Szerdán a Szigetre szinte hazajáró Placebo a fő attrakció: Brian Molkóék legújabb lemezüket turnéztatják, de az Every You Every Me is elhangzik majd, nyugi. Este Skrillex dobhártyaszaggató dubstep ütemeire veretheted, levezetésnek meg ott lehet az A38-on Miles Kane, hogy megpihenjen picit a tested.

Placebo

A világon egyedülálló módon a Placebo és magyar közönsége közötti szerelem nem egyoldalú kapcsolat, hanem kölcsönös szimpátián és rajongáson alapuló, bensőséges viszony; többször kiderült a nálunk megrendezett Placebo koncerteken, hogy a több mint tíz milliós lemezeladási mutatókkal rendelkező londoni alakulatot ugyanolyan gyengéd érzelmek fűzik hozzánk, mint minket őhozzájuk. Idén a kötelék tovább erősödik; Molko és társasága az örökös szigetes tagságra hajtva 2014-ben sem hagyja ki kedvenc fesztiválját, hanem csavarnak még egyet a szívünkön új lemezük, a Loud Like Love számaival felkavart repertoárjukkal. És az Every You And Every Me-vel. És a Pure Morninggal. És a Special Needsszel.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 19:30Tom Odell

Hangja, tehetsége és zongoratudása különleges, dalai szenvedélyesek, romantikusak, vonzerejük ellenállhatatlan, akárcsak szerzőjüké. Nem kenyere a giccs vagy a túlzott pompa, nem mesterséges hangulatokkal és hangulatokkal játszik, egyszerűen magával ragadó és ízléses számokat ír, előadói képességei pedig több mint meggyőzőek. Tom Odell, huszonhárom éves énekes-zongorista-dalszerző Dél-Angliából.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 19:50Skrillex

Rajongói a legfiatalabb partygeneráció messiásaként bálványozzák, míg kritikusai az antizenei apokalipszis tébolyult lemezlovasaként tekintenek rá. Sonny Moore, napjaink legismertebb elektronikus zenésze, egy kaliforniai srác, aki úgy lett világhírű, hogy szimplán jól akarta érezni magát. Elementáris hangerejű és másodpercenként más-más hangmintákkal ingerlő zenéje maga az összeloopolt neodadaizmus, stílusa alapvetően a dubstephez köthető, annak sötét, markánsan basszusközpontú és agresszív irányzatát képviselik, de képtelenség kizárólagosan egy műfajhoz társítani őket.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 21:30Rupa & The April Fishes

Rupa Marya indiai szülők gyermekeként született San Franciscóban; zenei karrierjét utcazenészként kezdte, a csellista Ed Baskerville-lel duóban. Együttesét – mely az „április bolondja” kifejezés megfelelője – azzal a célkitűzéssel alapította meg, hogy az földrajzi, nyelvi és stiláris értelemben egyaránt határtalan legyen. Az első két albumán, a 2008-as ExtraordinaryRendition és a 2009-es Este Mundo címűn főleg Franciaország, Mexikó, India és a Balkán felől fújt a szél, a 2012-es Build azonban erős jamaicai befolyást is mutatott. Mindennek az ötvözetét nyújtotta idei Live At The Independent című koncertlemezén, mely alapján pontosan belőhető, hogy mi várható tőle a Szigeten. Annak tanúsítása, hogy egy kivételes előadó esetében a legmélyebb személyesség és a pörgős buli-fíling is összefér.

Hol? Mikor? Világfalu Színpad, 21:30
Miles Kane

Az angliai Birkenheadban huszonnyolc éve született Miles Kane 2007-ben elhatározta, hogy ami addig szórakoztató időtöltés volt a jövőben legyen eredményes is. A The Rascals 2008-ban megjelent bemutatkozó albuma, a Rascalize ugyan csak a századik helyig jutott a brit listákon, de azon túl, hogy egycsapásra ismertté és népszerűvé tette a zenekart, Kane későbbi karrierje szempontjából is kiváló előtanulmányoknak bizonyult. Bár a Rascals hivatalosan nem oszlott fel, Kane néhány éve a szólókarrierjére koncentrál: eddig két önálló munkát jelentetett meg, legutóbb tavaly a Don’t Forget Who You Are-t, amelynek anyagával készen áll arra, hogy maga mellé állítsa a Sziget közönségét.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 21:40Vad Fruttik

Lovasi András iskolateremtő zenekarának, a Kispál és a Borznak nyomdokaiban járó együttes, az intelligens és igényes hazai pop-rock zenéért rajongó kultúrarcok egyik kedvenc bandája.

Likó Marcellék 5-6 évvel ezelőtt tettek szert országos ismertségre a Nekem senkim sincsen és a Sárga Zsiguli című számokkal.

Hol? Mikor? Petőfi Rádió - VOLT Fesztviál Színpad, 21:50