Nem telik el hét anélkül, hogy valamely turisztikával vagy utazással/életmóddal foglalkozó online, illetve nyomtatott kiadvány ne készítene felmérést, vagy ne publikálna egy-egy toplistát. A legolcsóbb, a legbecsületesebb, a leggyorsabban fejlődő, a legbarátságosabb, a legtöbbet látogatott városokat hétről-hétre megismerhetjük, és bizony sokszor büszkék vagyunk, mert egyre több toplistára kerül fel Budapest, mi több, előkelő helyen végez. Most a travelandleisure.com felmérésére találtunk rá.

“World’s Best Cities 2014” választás néven fut a travelandleisure.com közelmúltban nyilvánosságra hozott válogatása. A listákat közvetve maguk, az olvasók állították össze: a site-on az elmúlt egy év szavazásait, feedbackjeit vetették össze egyes országokról, városokról, nevezetességekről, helyszínekről, szolgáltatásokról, s így generálták a listákat.

Budapest a 2013-as felmérésen és 2014-ben is a 6. helyen végzett, ami az európai városokat illeti. A felsorolás nyertese Firenze lett, azt követi Róma és Isztambul, de Olaszország Siena városával elérte, hogy három városuk is a 10-es lista előkelő helyén végzett. Jó hír, hogy Budapest megelőzte az örök riválist, Prágát, sőt, még Párizs elé is sikerült befutnunk.

A világ összes desztinációja közül Kyoto lett a legnépszerűbb, második helyen végzett a dél-karolinai Charleston, harmadik pedig Firenze lett.