.

  • Megpróbálod a boltban a pontos összeget fizetni A blokkon 1597 forint áll, megpróbálod összeszedni a szükséges papírpénzt és az aprót, de csak 1595 forintot találsz a tárcádban. Felejtsd el a további kaparózást, az 1 és a 2 forintosok már nincsenek forgalomban, a legkisebb egység az 5 forintos, kerekítéssel működik a pontos összeg kifizetése. Üdvözlégy Magyarországon!
  • Csodálkozol, hogy mennyi külföldi él Budapesten Budapest egyáltalán nem az a közép-európai város, amire elsőre gondolsz. Rengetegen telepedtek le itt, ez a közösség pedig igen aktív. A nemzetközi vállalatok magasan kvalifikált helyiekkel és külföldről Budapestre költöző szakemberekkel dolgoznak, vegyesen. Mivel Nyugat-Európához képest olcsóbban lehet boldogulni, az Erasmusos diákok számára is kecsegtető célpont lett a város. Egy biztos, azonnal beleszeretnek és sokak sosem hagyják el többet Budapestet.