Nem csak Budapestet szeretjük, hanem a Balatont is, ezért nagy örömmel konstatáltuk, hogy a magyar tenger hangulata beköltözött a Királyi Pál utcába. A Balaton Ízlelő a Balaton körül fellelhető gasztronómia csúcsát vonultatja fel a budapesti üzletben, azzal a céllal, hogy megismertessen a városi közönséggel és az ide érkező turistákkal egy éppen kibontakozóban lévő, tudatosan feltörekvő tóparti gasztroforradalmat.

A Királyi Pál utcában megnyílt Balaton Ízlelő családi vállalkozásként jött létre azzal a céllal, hogy elhozza a fővárosba az éppen divatba jövő, sok szempontból egyedülálló balatonigasztronómiát. Az ötlet úgy jött, hogy a tulajdonosok már jó ideje járják a magyartenger környékét, ahol tudatosan látogatják a környékbeli termelőket, akikkel mára már szinte baráti viszonyuk alakult ki. Hódolva szenvedélyüknek, sokéves tapasztalattal a hátuk mögött elhatározták, hogy elhozzák mindezt Budapestre is. Ennek örülünk, mert a Balatont is nagyon szeretjük.

Az üzletben fontos szempont, hogy a különböző termelőkarculatán keresztül árulják a termékeket, ezáltal kialakítva egyfajta belsőséges viszonyt. Az egyik ötletgazda, Annamária úgy fogalmazott, hogy tulajdonképpen ők közösen akarnak sikereket elérni. Egyelőre nagyrészt az északipart termékei dominálnak, de természetesen a jövőben le szeretnék fedni a délit is. A cél, hogy ne maradjanak üres boltok.

A kínálat természetesen folyamatosan változik. A nyálcsorgatásra ösztönző produktumok folyamatosan érkeznek, természetesen frissen, naprakészen, az éppen aktuális szezon körülményeinek megfelelően. A választékot úgy állították amúgy össze, hogy mindennek kézművesnek, adalékanyagtólmentesnek kell lennie és Balatonkörnyékialapanyagokból kell állnia. A polcokon - sok egyéb mellett - például olyan dolgok találhatók jelenleg, mint a cseresznyebefőtt, a rukkolás tökmagkrém, a levendulaszörp, a csipkebogyómustár, különböző mézek, teák, pálinkák, borok; ráadásul a kolbász és a sajtválaszték is tekintélyes.

A bolt különlegességeként, azzal is szeretnének kiragyogni a delikátok közül, hogy itt lehetőséget adnak a kóstolásra, illetve az is opció, hogy sajttálakat, szendvicseket készítenek a betérő vendégeknek, akik egy frissítő házi szörpöt ugyancsak elfogyaszthatnak.

Ami nagyon szimpatikus húzás, hogy az eladott termékekhez érdekes tippeket is adnak majd, olyanokat például, hogy egy kis szederecettel nagyon jól tud működni a prosecco, vagy hogy az Orda sajtkrémből méz hozzáadásával nagyon ütős finomságot lehet készíteni.

Az üzlet egyébként nem csak a nyári Balaton-szezonban, hanem egész évben nyitva lesz, és kellemes meglepetésekre mindig lehet majd számítani.
Balatonízlelő (bezárt)
Cím:

1053 Budapest, Királyi Pál utca 10.