Ismerős és feltörekvő arcok nyomulnak zenei fronton a szombati napon: az itthoni bandák közül az egyre népszerűbb Punnany Massif és a Subscribe, külföldről a legendás Madness és a szigetbérletes Prodigy felel a bulihangulatért.

Punnany Massif

A döbbenetes ütemben növekvő népszerűségű pécsi PunnanyMassif élőben sem mindennapi élmény: a hiphop alapokat élő hangszerekkel és meglepő mintákkal ötvöző, sajátos hangzásvilágú, szövegeiben lírai fifikát ontó csapat zenészeinek kezei között a hegedű és a nagybőgő ugyanúgy alapkellék, mint lemezjátszó vagy a billentyű.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 17:45Subscribe

Zenéjük általában érdekes, de helyenként váltakozó. Megjelenésük praktikus és/vagy jólöltözött, ám a tagok jellemzően hangszer specifikusak. Kemény munkájuk eredményét mi sem tükrözi jobban, mint hogy 2001 szeptembere óta szinte minden koncertjükön játszottak.

Hol? Mikor?

Petőfi Rádió - VOLT Fesztivál Színpad, 18:30
Madness

A Szigeten már többször megmutatták, milyen egy végigtáncolható, végigénekelhető és végigtombolható skabuli, és ez nem lesz másként az idén sem: a Madness, amely idén ismét világjáró körútra indul, azért jön, hogy ha arra van szükség, megváltoztassák az időjárást is.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 19:30Jagwar Ma

Kényeztetésre és büntetésre vágyó hangulatfüggőknek kitalált eredeti zenéjükre a vegytiszta kivételével minden jelző illik, a határt csak absztrakciós képességeink korlátai szabják meg: hiperIntelligens és elemien egyszerű, felszabadító és lehúzós, hipnotikus és földhöz ragadt, túlfűtött és rideg. Élőben a legnagyobb fesztiválok népe győződhetett meg róla, milyen szédítően hatásos produkciójuk, így nem is lehetne időszerűbb, mint most, hogy besétáljunk szintetikus anyagokból szőtt álomcsapdájukba.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 19:50The Prodigy

Fellépéseiken minden alkalommal több tízezer ember őrjöng, több millió rajongójuk van világszerte, és nélkülük itthon már szinte el sem képzelhető egy őrületes nyári fesztiválszezon. Az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb, legnépszerűbb és legveszettebb brit elektronikus zenei alakulata, a Prodigy 2014-ben ezúttal ismét a Szigeten veszi kezelésbe fanatikus magyar rajongótáborát; garantált, hogy a Keith Flint és társai még a korábbi jelenéseket is felülmúló, szédületes és megveszekedett show-val szegezik majd a tömeget a fesztivál legnagyobb színpada elé.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 21:30 Crystal Fighters

Tradicionális-akusztikus baszk zenei elemek, kásás basszus alapok és euforikus elektronikus hangok a lazulós chillwave tájakról, valamint a tempósabb dubstep-electro frontról. Ezekkel az asszociatív elemekkel lehet felcímkézni a londoni Crystal Fighters szabad ötleteinek jegyzékét, mely annyira komplex és annyi megkapó zenei stílusjegyet foglal magában, hogy jelenleg nincsen párja az alternatív tánczenei univerzumban.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 23:30