Ha kiszakadnál egy pillanatra a Hajógyári sziget buliövezetéből és másfajta programokra vágysz a fesztivál ideje alatt a fővárosban, akkor összegyűjtöttünk pár izgalmasnak ígérkező lehetőséget.

Szerda
Nem árt a jó kondi például a pénteki Korn alatti pogózáshoz, ebben segít a Nike+ Run Club Szerdai Futóbulija:

a Margitszigeten elismert edzők és ismert sportolók, jó zene, ingyenes öltözési és cipőtesztelési lehetőség, plusz a legjobb társaság vár minden szerda délután.

Telnek múlnak az évek és még mindig mindenki nagyon szeret italozni, főleg ha összeverődik a jó régi 4bros társaság. Hétköznap ide vagy oda, pár italból még sosem volt probléma. Menj és koccints megint egyet a BOB-ban! Most szerdán újra DJ Nara és DJ Jami rokkolja a pult mögött.

Csütörtök

Hiányzik egy szék az ebédlőasztal mellől? Szeretnél egy új kedvenc karosszéket? Frissítenél az otthonodon?

Menj el a Late Night Shopping estére, ahol mindegy, hogy modern, elegáns, fa, fém, kültéri, rattan vagy kárpitozott darabot keresel, ott megtalálhatod.

Tölts el egy kellemes nyári estét funky zenével - a nap végén pedig vidd haza új kedvenc bútorod.

A Kampec egy színházi sorozat a vígjáték, a thriller és a krimi határán.

A történet egy hullaházban játszódik, ahol különféle rejtélyes ügyek történnek. A szereplők groteszk figurák, akiknek megvan a saját gondjuk-bajuk. A történet fő szála egy sorozatgyilkosság, és emellett minden epizód egy önálló történet, sok fekete humorral és abszurd helyzetekkel.Csütörtökön este a héten elhunyt Robin Williams emlékének tiszteleghetsz a Corvintetőn.

Számtalan filmen láthatjuk sokoldalú, érzékeny színészi munkáit: a Budapest Rooftop Cinema egy filmdrámával adózik a legendás színész emlékének.PéntekVan ám másik feszt is a városban: a Színes Város Strongbow egy hónapon át tart, a művészeti és zenei programsorozaton beszélgetések, Budapest témájú slam események és több mint 100 zenei program vár.

Az augusztus 15-től szeptember 19-ig tartó fesztiválhoz kapcsolódóan tucatnyi kültéri tűzfalat festenek meg hazai és külföldi képzőművészek.Mi az, ami a középkorban olyan értékeken cserélt gazdát, mint lelki üdv és gyógyult test? Ma viszont szekularizált, megsokasított változatába leszállítva már csak betiltott mozgalmak gyűjtik vagy féldiktatúrák állítják elő őket?

Flex, kalapács, huzalok, kézi erő.

A videóvetítés Péli Barna Fraktális tévedés című kiállításának záróeseménye.

Augusztus 15-én, pénteken a raqparton egy igazi summer jam lesz, az utolsó Budapest Calling megmozdulás a nyári hónapokban, szóval kötelező a megjelenés!

Az első hivatalos Budapest Calling
Bootleg bulit Florian Paetzold fogja prezentálni a nagyérdeműnek a Duna part gyöngyszemén, azaz a raqparton!Szombat

Ünnepi forgatag, a Budai Vár macskakövein óvatosan lépkedő lábak, mesteremberek szerszámainak ütemes csattogása, és a néptáncosok rakott szoknyáinak szédítő forgása. Ezekről az életképekről csak egy dolog juthat eszünkbe, még hozzá a Mesterségek Ünnepe, melyet idén immár a 28-ik alkalommal rendeznek meg, ráadásul a szokásosnál hosszabban, öt napon át tart augusztus 16-20.
közöt
t.Budapest legnagyobb használt ruha vására ezen a hétvégén is várja az újdonságokra vágyó kincsvadászokat. A GardróbKözösségi Ruhavásár két éves működése során egyértelmű lett, hogy mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról igen nagy szükség van Magyarországon egy olyan ruhavásárra, ahol magánemberek árulhatják saját – jó állapotban lévő - ruháikat, ékszereiket.

Ha imádtad az első részt, máris itt a folytatás! Ismét felszerelkeztek a szervezők vendégekkel a BAR 72-s (Nova Gravity, Solar Kids, Cirrus) és a Farbwechsel-es (S. Olbricht, Lil Sagittarius) barátaiknak köszönhetően.

Búcsúztasd ezt a klassz kezdeményezést, a VaLyo, város és a folyót és tipegj a napfelkeltéig.
Vasárnap

Két öreg pohár, három tányér és egy tűzálló fikusz keresi lakótársait. Ennyi maradt egy jó barát gondosan összegyűjtögetett kincseiből, amelyek megtöltötték lakását, életét.

A két macska – akiket még sikerült kimenteni, amikor égni kezdett a Kodály köröndi ház tetőtere – egyáltalán nem válogatós. Ők is örülni fognak mindennek, ami összegyűlik a vasárnap délutáni baráti garázsvásáron a Magnet Közösségi Házban. Lesz süti (habos torta igény szerint) és nem süti!