A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

PéntekFebruár első péntekén nyit a Ludwig Múzeum legújabb kiállítása. Az Átmenet És Átmenethárom olyan művész illetve művészcsoport munkásságát mutatja be, akiknek központi témája a társadalomban zajló drámai eseményekre való reflektálás, az ezekkel kapcsolatos állásfoglalás - Oleg Kulik, a Blue Noses csoport és Josip Vaništa legfontosabb képei.

Az Orient étterem egy Sanhszi-I stílusú tésztabár: friss, búzatészta alapú ételek, melyeket (itt is) ötféle módon kérhetünk: nyújtott tésztával, “ollóval vágott tésztával”, “késsel hámozott tésztával”, “macskafül tésztával” (bár ez nem mindig van) és “pálcavég tésztával” – attól függően, milyen állagú és formájú tésztával szeretnénk az ételünket. Minden frissen, helyben készül: kínai pizza és kocsonya, a házi savanyúság-válogatás, fokhagymás tengeri zöldség, rengeteg fajta leves és szénhidrát-függőknek főtt birka- vagy marhahús. Elvégre nem csak a szellemnek, hanem a testnek is meg kell adni, ami jár.

Ma kezdődik a Puskin Indiai Filmfesztiválja. A tíz napos fesztivál alatt nem csupán hindí, de Magyarországon eddig még nem vetített telugu, maráthí, malajálam filmeket is vetítenek majd. A műsorban megtalálhatók olyan igazi nagy klasszikusok is, mint pl. a Sholey, az utóbbi évek legnagyobb bevételét termelő vígjáték, a 3 Idiots, a Kahaani című thriller, vagy a legújabb nemzetközi sikerfilm, a The Lunchbox.

A Different Drum sorozat célja a fősodortól eltérő aktuális drum & bass zenék bemutatása, régebbi klasszikusokkal vegyítve. A hangsúly ezen belül is a lélekkel teli vonalon van, de izmosabb basszusfutamok is beleférhetnek. A lemezjátszók mögött pénteken: Mentalien, Markov és Magical Gravity!

Februári leárazások a wonderLAB tervezőinek régebbi kollekcióira - ötven, hatvan, hetven százalékkal olcsóbban szerezhetők be a legmenőbb ruhák, kiegészítők. Gabo Szerencses, ReKKo design,INQ concept,Jurekka, EOSinE és még sok másik márka termékei.Szombat

Utoljára rendezik meg az alternatívabb (nem csak) magyar zenekarokra fókuszáló Fekete Zaj fesztivált. Stílusok tekintetében ismét széles a merítés, a rockolós hip-hoptól kezdve az örmény freak-punkon át a hokedli-hardcore-ig mindenki találhat magának legalább egy -új- kedvencet - nevezzék azt a bandát Halott Pénznek, Hangmásnak, Entrópia Architektúrának vagy épp Wattican Punk Balletnek.

A szomorú hírre egy jó: végre Budán is megnyitott a Kino kávézó! A többek közt sajttortái miatt is legendás hely ezúttal is egy moziba "épült be", a kínálat pedig egyelőre ugyanaz, mint Pesten, viszont a hangulat más, és sok újdonságot is terveznek a jövőben. A szendvicsek, saláták, croissantok és a különböző tojásos ételek minősége azonban érintetlen maradt - azaz bármikor is ugorjunk be, bármire, emlékezetes étkezésben lesz részünk.A Budapest Secret Cinema ezúttal a Jamessonnal karöltve, egy új rendezvénysorozattal kívánja még mozgalmasabbá tenni a telet, havi rendszerességgel (szombati napon) tartandó, ingyenes filmklubjával. A második alkalommal Woody Allen négy filmje közül lehet választani. A rendezvény állandó helyszíneként a méltán közkedvelt AnKERT fog szolgálni, ahol a BSC-től már megszokott módon, tematikus környezetben élvezheti a közönség kedvenc klasszikusait, miközben a Jameson minőségi italakcióival kényezteti az érdeklődőket. Végül, de nem utolsó sorban, a BSC most sem éri be egyszerűen filmekkel, a vetítés után, a vizuális ingerekkel megalapozott jó hangulatot, tematikus díszlet között a legjobb kortárs zenei zsonglőrökkel kívánják fokozni, egészen hajnal hasadtáig.

Miért jó analóg eszközökkel zenélni? Csak a drága szól jól? Mi a moduláris szintetizátor? Milyen modulokat érdemes venni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi majd a választ egy audiovizuális improvizáció és egy workshop keretében a Hajléktalan Villanymuzsikusok fantázianevű rendezvény. Házigazdák: Banyek (hang) & micro.D (kép/hang).

Dave Jones számos alteregót (például Zed Bias, Phuturistix, Ruffcut Bias, Maddslinky) és stílust (dubstep, breakbeat/future garage, soul) kipróbált 1999 óta, egy dolog azonban állandó: mindig előremutató, basszusnehéz tánczenéket készít, legyen az saját szám, vagy éppen egy remix. Szombaton a Corvintetőn mutatja majd meg, miért is érdemelte ki az előbbi jelzőket.

VasárnapA képzőművészeti világ élvonalába tartozó Navid Nuur első magyarországi bemutatkozó kiállítására többek között a párizsi Pompidou Központ és az amszterdami Stedelijk Múzeum után érkeznek művei Budapestre. Műveit sok esetben olyan élmények inspirálják, mint a gördeszkázás, a graffiti, vagy éppen a hétköznapi paradoxonok, esetleg saját diszlexiája. Műveit kritikusai főként a kicsit zavarba ejtő poszt-konceptualista jelzővel illetik, holott ösztönös kutatási területe valójában az emberi érzékelés, és a művészet anyag-szerűsége. A nyelvből inspirálódó szövegalapú művei, rajzai, akvarelljei mellett nem konvencionális tárgyakat és installációkat is készít, amelyeket gyakran „interimoduloknak” nevez. De olyan műfajokat is igyekszik kísérleteivel alapvetően megújítani, mint a neon-művészet, vagy a limitált szériájú kis kiadványok. Navid Nuur budapesti kiállításának tematikus gerincét a színekhez kapcsolódó munkái alkotják.

A februári mozikínálatot erőteljesen befolyásolja a hónap közepén bekövetkező csók és könnyáradat, de szerencsére még az Oscar-hajrá sem ért véget, így nem kell feltétlenül másodszor (vagy harmadszor) is ráfanyalodnunk a továbbra is lelkesen kokaint reggelizőLeonardo DiCaprióra, ha értékelhető filmre szeretnénk beülni. Érkezik A Nimfomániás második része, Joaquin Phoenix menthetetlenül beleszeret a szexi hangú telefonjába, Peter Berg jó színészekkel próbálja helyreállítani a hírnevét, Ralph Fiennes a The Grand Budapest Hotel előtt még rendezett egyet és a sajtreszelő hasúra gyúrtJon Snow együtt pusztul Pompeji városával. Érdemes tehát ebben a hónapban is böngészni a moziműsort.

(Magyar) kézműves sörök plusz toronymagas, teljesen házi készítésű összetevőkből alkotott burgerköltemények egyenlő...ha már a felsorolás első részénél elvesztettük a fonalat (vagy a józanságunkat), nem voltunk jók matekból vagy csak szimplán kérdések helyett ennénk-innánk egy jót, azoknak eláruljuk: a Bölcső Bár a megoldás. A hamburgerhús pont annyi fűszert és vörös cheddar sajtot kap a nyakába, hogy még bőven kijöhessen a marha natúr íze, amin még egy leheletnyit dob a házi szósz is. Feltétként még kértünk hagymakarikákat, hogy a végeredmény úgy nézzen ki, mint a pécsi magasház. Szeretjük is!

A több mint tíz éves múlttal rendelkező Syrup (netlabel) és a Plug&Lay szervezőcsapat összeállt, hogy ambient-elektronika estjein (Lay-Up!) babzsákba süppessze az arra fogékony közönséget. Ennek már sok-sok éve, de a 'nemtánc' zenék és a retinát simogató fényjáték továbbra is dominálja a vasárnap estéket - a mostanit is!

Az első világháború elhúzódó harcainak lövészárki életét élő katonákról készült képek - egy kiállítás keretében. Olyan céltalan időmúlató tevékenységek jelennek meg, mint a fabrikálás, ördöglakatok és más abszurd tárgyak készítése, vagy sajátos rituálék kialakulása és terjedése szűkös, de ráérős körülmények között.