Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Fakassz vizet a városban - A tűzcsapból lett ivókút

Tűzcsapot használatban szerencsére kevés alkalommal látunk, de folyton csak útban vannak biciklizéskor, parkoláskor, tehát nem tartoznak a legnépszerűbb városképi elemek közé. Pirosak és nagyok; néha egy tanulóvezető vagy apu kocsiját elkötő nagymenő kidönt egyet közülük, és akkor özönvizet okoznak. A Design Terminál Smart City Lab pályázatának egyik győztese a „Tűzcsapból ivócsap” projekt, melyet most működésben is megcsodálhatunk, körbejárhatjuk őket, nem csak skiccek és tervek formájában beszélünk róluk.

A hype and hyper-en keresztül jutottunk el a szuper kezdeményezéshez: Hüttl Sarolta, Soltész Judit, Zétényi Zsófi és Zoletnik Zsófia is úgy gondolták, hogy lehetne mindennapi funkciót adni a tűzcsapoknak, hogy a városiakat szolgálják. Kevés az ivókút Budapesten; szinte egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy hol tudunk a nyári kánikulában biztonságosan, finom, hideg vizet inni séta vagy netán kirándulás közben.

Jelenleg még este hatig a Bazilikával szemben, baloldalt, a Sas-Zrínyi utca sarkán találhattok egy szokásos piros tűzcsapot, szokatlan kék toldással: ez a pályázat első hírnöke. Szeptember végétől novemberig további 11 helyen ütik fel a fejüket az ivókutak a városban, hogy aztán remélhetőleg jövő nyáron már minél több spoton tudjunk kedvünkre vizet fakasztani.

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A