Aki szeptember 16-án harckocsikat vélt látni Budapesten, annak igaza van. De aggodalomra nincs ok, a II. világháborús katonai járművek állítólag csak egyetlen napot töltöttek a városban a Camp X című kanadai filmsorozat forgatásán, amelynek az egyik helyszíne az ELTE BTK kampusza volt, ahol egy hatalmas green boxot is felhúztak.

2014. szeptember 16-án II. világháborús harckocsik, illetve korabeli teherautók, buszok és autók szállták meg az ELTE BTK kampuszát. A hadsereg a Camp X nevű kanadai filmsorozat forgatásának kapcsán érkezett a városba, ahol mindössze egyetlen napot töltöttek. Az egyik Gólyavár előtt sétálgató őrtől megtudtuk, hogy a részben Szlovéniából kölcsönzött járgányok 100%-ban működőképesek.

A Camp X-ről annyit érdemes tudni, hogy valóban létező objektum volt a háború alatt: az Ontario-tó északnyugati részén található bázist 1941. december 6-án alapították azzal a céllal, hogy ott különleges bevetésekre küldött ejtőernyősöket és kommandósokat képezzenek ki. Az ehhez a mondakörhöz kapcsolódó

sorozat összesen 10 részből áll, és egészen októberig forog majd ki tudja hol.

A sorozat egyik szereplője egyébként az

Orphan Black ből

ismert

Evelyne Brochu .