Mostantól a csütörtökre is felkészítünk a péntek-szombat-vasárnap hétvégi szentháromság mellett; vagyis igazi programáradat zúdul rád: lesz itt naplementés workshop, színezett vízzel töltött lufik, kapuzárási pánik, és éjszakai sportolás a Hősök terén.

Csütörtök
Úgy látszik, a tizenhármas számnak a Cultivo életében semmi köze a szerencsétlenséghez, hiszen itt az első open air túlóra, ezúttal divat témában.
Június 26-án a hazai divatipar meghatározó fiatal egyéniségei ülnek a Cultivo kanapéjára, hogy három teljesen más aspektusból beszélgessen divatról, trendekről és a magyar tervezők helyzetéről.

Az első nyári Cultivo attól is különleges, hogy most először szabadtéri helyszínen, a Kiosk előtti Teraszon rendezik meg a workshopot, hogy fröccsel a kezedben nézhesd végig a naplementét, és hallgasd az izgalmas beszélgetést.

Street food, hamburger, pho levesező és bagel - erre ugrik ma egy átlag budapesti. Fontos szempont, hogy a reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát gyorsan lehessen elfogyasztani, mert mindenki rohan, nincs idő a hosszas lakomákra, maximum vacsoraidőben vagy hétvégén. Az IÑEZfoodbar a városban élő és dolgozó, tudatosan étkező közönséget szeretné elérni a Toldi Mozi melletti kis üzletével. Bár a bagel bizony búzalisztből készül, számos glutén-,laktóz- és húsmentes harapnivalót találtunk náluk.Ha a naplementés borozós beszélgetés helyett egy sugárzó jelenségre lennél kíváncsi, aki előtt Prince és Maceo Parker is földig hajolt, akinek kegyeiért Van Morrison és Dave Stewart versengett, aki jammelt Alicia Keysszel, Erykah Baduval, játszott a Pink Floyddal és Joey DiFrancescóval, Macy Grayjel, aki Beyoncéval lépett fel Grammy-gálán, Arturo Sandovalt éppúgy lenyűgözte, mint Chaka Khant, akkor az A38-at kell célba venned, mert ott lép fel Candy Dulfer.


Moziznál a Corvintetőn?

A Budapest Rooftop Cinema ezen a héten is stílszerűen brazil tematikánál marad, hiszen egy legendás filmdráma, az Isten városa vezet minket Rio de Janeiro nyomornegyedének utcáira. Két fiú életútját követi rövid történetek viharos sorozatán át, mely tizenöt évet ölel át, míg az egyikből fotós, a másikból drogdíler lesz. A főszereplő, azaz az Isten városa egy lakótelep, amely a nyolcvanas évek elejére a város egyik legveszélyesebb helyévé vált.
Erőszak és emberség, bűnözés és művészet, állandó kettősségek kísérik végig ezt a lebilincselő drámát, mely 2002-ben Fernando Meirelles rendezésében vált világhírűvé.
Péntek

Megszokhattuk, hogy az Október 6. utcában található hely estéről estére összegyűjti a csúcskategóriássteakek, na meg a manhattani bisztróstílus rajongóit. A KNRDY megújította étlapját és könnyebb, nyáriasabb menüt kínál ebédidőben - próbáld ki pénteken.

A Holi Peace Festival telihold napján zajlik és az egyik leghíresebb ünnepség India északi részein. Az emberek szárazfestéket és vizet visznek magukkal, valamint színezett vízzel feltöltött lufikat és vízipisztolyokat. Kezdetét veszi a jó idő köszöntése, végeredményképp pedig mindenki a magasba vagy épp egymásra dobja a festéket és egy négyzetcentiméter sem marad festék nélkül, ezzel kifejezve az egyenlőséget és a szabadságot.

A tolerancia, a béke, a harmónia és az összetartozás jegyében zajló fesztivál különlegessége, hogy a világon egyedüliként közvetíti egy hatalmas bulival az üzenetét az emberek felé, akik ezáltal egy életre szóló élménnyel lesznek gazdagabbak. Az exkluzív vízparti helyszínen hat élvonalbeli dj mellett két közkedvelt zenekar teszi szó szerint színessé a programot, akik által a fesztivál a nyár egyik legnépszerűbb rendezvénye lehet.A Dózsa György út közelében egy igencsak különleges thai étteremre bukkantunk. A Green Thai ötvözi az általunk megszokott éttermek és egy thaiföldi utcai kifőzde stílusát, autentikus alapanyagokkal és eszközökkel dolgozik, viszont meglepő módon csak magyar szakácsok főznek benne, a receptúra pedig igen precíz. Teszteld le vacsorára, mi megtettük.

Pénteken pihennek a brazíliai labdarúgó világbajnokság résztvevői, így nekünk, szurkolóknak is jár egy nap off. A tévé előtt elgémberedett végtagjaidat napjaink egyik legfelkapottabb magyar zenekarának, az Ivan & The Parazolnak a nyár első önálló szabadtéri rock 'n' roll buliján nyújthatod ki a Kobuci Kertben.


Kapuzárási Piknik és Dalok a fürdőszobából: 2014 júniusának utolsó szombati napján ismét együtt mutat be aktuális és friss dalokat a Galaxisok és a Jégkorszak. A Gozsdu Manó Klubba menj, ha más jellegű muzsikára mulatnál.
Szombat

A Liget Dzsembori egy olyan jótékonysági rendezvény, melyen a társadalom különböző rétegei megmutatják, hogy összefogással a legmerészebb álmok is teljesülhetnek.

A Dzsembori célja, hogy összehozza a családokat, a fiatalokat, a zenészeket, a média képviselőt és mindenkit, aki egy kicsit is nyitott a téma iránt, hogy közösen, egy jó hangulatú összejövetelen valós, létező segítséget nyújtsanak a nehezebbhelyzetben lévő embereknek - szombat reggeltől a Népligetben.Június végén zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt kerülnek elbírálásra nemzetközi szaktekintélyek által.

A VinAgora különlegessége, hogy a verseny után a borkedvelők és a hozzáértők is megkóstolhatják a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat.

Mondják, hogy kánikulában forró teával tudjuk becsapni a szervezetünket, de elég nehéz gőzölgő Earl Gray-ről álmodozni a macskakövön, amin spontán elkészülhetne egy tükörtojás. Szóval, maradjunk a fanyar limonádéknál, a jeges turmixoknál, valamint a fruktózsokkot okozó smoothie-k társaságábanl. Ezeken belül is az ár-érték arányban megfelelő hűsítőknél, amelyek mellőzik a az olcsó hozzávalókat és tényleg ízélményt okoznak. 10 plusz 1 helyet vizsgáltunk, népszerű szórakozóhelytől egészen a top koktélbárig, hogy mindenki kiválaszthassa magának a megfelelő árfekvést, ízt, helyszínt. Bár nem ígérnek forróságot a hétvégére, ettől függetlenül csemegézhetsz az italok között.Képzeld el, hogy éjszaka végigfutsz az Andrássy úton,pingpongozol a kivilágított Hősök terén, több ezer emberrel táncolsz a salsa vagy a zumba ütemére, vered a dobot a sárkányhajóban. Megvan? Akkor regisztrálj te is a Mozgás Éjszakájára, ahol az álom valósággá válik!

Június 28-án este 10 és hajnali 4 óra között több mint tíz sportágbanpróbálhatod ki magad a Hősök terén és a Városligetben. Lesz futás, kerékpár, zumba, salsa, asztalitenisz, nordic walking, fitnesz, tollaslabda, sárkányhajó, úszás.
Vasárnap

A szünnapot követően hétvégén ismét megindulhat a harc a távirányítóért, vagyis folytatódik a vébé. Ha fesztiválhangulatban élveznéd a meccseket, akkor a Szabadság teret érdemes felkeresned, ahol sörpadokon ülve vagy fűben heverészve szurkolhatsz kedvenc csapatodnak a Belvárosi Foci Moziban.

A tavalyi Szent Iván éjszakájához legközelebb eső vasárnapon rendezték meg először a késői, este tízig tartó nyitva tartással. Az ötlet hatalmas sikert aratott, így a design vásár szervezői ismét megszervezik a különleges vásárlási élményt kínáló esti vásárt az Erzsébet téren.

A programok mellett a vásárlók 5x2 darab jegyet is nyerhetnek a Sziget Eye óriáskerékre!

Valami igazán ütős kombinációban lesz részetek vasárnap, amikor is a Budapest Secret Cinemafeltálalja nektek Christopher Nolan nem kissé megrázó, egyben lenyűgöző, döbbenetes fordulatokkal teletűzdelt 'A Tökéletes Trükk' aka. 'The Prestige' c. remekbe szabott darabját, ráadásul a Tesla.rar meglehetősen a témához komponált légkörében.