Több mint 20 országból érkeznek művészek ezen a héten Budapestre, hogy kiállítsák legjobb műveiket Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti vására, az Art Market Budapest keretében. A Millenáris Kulturális Központ festményekkel, szobrokkal, installációkkal és egyéb látnivalókkal telik meg Október 9. és 12. között.

A Millenáris Kulturális Központban rendezett, négy napig tartó Art Market Budapest világhírű géniuszok lenyűgöző műalkotásaival várja látogatóit, szakmai rajongók és hétköznapi vendégek személyeben egyaránt. Az éves kiállítást 2011-ben rendezték meg először, azóta pedig fontos találkozóhellyé vált a régió és a világ művészei, galériásai és gyűjtői részére. Rövid idő alatt Európa egyik első számú művészeti vásárává nőtte ki magát, és mára számos új programmal, például angol nyelvű tárlatvezetéssel és interaktív gyerekjátékokkal várja látogatóit.

A változatos tárlat nagyban fokozza a kreatív hangulatot: tucatnyi művet láthatunk Magyarország és sok más nemzet, többek közt Olaszország, Írország, Törökország, Lengyelország és Luxemburg vezető galériáiból is. Ebben az évben a kiállítás fénypontja az Art Photo Budapest szekció, mely a kelet és közép-európai fotóművészet népszerűsítésének céljából jött létre. A csoportos előadások témái: a pénz szerepe a modern művészeti világban, valamint a társadalmi változások hatása a művészetre az elmúlt negyed században (a szovjet korszak után).

A berlini fal leomlásának 25. évfordulója alkalmából az Art Market Budapest szervezői leginkább a német főváros művészeit és galériáit helyezték a kiállítás központjába. Ezzel kapcsolatban lesz egy csoportos előadás Berlin és Budapest gyarapodó esztétikai szcénájának összehasonlításáról, valamint a magyar származású, Berlinben élő street art művész, Vidam felépít egy új „berlini falat” a látogatók szeme láttára, amit egy szabtéri DJ műsor kíséretében avatnak fel október 10.-én, este 9 órakor.

Nem számít, hogy a vendégek mikor érkeznek az Art Market Budapestre, hiszen rengeteg programmal vár mindenkit a kiállítás. A kiállításon részt vevő, jelentős Budapesti galériák között van az abc, Deák Erika, Godot, Mai Manó Ház, a Ludwig Múzeum, Nessim, a Robert Capa Központ és a Trapéz, csak hogy párat említsünk. Ezen kívül egy kültéri szoborkert is várja a látogatókat a Millenáris Park területén.

A teljes részletekért az Art Market Budapest 2014-ről, látogass el a rendezvény weboldalára vagy Facebook oldalára.