Utolsó napra jut talán a legváltozatosabb program: britpoppal indulunk, funkot, jazzt és hip-hopot vegyítő amcsi duóval folytatjuk, veterán kaliforniai punkokkal zúzunk, mielőtt a Nagyszínpadot záró elektro buliba érünk. És még nincs vége.

The Kooks

Milliós lemezeladási mutatókkal büszkélkedik Luke Pritchard bandája, a kétezres évek eleje óta aktív, brightoni Kooks. Karakteres, stílusos, a hatvanas évek világmegváltó brit zenéi és a post-punk mozgalom hangjai által inspirált zenéjüket az Inside In/Inside Out albummal szerette meg a nagyközönség, azóta még két lemezük jelent meg és már dolgoznak a következőn, így fellépésük a Szigeten régi rajongóiknak is tartogat meglepetéseket.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 17:45Outkast

Antwan 'Big Boi' Patton és André 'André 3000' Benjamin szuperhősöknek számítanak az afroamerikai zenészközösségben: ők irányítják a rajongók millió által imádott OutKastot, az USA egyik legsikeresebb és legkedveltebb hip-hop formációját. A sokoldalúságáról híres, műfaji határokat nem ismerő a soul, a funk, a blues, a jazz, a rock és az elektronikus zenékre egyaránt nyitott OutKastban Big Boi a hip-hop vonalat képviselte, míg partnere, André 3000 csapongó zenei fantáziái inkább a mainstream pop világa felé tolták a csapatot. Ketten együtt világraszóló sikereket értek el: halhatatlan hip-hop slágereket írtak.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 19:30NOFX

Veterán kaliforniai punk zenekar, a nyolcvanas és kilencvenes években felnőtt punk generáció ízlését, életérzését, illetve világlátását meghatározó, máig hiperaktív, elnyűhetetlen banda. Több mint húsz éve vannak a pályán, ezalatt tizenkét stúdióalbumuk jelent meg, munkáikból milliókat adtak el, zenéjük dallamos, felszabadult, de keményen odaszól minden képmutató és merev nyárspolgári konvenciónak.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 19:50Calvin Harris

Calvin Harris az egyik legnagyobb név a mainstream elektronikus zene univerzumában, ha nem a legnagyobb. A skót aranyifjú nevéhez megszámlálhatatlan mennyiségű, mindenki által ismert és kedvelt, száz százalékig partykompatibilis, világsztárok közreműködésével készült EDM-induló köthető. 2012 őszén megjelent harmadik nagylemezének, az 18 Months-nak köszönhetően jelenleg sikeresebb és népszerűbb, mint valaha.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 21:30La Roux

Elly Jackson hangját minden popzenerajongó ismeri, élvezettel hallgatja és magából kikelve bulizik rá. A szintipop-lady társa és támasza a csillogásban Ben Langmaid producer-szövegíró-billentyűs; ők ketten a kétezres évek egyik legnépszerűbb popzenei produkciójának, a La Roux-nak az irányítói és tervezői. Állandó fellépői a világ legnagyobb könnyzenei fesztiváljainak; hozzánk 2011 után felfrissített repertoárral térnek vissza.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 21:40Péterfy Bori & Love Band

Péterfy Bori, azaz a Péterfy Bori Love Band és az egykori Amorf Ördögök ikonikus frontembere. Igazi underground díva, valódi energiabomba a színpadon – énekesként és színésznőként egyaránt.

Hol? Mikor? Petőfi Rádió - VOLT Fesztivál Színpad, 21:50