Ha szereted az elektronikus zenét és a bulizást, valósággal tobzódhatsz a hétvégi programokban. Ha nem szereted, akkor se búslakodj, mert nagy nevű külföldi rockzenekarok is Budapestre jönnek az elkövetkezendő napokban. Ha ez sem elég, irány a Hungarikum Hétvége vagy a Hungaroring, hogy teljesen más jellegű eseményeket is mondjunk.

Csütörtök
Mi lenne, ha csütörtökön kezdődne a hétvége egy kis munka utáni borozós, kajamegosztós összejövetellel?

A Bor | Bringa | Piqniq ezt nyújtja.

A következő esemény a Tabánban lesz: 1930-as években lerombolt terület valaha burjánzó bohém környéke volt Budapestnek, számtalan étteremmel, bárral és bordéllyal. Ma gyönyörű zöld füves park ,jó energiával, csodás panorámával a Várra.Idén kétszáz éve született a magyar építészet egyik legnagyobb mestere és az európai historizmus kiemelkedő jelentőségű képviselője, Ybl Miklós. Mi így tisztelgünk előtte: tizenkét budapesti épületet gyűjtöttünk nektek - időrendi sorrendben - összeállításunkba. Ehhez kapcsolódóan ajánlunk egy kiállítást is akár erre a napra.

A HIM talán a legnépszerűbb dark-metál banda itthon. A zenekar a szerelem és a halál témáit elegyíti dalszövegeiben, hangszerelésükre pedig a heavy metal-jellegű gitárstílus jellemző. Innen származik ennek a sajátos zenei stílusnak a neve is: Love metal. A Ville Valo-vezette együttes 13 év után látogat Magyarországra, csütörtök este a Budapest Parkban eshetsz halálos szerelembe velük.

Már csütörtökön megkezdődik a Hungarikum Hétvége a Budai Várban. A kulturális és gasztronómiai fesztivál célja Magyarország mind a 41 hungarikumának bemutatása.

A táncház módszertől a operettig, a 100 tagú cigányzenekartól a solymászatig, a Halasi Csipkétől a Herendi és Zsolnay porcelánig, a csabai kolbásztól a hízott libáig, a pálinkától a tokaji aszúig, a szikvízen és a kalocsai paprikán keresztül a karcagi birkapörköltig: minden ami szemnek, szájnak, fülnek ingere megtalálható lesz négy napon át.

Péntek

A közös élmények és a nyitottság jegyében jött létre az Einfach Berlin városi fesztivál. A szervezők szerint Budapest lehet az új Berlin, ami jelen pillanatban egy nagy dicséret és piros pont fejlődő fővárosunknak. Nektek meg buli péntektől kezdve egészen hétfőig.A világ legprofibb autósportját aligha kell bárkinek is bemutatni, de valószínűleg ugyan ez igaz a Száguldó Cirkusz hazai élményére és egyben leginkább várt magyar autós eseményére, a Formula 1 Magyar Nagydíjra.

A pontversenyben jelenleg Nico Rosberg vezet 190 ponttal, megelőzve Lewis Hamiltont és Daniel Ricciardót. Szakértő vélemények szerint a Mercedes brit pilótája a legesélyesebb a győzelemre, aki korábban négyszer már megnyerte a Magyar Nagydíjat.

Készen állsz az év leghosszabb naplementéjére?

Idén immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a hazai elektronikus zenei szcéna egyik legmarkánsabb nyári szabadtéri mini fesztiválja.

A Sun Goes Down ezúttal rendhagyó módon minden energiáját egyetlen felejthetetlen éjszakába sűríti, és eddig nem látott monumentális élményre invitálja vendégeit a Margitszigetre.

Gondoltad volna, hogy már kétéves az URIMURI? Az utóbbi évek változásai ellenére egy dolog fix maradt: az utánozhatatlan muri hangulat, ami nektek és annak az új zenei irányvonalnak köszönhető, melyet megismertetve és megszerettetve veletek, kialakult a muri közösség, vagyis az igényes elektronikus zenekedvelők társasága.

Rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők erre a különleges estére!Elég bátor vagy, hogy átéld a híres-hírhedt Kho-Phangan-i Full Moon Party-k hangulatát, most a belváros legkedveltebb palotájában?!

Egy Akkor egy felejthetetlen éjszaka vár rád a Baby-ben, ami az autentikus thaiföldi tengerparti népünnepélyek hangulatát idézi: neon festékek, extrém rikító jelmezek, virágfüzérek, különleges koktélok, zseniális DJ-k és fergeteges hangulat.
Szombat

Szokás szerint július utolsó teljes hetében érkezik a magyar SXSW, azaz a RakétaFesztivál.

Egy teljes hetes őrület Budapest legmenőbb klubjaival és a környék legizgalmasabb fiatal zenészeivel.

Nincs tematika, nincs belépő, nincs kifogás! Van viszont például Eyes on You és Ricsárdgír szombaton.

Mi sem mutatja jobban a progresszívrock évtizedeken átívelő népszerűségét, mint hogy a műfajnak még a XXI. században is akad egy kivételesen elismert zászlóvivője. Nem más ez, mint az Egyesült Államokból induló Dream Theater, amely legutóbbi lemezének népszerűsítése keretében érkezik július 26-án egy újabb rendkívüli koncerttel Budapestre – ezúttal egyenesen a Budapest Park színpadára.A THe pUnch négy éves és mostanában psychflowercyberpowerbeatet játszik. Elfajzott, szanaszét heverő, különböző halmazállapotú és hőmérsékletű elemekből álló, de alapvetően szilárd vázú struktúrákra épülő lélekfrázisok, közhelyek át- és újraértelmezése, illetve időben növekedő mértékű psychedelia alkalmazása jellemzi egyre egyedibb hangzásukat és felvételeiket.

Csekkold őket szombaton.

Szédületes szingli partival tombolhatsz tovább az éjszakában – szombaton újra itt az XOXO!

Egész este a legjobb és legújabb slágerek, vadonatúj előadók, nyár, chill és persze koktélok minden mennyiségben!

Rengeteg újdonsággal várnak mindenkit az Iskolába, többek között a vadonatúj LiveMovie concert show-val Hogy, mi a LiveMovie? Ott kiderül.Vasárnap

Ha az Úr megpihent a hét utolsó napján, megteheted te is, például fagyizással (vagy ahogy a Szomszédokban mondták mindig: fagylaltozással). Összegyűjtöttünk öt olyan fagyizót fagylaltozót, ahol egészen biztosan nem ér csalódás.

A kipróbált helyeken igyekeztünk a ház specialitásai mellett klasszikusabb ízeket, vizes alapú és tejes fagyikat is kóstolni.Egy napra megnyílnak a pazarul felújított, de a közönség előtt zárva tartott Rácz-fürdő varázslatos termei. Vegyél részt egy időutazáson, amelyen a törökfürdőtől indulva, romantikus kőcsipkékkel szegélyezett medencéken, csillagos kupolákon és záporzuhanyokon át egy 21. századi modern fürdőig vezet az út. Fedezd fel, hogy 500 év után mi mindent rejtenek most a Duna-parti fehér falak!

A futam leintésével sem lesz vége a formula 1-es hangulatnak, sőt, vasárnap este világsztárokkal bulizhatsz. A tavalyi elsöprő siker után idén ismét a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace ad otthont a világ egyik legismertebb party-sorozatának, a GR1D CLUB™ After Partynak, amelyet a Magyar Nagydíj után tartanak meg.

Az előző évben hat pilóta és három hollywoodi világsztár bulizott ott (Felipe Massa, Pastor Maldonado, Daniel Ricciardo, Sergio Pérez, Esteban Gutierrez, Giedo van der Garde, Sam Worthington (Avatar, Terminátor), Thomas Kretschmann (King Kong, A Zongorista), Liam Cunningham (Trónok harca, A Titánok harca, Védhetetlen).

A - hivatalos nevén - Budavári Nagyboldogasszony-templom a város egyik legismertebb épülete, amely mintegy uralja a budai panorámát a jellegzetes déli Mátyás-toronnyal, színes tetőcserepeivel és az előtte elterülő, stílusában rokon Halászbástyával együtt. A neogótikus épület - hosszú évek munkája után - megújulva, teljes szépségében várja a látogatókat.

Fagyizás előtt/közben/után meg is nézheted.A vízilabda Európa-bajnokság utolsó napján a leginkább várt mérkőzést, a férfi döntőt rendezik 20:30-tól a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában - remélhetőleg a magyar válogatott részvételével. Amennyiben bejutnak a fináléba Benedek Tibor tanítványai, szinte bizonyosan nehéz lesz jegyet kapni. Ha nem, akkor ez előtte kezdődő bronzmeccsre talán valamivel könnyebb.