A Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál legújabb, és egyben legnagyobb felülete 579 négyzetméter nagyságban újult meg. A programsorozat tematikája a beszélgetésekre épül, a falakon visszaköszönő ellentétpárok közül ez a tűzfal a "Buda, vagy Pest?" címet kapta.

A négy alkotó - Void, Petyka, Transone, Fork - elvontan oldotta meg ennek az ellentétpárnak az ábrázolását. Sajátos stílusuk a falon egymásra építve és külön-külön is élnek. Erősen érvényesül a graffitis vonal Pest progresszivitását jelképezve, míg Buda szín- és formavilágában is a nyugodtabb oldalt képviseli, középen a Duna látható. A falfestményt készítő négy alkotó Budapest más más kerületében lakik, ezért ez a tematika számukra is megosztó kérdés általában. A művészek vegyes technikával dolgoztak, kültéri falfestéket, és sprayt (kannát) egyaránt használtak a kivitelezésnél.A felületre közel 1000 liter festék került, és a festést hőszigetelés előzte meg, a teljes munkafolyamat 40 napig tartott.

A zenei és művészeti fesztivál utolsó slam eseménye, a GrandSlam szeptember 17-én lesz a Corvintetőn, a zenei programok pedig szeptember 19-én a Budapest Parkban zárnak, ahol fellép az Infected Mushroom nevű formáció. A falfestések az időjárás miatt csak ezt követően fejeződnek majd be teljesen.