A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek"Az Ordító Egér" címmel történeti fanzine-leltárt alakított ki a Higgs Mező! A kiállítás a médium sajátosságainak (különböző szubkulturális közösségek körében készült, kis példányszámú, amatőr vagy privát) próbál utánajárni és bemutatni az elmúlt 30 év legizgalmasabb kiadványait. Pár érdekesebb/ígéretesebb cím:

László-gyűjtemény, Artpool-archív, Innen Zines, KARATE ZINE, Plágium 2000, Reflex Zine, Direkt - Zsiráfablak, Bestiarium Hungaricum, Labor Bp Archív, StructZine, STRIKE, nem mi voltunk Crew fanzine, BOHÓC Újság, Gondolkodó Antikvárium, Kaszás Tamás-gyűjtemény, Klorofill, Rajzlap, Tokmag Publishing, Fal és Beton fanzine, Indíték Tématéka, Anarchista újság.A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztályaharminckettedik alkalommal írta ki a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amelyre 310 fotográfus 9583 képpel pályázott. A magyar sajtófotográfia legrangosabb versenyére beérkező pályamunkákat neves fotós szakemberekből álló, öttagú zsűri bírálta el. A zsűri elnöke Stéphane Arnaud, az AFP Photo főszerkesztő-helyettese, tagjai: Hannah Hess, az EPA Photo főszerkesztője, Máté Péter, a Magyar Nemzet fotóriportere; Pályi Zsófia, az Origo fotóriportere, Radu Sigheti, a Reuters vezető fotóriportere volt. A pályázati anyagokból kiválasztott, több mint 300 képet bemutató tárlatotTúry Gergely és Pataky Zsolt fotográfusok rendezik. A kiállításnak köszönhetően bárki bepillantást nyerhet a magyar fotóriporterek lenyűgöző és izgalmas világába, illetve a képek segítségével felidézheti a 2013-as év legemlékezetesebb pillanatait is. Mi már végigjártuk a kiállítást és azt mondhatjuk, kiegyensúlyozott, mind a kiválogatott témákat, mind az ábrázolás módját tekintve. A zsűri nemcsak a "hírértéket", hanem az elmélyültséget és a kidolgozottságot is értékelte, ezért az anyag könnyen befogadható, de mégis elgondolkoztató és aktuális.

Az "artivism" Tamara Moyzes legutóbbi aktivista és happening projektjeit mutatja be, ismertetve azokat az akciókat és stratégiákat, amelyeket Moyzes nyilvános terekben hajt végre. Művészi akciói valóságos társadalmi problémákra reagálnak a politikai művészet legfontosabb eszközének, a média használatának gyakorlatára építve.
Angol nyelvű előadás, elgondolkodtató témákról - ingyenesen.

A Different Drum sorozat célja a fősodortól eltérő aktuális drum & bass zenék bemutatása, régebbi klasszikusokkal vegyítve. A hangsúly ezen belül is a lélekkel teli vonalon van, de izmosabb basszusfutamok is beleférhetnek. A lemezjátszók mögött pénteken: L.A.S., Mentalien, Raise Spirit.

Szombat
2014. április 11 - 13 között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) kerül megrendezésre Budapest nagyszabású Leves és Főzelék Fesztiválja, ahol a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100-féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a látogatók.

Ahogy az már megszokottá vált, a látogatók ez alkalommal is nemzetek titkos receptjein keresztül kóstolhatnak bele különböző kultúrák ízvilágába. A jellegzetes magyar specialitások mellett számos ország képviselteti magát tradicionális ételeivel. A teljesség igénye nélkül néhányat megemlítve: orosz borscs, francia hagymaleves, német sörleves, thai tom yum leves, japán miso leves, indiai currys csirkeleves, vietnámi pho leves.
Tavaszi ízek a Gasztrosétányon!
Szombaton 10.00 órától sonkával, pezsgő- és borkóstolóval,gasztronómiai különlegességekkel várja látogatóit az Etyeki Piknik.

Kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, piknikkosár-bérlés, gyermekprogramok; fellép a Roma Hungaricum, Sena, valamint Tóth Veraés az Éles Gábor Trió. Az Etyeki Pikniken nincs belépő, minden programot ingyenesen lehet látogatni.

Huszonnégy helyszínen zajlik majd a fesztivál, így mindenki talál majd magának való fogást, programot vagy épp társaságot. A hétvégét úgyis a kimozdulásra találták ki!

A Budapest Secret Cinema ezúttal a Jamessonnal karöltve, egy új rendezvénysorozattal kívánja még mozgalmasabbá tenni a tavaszt, havi rendszerességgel (szombati napon) tartandó, ingyenes filmklubjával. A negyedik alkalommal a Wachowski testvérek négy filmje közül lehet választani: Mátrix, Animátrix, V mint Vérbosszú, Felhőatlasz. A rendezvény állandó helyszíneként a méltán közkedvelt AnKERT fog szolgálni, ahol a BSC-től már megszokott módon tematikus környezetben élvezheti a közönség kedvenc klasszikusait, miközben a Jameson minőségi italakcióival kényezteti az érdeklődőket. Végül, de nem utolsó sorban, a BSC most sem éri be egyszerűen filmekkel, a vizuális ingerekkel megalapozott jó hangulatot, a film után tematikus díszlet között, a legjobb kortárs zenei zsonglőrökkel kívánják fokozni a hangulatot, egészen hajnal hasadtáig.Ha szeretnénk a hétvégén felfrissülni egy pohár bor vagy pezsgő társaságában, vagy csak szimplán elgyengülünk, ha az igazi francia champagneről van szó - akkor a We Love Budapest boros/pezsgős összeállításánál nincs is jobb hétvégi bubikalauz. Tematikus pezsgőbárok és tapasok, habzó bor, sajt-és hústálak, élőzene, oldott és barátságos hangulat, spanyol konyha, antipasti és még sok más, hogy elmodhassuk, az éjszakáink szebbek, mint mások nappalai.

Vasárnap
Köszöntsük együtt a tavaszt, a Telekom Vivicittá futóversenyen! Magyarországon 29 éve rendezik meg a városvédő szabadidős sport rendezvényt, amely az évek során a legnagyobb tömegeket mozgósító futó- és családi eseménnyé vált.

A budapesti,tavaszköszöntő városvédő futás hagyományosan aMargitszigetről rajtol, és a távok közül mindenki edzettségének megfelelően válogathat. Külön figyelembe ajánljuk a Családi futást, amelyen a család apraja-nagyja együtt, akár kézenfogva kocoghatja végig a mindössze 800 m-es távot! A hosszabb távokat kedvelőknek ismét megrendezik a Telekom Vivicittá Félmaratont, amelyre a nagy siker alapján ismét rekordszámú nevezés várható.Vásárolj bloggerektől, add megunt ruháidat rászorulóknak!

Az alábbi bloggerek, újságírók ruháit találjátok majd a vásáron:

Enntrance, Wardrobe Reports, Topánka blog valamint a FashionTime újságírói és még sok rengeteg fölösleges ruhával rendelkező, divatbolond lány.

Eljött a tavaszi gardróbtakarítás ideje: a résztvevők kiselejtezik rég nem hordott, divatos, újszerű, márkás ruháikat, melyeket most jelképes árakon vásárolhattok meg tőlük! Hozzátok el ti is fölösleges darabjaitokat, és dobjátok a kihelyezett ládába! Az esemény végén az összegyűlt és megmaradt ruhákat a Vöröskeresztnek adományozzák!

Vasárnaptól a nemrégiben újranyitott Tabán Kinotéka egy hétig jobbnál-jobb magyar filmeket vetít majd: premier előttieket, olyanokat, amiket már levettek a műsorról, fekete humorral és iróniával átszőtteket, politikai thrillereket, vígjátékokat, zakatoló kamaradrámákat, nosztalgikus visszatekintéseket, szkeccsfilmeket és még sok mást. Mi kiválasztottunk a felhozatalból ötöt, amit semmiképp sem szabad kihagyni.Roadmovie VW busszal és egy átlagos amerikai családdal. A nagypapa kokainfüggő, a tinédzser fiú némasági fogadalmat tett, az apuka az országlegsikertelenebb karriertanácsadója, a nagybácsiszuicid irodalom professzor, a dundi kislány meg feltette az életét, hogy szépségkirálynő lesz. A Little Miss Sunshinet (A Család Kicsi Kincse) két Oscarral, további 54 díjjal és 55 jelöléssel jutalmazta a szakma. Vasárnap, a Kolor Kinema keretében angol nyelven, magyar felirattal vetítik majd.