Az emberiség jelentős része által utált hétfői nap most megússza a dorgálást, hiszen kezdődik a Sziget! A rockzene hívei járnak igazán jól a nyitányon, mert például a Nagyszínpadon abszolút túlsúlyban lesznek a gitárok által keltett zajok.

Ivan & The Parazol

A fesztivál első koncertjét az egyre népszerűbb Ivan & The Parazol adja, mondjuk nem túl munkaidőbarát időpontban.

A 2010 elején alakult öttagú rock 'n' roll formáció 21. századra kusztomizálódott beat zenéje a 60-as, 70-es évek new wave irányzataiból táplálkozik. A garázs rock zenekar első komolyabb sikerét a "Take My Hand" című dalukkal érte el, amellyel hónapokon át az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján szerepelt, megjárva a lista legtetejét is.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 15:00The 1975

Friss, életerős, karakteres és fúziós rock zenével hódít a The 1975, melyben a diszkós és gitárpopos betétek a hagyományos r'n'b elemekkel olyan jól egymásra találnak, mint dalszövegeikben a rock'n'roll híveit változatlanul foglalkoztató témák; szex, a szerelem, a tudatmódosító szerek, a remény, az elmúlás és a félelem.

Mikor? Hol? Nagyszínpad, 17:45Tankcsapda

A 25 éves debreceni zenekar bemutatását alighanem megspórolhatjuk most. Nem túlzás, hogy Lukácsék hazánk első számú rockzenekarának számítanak, halhatatlan slágereiken és korszakalkotó albumaikon generációk nőttek fel. Ők a

rock and roll rugói, akik

jóképűek, és

irgalom nélkül

köpnek ránk.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 19:30FiSH!

"100 % hardpop 1999 óta. Cicalányoknak, vérivóknak, hétvégi harcosoknak, metálosoknak, táncos lábúaknak, deszkásoknak, lakatosoknak, hátsó sorban sörözőknek, színpadugróknak. Rádiópop, partymetal, garázsfunk, tahórock. Lehet próbálkozni." – ezekkel, a zenekarra maximálisan jellemző iróniával meghintett sorokkal reklámozza magát az immár több mint egy évtizede létező FiSH! zenekar, mely frontján táncoltatja a közönséget például az ország egyik legvirgoncabb frontembere, Kovács Krisztián, alias Senor Hal vezetésével.

Mikor? Hol? Petőfi Rádió - VOLT Fesztivál Színpad, 20:10Blink 182

Amerika egyik legnépszerűbb pop-punk bandája hosszú várakozás után először a Szigeten mutatja meg erejét Magyarországon népes és mindenre elszánt hazai rajongótáborának. Nincs két éve, hogy Travis Barkerék rövid ideig parkolópályán lévő zenekar alapításának huszadik évfordulóját ünnepelték. A buli azóta tart, és végre hozzánk is elért; most jött el az idő, hogy a nyár legnagyobb fesztiválján egy frenetikus zúzás keretében élőben szólaljanak meg a kilencvenes évek végének, illetve a kétezres évek elejének mindenki által betéve ismert punk slágerei: az

All The Small Things, a

First Date, a

What's My Age Again?

és a

The Rock Show.

Mikor? Hol? Nagyszínpad, 21:30