A Városház téren egy kisebb rajzzal, majd a Kazinczy utcai játszótér hőlégballonos tűzfal-rehabilitációjával kezdődött minden, s most már éppen a 20. Neopaint Works utcai festményt adták át. A Rumbach Sebestyén utcai téma a 40 éves Rubik-kocka megjelenítése. Azonban a “sima” ábrázolás helyett természetesen egy extrább kivitelezést választottak.

Régóta éktelenkedett csupaszon, koszosan a Rumbach Sebestyén utca azon tűzfala, amely csak pár lépésre található a már elkészült, két másik Neopaint Works-faltól (Erzsébetváros, Az évszázad mérkőzése). Most elkészült az utca harmadik festménye, egy 250 m2-es Rubik-kocka. Nagyon aprólékos munkát végeztek a művészek: egészen közelről nem áll össze a kép, mivel apróbb körökből alkották meg a színes kockát, amely csak kicsit távolodván rajzolódik ki teljes valójában.

A kép alatt két érdekes Rubik-információt is találunk: bármely keverésben a játék legfeljebb 20 tekerésből kirakható, a másik funfactet meghagyjuk nektek, hogy felfedezzétek a rajz látogatásakor. Rubik Ernő is hozzájárult a terv megvalósításához, és egy idézetet is küldött: “Mindig van megoldás, és nem is csak egy.”